Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Barken Storegrunds gata 4
Sannegården – Göteborg

Avgift
4 513 kr/mån
Boarea
78 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
4 av 5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Perfekt 3:A med utsikt över Sannegårdshamnen med dubbla balkonger!

Välkomna till en fantastisk bostad högt upp i huset med ett rymligt vardagsrum där man enkelt får plats med stor soffgrupp, tv-möbler samt matsalsmöblemang för större sällskap. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Från vardagsrummet når man bostaden första möblerbara balkong, som ligger i ett fantastiskt läge mot det ljuvliga Sannegårdshamnen. Kök av hög standard med en full maskinell utrustning. Från köket når man den mycket generöst tilltagna inglasade balkongen, här finns gott om plats för utemöbler, grillmöjligheter samt gröna växter. Bostadens sovrum är väl tilltagna och rymmer dubbelsängar samt tillhörande möblemang. Bostaden och har bra förvaring i form av en stor klädkammare och garderober. Helkaklat och fräscht badrum i tilltalande färger och är utrustat med dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare. Föreningen har installerat solceller om 165Kwh som avsevärt sänker elkostnaderna för hela föreningen.

 

Dem har ett kollektivt elavtal och nya medlemmar behöver inte täckna ett elabonnemang.

Med en attraktiv vattenära läge mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden hittar ni BRF Ostindiefararen på Norra Älvstranden Sannegårdens stabilaste förening med en social och grönskande innergård. Tänk att bara vara ett stenkast från att kunna pausa på bryggan och varva ned till ljudet av vågskvalp. Ta en kopp kaffe på favoritfiket eller möt upp vännen för en promenad i solen. Föreningens medlemmar är kvalificerade för att kunna bli medlemmar i Västra Sannegårdshamnens båtklubb. Det finns även gemensamma cykelförråd och barnvagnsrum.

Med färjan Älvsnabben tar du dig hit från Stenpiren på bara sex minuter. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur, samt goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en innovativ, internationell miljö. Fram till år 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag av en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur.
I området ligger även Lindholmen Science Park, ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Fokus är mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. Det är en tillväxtmotor för många företag i området, exempelvis Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT.

Välkomna på visning!

 

Rumsbeskrivning

Hall

Här välkomnas du av en hall med inbyggd garderob som har bra användningsmöjligheter för ytterkläder och diverse förvaring. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Välplanerat vardagsrum med vita fräscha väggar och fint parkettgolv vilket är genomgående i hela bostaden. Vardagsrummet stora fönster med uppfriskande utsikt, som gör att bostadens sällskapsytor badar i ett naturligt ljusflöde. Här får man enkelt plats för en rejäl soffgrupp med tillhörande möblemang. Här finns också plats för ett matbord för upp till 4-6 personer om så önskas. Från vardagsrummet når man bostaden första möblerbara balkong, som ligger i ett fantastiskt läge mot det ljuvliga älvinloppet.

Kök

Bostadens kök erbjuder gedigen arbetsyta samt förvaringsutrymmen, skåpluckor i vitt med matchande kakel och grå bänkskiva. Ett kök som är utrustat med allt som ett modernt kök kräver: spishäll, inbyggd ugn & micro, hel kyl & frys, fläkt samt diskmaskin alla vitvaror är i rostfritt stål. Även här finns det plats för ett matbord för upp till 4-6 personer. Från köket når man den mycket generöst tilltagna inglasade balkongen, här finns gott om plats för utemöbler, grillmöjligheter samt gröna växter som vetteer mot gatan. 

Sovrum

Master bedroom är rymligt och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om förvaringsutrymme i form av inbyggd garderob. Även här finner man det härliga parkettgolvet och dem ljusa fräscha väggar.

Sovrum

Det andra sovrummet är också rymligt med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om förvaringsutrymme i form av inbyggd garderob.

Walk- in closet

Från hallen når man en rymlig och en alldeles egen ”walk-in closet”, eller klädkammare som är för många ren lyx. Här är det rymligt och finns det gott om plats för förvaring samt kläder.

Badrum

Strax intill den välkommande hallen ligger bostaden helkaklade badrum. Här finns det en duschhörna, kommod, spegelskåp, handdukstork, samt vägghängd wc. Rummet har även en separat del med tvättmaskin och torktumlare.

Förening

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Ostindiefararen på Norra Älvstranden (organisationsnummer 769615-3308) registrerades 2006-10-31. Föreningens nuvarande ekonomiska plan och nuvarande stadgar registrerades 2006-10-31.

Fastighetens värdeår är 2008.

Föreningen omfattar 96 lägenheter, fördelade på 2 st flerbostadsbyggnader. Föreningen förfogar även över 3 lokaler med hyresrätt, vilket inkluderar såväl restaurang som butiks/kontorslokaler. Under byggnaderna finns garage som delas med grannföreningen Göteborg och förvaltas av samfällighetsföreningen Skandäcket. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 10 965 kvadratmeter, varav 8 486 kvm utgör lägenhetsyta och 192 kvm utgör hyreslokaler. Resterande 2 287 kvm utgör garage, källare och allmänna utrymmen.

Lägenhetsfördelning:

1 rok, 7 st

2 rok, 11 st

3 rok 50 st

4 rok, 18 st

5 rok 10 st

Samfällighet

Brf Ostindiefararen på Norra Älvstranden har tillsammans med grannföreningen Brf Gotheborg samfällighetsföreningen Skandäcket. Ostindiefararens andel i Skandäcket är 64%. Samfälligheten förvaltar garage, gård, värme, vatten och ventilation. Byggnadens uppvärmning är fjärrvärme.

Ekonomi

Räntebärande skulder till kreditinstitut framgår av årsredovisningen. Eventuella förändringar av framtida månadsavgiftsförändringar kommenteras aldrig av styrelsen. Inga större reparationer finns inplanerade.

TV/Internetanslutning

Föreningen har ett avtal med Telia. I avgiften ingår Bredband 100/100, IP(fast)-telefoni, kanalpaket "Telia Lagom" med ca. 30 kanaler samt Telias Playtjänst som gör det möjligt att streama TV innehåll i hela EU. Abonnemangen är personliga och ska aktiveras kostnadsfritt på www.telia.se/aktivera vid inflyttning. Säljaren ombedes att avaktivera sitt abonnemang vid utflyttning genom att ringa Telias kundtjänst på telefon 90200.
Till lägenheten tillhör det digitala utrustningen för bredband (router) och TV (tv-box).

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns även gemensamma cykelförråd och barnvagnsrum.

Parkerin och garage

Föreningen har ett garage tillsammans med Brf Götheborg. Där finns förutom bilplatser även ett antal platser för motorcykel. Garageplats tilldelas genom ett kösystem. I dagsläget kostar en garageplats för bil 850 kr/mån och för motorcykelplats 400 kr/mån. Vi har också för tillfället 40st. laddplatser (upp till 22KW) som hyrs ut för 1000 kr /mån med tillkommande individuell förbrukning. Garage- och p-plats sägs automatiskt upp vid flytt/försäljning av lägenhet. En garageplats kan inte överlåtas till den nye ägaren i samband med försäljning av bostadsrätten. Boendeparkering på gatan finns inte, du kan stå 2 h gratis på gatorna i området. Utomhusparkering finns i området och ombesörjs av Göteborgs stad.

Båtplatser

Föreningens medlemmar är kvalificerade att kunna bli medlemmar i Västra Sannegårdshamnens båtklubb som administrerar uthyrning av båtplatser i Sannegårdshamnen.

Fasaden

Våra hus har en bra fasad med tjock puts och mineralullsisolering, till skillnad från många andra hus i området som har millimetertjock puts och frigolitisolering. Det finns inga indikationer på att det finns ett behov av större renoveringar av fasaden.

Solceller

Föreningen har installerat solceller om 165Kwh som avsevärt sänker elkostnaderna för hela föreningen. Vi har ett kollektivt elavtal och nya medlemmar behöver inte täckna ett elabonnemang.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Intresseanmälan Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 18 bilder

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeSannegården
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer4242
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2006
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning4 av 5
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelia
 • Avgift4 513 kr
 • Ingår i avgiftenInklusive värme, vatten och kabel-tv grundutbud.
 • Andelstal, förening0.95380%
 • Andelstal, ägande0.95379%
 • Nettoskuldsättning779 960 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Barken Storegrunds gata 4, Göteborg – Sannegården

Visningsanmälan

Barken Storegrunds gata 4, Göteborg – Sannegården

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*