Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Astris gata 74
Eriksberg – Göteborg

Avgift
3 119 kr/mån
Boarea
55 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2 av 4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump frånluft el

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Välkommen till denna välplanerade 2:A med balkong i soligt söderläge!

Här finner man en välkomnande hall med vackert parkettgolv som är genomgående i bostaden samt bra användningsmöjligheter i form av inbyggd garderob. Öppen och social planlösning mellan kök samt vardagsrum, här finner ni även en utgång till bostadens möblerbara balkong. Bra sovrum med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Helkaklat badrum med klinkers på golvet och kombimaskin som underlättar för vardagsbestyr.

Månadsavgiften inkluderar värme, kallvatten, kabel-tv, bredband och IP-telefoni via Telia Tripleplay. I föreningen finns en gemensam innergård med utemöbler och lekplats för de minsta.

På Norra Älvstranden ligger Lindholmen, Sannegården och Eriksberg. De gamla hamn och varvsområdet har de senaste decennierna förvandlats till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. Bebyggelsen runt Eriksberg består främst av flerfamiljshus som får ett lugn av havet. Här hittar man ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker, restauranger, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer och en idrottshall. För den idrottsintresserade ett stort utbud av träningsmöjligheter då många gymkedjor och mindre lokala aktörer har valt att etablera sig här.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för förvaring och avhängning i form av inbyggd garderob med skjutdörr och spegel. 

Kök
Ett modernt och snyggt Myresjökök i öppen planlösning till matplats och vardagsrum. Vita släta luckor med integrerade grepplister. Bänkskiva och stänkskydd i elegant svart  med induktionshäll. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, ugn, micro, köksfläkt samt integrerad kyl och frys. 

Vardagsrum
Ljust och luftigt med lättmöblerade ytor och utgång till balkongen. Flera fönsterpartier som bjuder på mycket ljus till lägenheten. Plats för soffa, tv och vardagsrumsbord samt matsalsbord för 6 personer. Härifrån når man bostadens balkong. 

Förening

Allmänt
Brf Balladen i Västra Eriksberg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2011. I föreningen finns 65 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna Astris gata 66-74 samt Rönnerdahls gata 7-9.

Parkering
Brf Balladen i Västra Eriksberg förfogar över 35 garageplatser, 2 MC-platser samt 20 arrendeplatser utomhus. Av dessa 35 garageplatser är 2 bilplatser handikappanpassade. Arrendeplatserna ligger utanför fastigheten vid Pölsebo hållplats. De platser i garaget som tillhör Brf Balladen är 1-35, MC1-MC2. Brf Balladen i Västra Eriksberg förvaltar sina egna platser. Det är separat kö till platserna. Kostnaden för en garageplats är för närvarande 950 kr/månad, MC-parkering 475 kr/månad, samt arrendeparkering 550 kr/månad. I dagsläget finns det två lediga platser. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, städrum, rullstolsförråd och extra uthyrningsförråd. I föreningen finns en gemensam innergård med utemöbler och lekplats för de minsta.

Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar gällande sopsug samt p-platser, belysning, grönområden, dränering m.m inom området. Föreningen deltar dessutom i en gemensamhetsanläggning avseende garage, gård, belysning, källarutrymmen m.m. inom kvarteret tillsammans med intilliggande Brf Serenaden i Västra Eriksberg. I föreningens fastighet finns upplåtet servitut avseende ledningar för el, värme, vatten och avlopp till förmån för intilliggande fastighet Sannegården 76:1.

Renoveringar
2017 skaffades filter till radiatorer i samtliga lägenheter och balkonger glasades in hos de medlemmar som beställt det.
2018 utfördes inglasning av balkonger till de medlemmar som beställt det.

Framtida renoveringar
Inga planerade renoveringar

KabelTv/Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV, Internet och IP-telefoni via Telia Triple Play.

Andrahandsuthyrning
Föreningen följer hyresrättslagen.

Juridisk person
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If.

www.brfballaden.se

Info från 14/2-2023

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 12 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2012
 • UppvärmningFjärrvärme och värmepump frånluft el
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2 av 4
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelia Tripleplay
 • Avgift3 119 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår kallvatten och värme. Gemensamt telefon tv och internet 250 från Telia.
 • Andelstal, förening1.37060%
 • Andelstal, ägande1.37059%
 • Nettoskuldsättning393 764 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Astris gata 74, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Astris gata 74, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*