Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Akkas gata 8
Hisings Backa

Avgift
5 425 kr/mån
Boarea
77,7 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
2/3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1969-1971
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Charmig och rymlig lägenhet med fransk balkong och parkeringsplats som ingår i avgiften!

Välkomna att ta chansen att bo i en underbar lägenhet med en yta på ca 77,7 kvm som erbjuder 3 rymliga rum och kök. I det välplanerade köket med matplats kan du bjuda in till härliga måltider och umgänge med nära och kära.
Det stora och luftiga vardagsrummet är försedd med en fransk balkong som släpper in vackert ljus och skapar en atmosfär som välkomnar dig hem.
De två rymliga sovrummen är utformade för att erbjuda gott om plats för en bekväm dubbelsäng samt smart förvaring för alla dina behov. Badrummet är elegant helkaklat i vitt kakel och vit klinker, vilket ger en modern och tidlös känsla.

Här bor ni i brf Backadalen som har 969 bostadsrättslägenheter och två handikappsanpassade hyreslägenheter, vilket gör föreningen till en av de största i landet. Inom föreningen finns också ca 600 kvadratmeter lokalyta, däribland Backagården. Föreningen har god och stabil ekonomi. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats som ingår i avgiften.
Akkas Gata ligger beläget i blommande Hisings backa bara en kvart från centrala Göteborg med naturen bara ett stenkast ifrån. Området har en beblandad bebyggelse med flerfamiljshus, lägenhetshus, radhus och landsbygd. I närområdet finns härliga skogsområden med stigar, bl.a. ”Hälsans stig”.
Denna lägenhet är perfekt för familjen som söker gott om yta att bo på i ett grönt och blomstrande område.
Missa inte chansen att kalla detta för ditt nya hem!

Välkomna att kontakta mäklare för mer information.

Förening

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 971 lägenheter i 41 huskroppar samt 4 lokaler. 969 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-72.

I månadsavgiften ingår V/VA, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni och p-plats och ett källarförråd. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt besök föreningens hemsida. Föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/backadalen.

Styrelsen har fattat beslut om avgiftshöjning på 2% med start 2023-07-01. Elkostnaden höjdes till 2,75kr/kWh med start 2022-11-01.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna. 

HSB sköter administrationen av parkeringar. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats

Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2022. De 4 stora lekplatserna har renoverats, resterande gjordes under 2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata.

Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.

Gemensamma utrymmen

Bokning av gemensamma ytor sker i första hand via informationstavlan i trappuppgången från och med 2023-01-01. Om ni behöver hjälp så är ni välkomna till vårt kontor på Gösta Berlings gata 32 på vardagar mellan kl 0900-1200.

Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även en bastu och snickeriverkstad.

Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus samt så kan man hyra våra föredetta soprum som förråd, kontakta HSB vid intresse.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2007/2008: Stambyte
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2012/2013: Byte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2013: Renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna
2014: OVK besiktning. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2017/2018: Renovering av bastu.
2018: Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda
2019: Bergvärmeprojekt. Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön). Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2020: Byte av ytterdörrar (de som bor i loftgångshus kommer ej att bytas då de byttes för några år sedan). OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2021: Vägbommar utbytta. Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).
2022: Föreningen har gjort en radonmätning med godkända resultat. Renovering av resterande 4 hissar är utfört. Infört ny sophantering. Upprustning av lek- och grillplatser.
2023: Installation av 30st elbilsladdare på förhyrda platser samt 6st elbilsladdare på gästplatser på G3

2023-2024: Samtliga dörrar till lägenheter på bottenvåningarna i loftgångshusen byts ut och kompletteras med brevlådor under våren 2023.

2023-2024: Fogar i fasader, takfläktsbyte, installation av solceller och byte av takpapp med start under höst/vinter 2023 och framåt.

Övrigt

Överlåtelseavgiften betalas utav säljaren.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte. 

För tillgång till vägbommarna kontaktas HSB och anger vilken dag/ar som behövs, max en vecka.

Vid överlåtelse utför HSB besiktning av el och VVS, information kommer i brevlådan från HSB. Överlåtelseavgiften betalas utav säljaren.

Visa hela beskrivningen

Nahom Afework

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 9 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHisings Backa
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer21
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1969-1971
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongFransk Balkong
 • FörrådFörråd
 • Våning2/3
 • HissNej
 • Tv- internetutbudTele 2
 • Avgift5 425 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Andelstal, förening0,1053%
 • Andelstal, ägande0.1053%
 • Nettoskuldsättning207 708 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Akkas gata 8, Hisings Backa

Visningsanmälan

Akkas gata 8, Hisings Backa

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*