Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Båtsman Grås gata 36
Backatorp – Hisings Backa

Boarea
99,3 m²
Rum
4 rum och kök
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1988
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Trivsamt bostadsrättsradhus med gavelläge och dubbla uteplatser!

Välkommen till detta charmiga bostadsrättsradhus fördelat två våningar som erbjuder en oemotståndlig kombination av bekvämlighet och stil. Med en boyta på ca 99.3 kvm finns gott om utrymme att trivas på i denna välplanerade bostad. Köket renoverades 2021 och bjuder på en modern och funktionell design som gör matlagningen till en fröjd.

Detta radhus är perfekt för er som vill ha möjlighet att njuta av solen, med dubbla uteplatser och en balkong som fångar solens alla timmar. Den grönskande utsikten från baksidans uteplats skapar en rogivande miljö där du kan njuta av både grillkvällar och avkopplande stunder utomhus.

Brf Smedensberg ligger vackert omgiven av skog och strövområden. Backatorps bebyggelse består av radhus, parhus och villor i olika storlekar med mycket grönområden och lekplatser. Här trivs både äldre och yngre. Norr om Backatorp är det åtskilliga kilometer med skog till Kärra med många trevliga stigar och stråk. Genom Backatorp och angränsande Skälltorp slingrar sig ett motionsspår Hälsans stig.

Från Backatorp tar man sig med buss nummer 44 som via Körkarlens gata tar dig in till centrala Göteborg. Vill man cykla finns det fina cykelbanor i alla väderstreck och vi är många i området som cykelpendlar. Väljer man bilen är det bara ett par minuter tills man är ute på E6:an.

Missa inte chansen att bli ägare till detta underbara bostadsrättsradhus

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Förening

Allmänt
Bostadsrättsföreningen Smedensberg är beläget i ett före detta Naturreservat. De första husen byggdes 1988 när Göteborgs stads bostadsbolag fick i uppdrag att uppföra radhus och parhus (151 bostäder) i Backatorp för Brf Smedensberg. Varje hus disponerar, förutom ett förråd, ett eget garage eller carport..

Ekonomi och renoveringar

2022 Fortsatt arbete med renoveringen enligt nedan (se år 2020-2021).

Nya ståldörrar till soprum och förråd.

Installation av 3 st dubbla laddstolpar för elbilar (totalt 6 st platser)

2021 Fortsatt arbete med renoveringen enligt nedan.

2020 Påbörjad renovering av tak (byte), balkonger (byte) samt ommålning av fasader.

Omläggning golv i duschutrymme/omklädningsrum kvartersgården.

Diverse markarbeten/trädfällning.

2019 Underhållsspolning avloppsrör.

2018 Besiktning av garage och bortmontering av elinstallationer.

Utbyte av armaturer/garage.

Utbyte av skymningsrelä/gångbanor.

Diverse markarbeten; grävning/asfaltering, delar av gång?banor och övriga markytor, anläggning av ett par P-platser.

2017 Utbyte av stolparmaturer/gångbanor

Renovering av kvartersgården (målning och golvläggning).

Diverse markarbeten, trädfällning samt klippning (arborist).

2015-2016 Byte av garageportar till nya med portautomatik (totalt 139 st)

2012 Högtrycksspolning av rörstammar

2010 -2011 Målning av hus och garage

Årstämma
Föreningen har årsstämma under våren, kallelse delas ut cirka två veckor innan. Medlem som önskar få ett ärende behandlat vid föreningsstämma ska skriftligen anmäla detta senast 1 mars eller inom den senare tidpunkt styrelsen kan komma att besluta.

Föreningsdagar
Gemensamma föreningsdagar där vi tillsammans gör fint i vårt område två gånger per år, på våren i månadsskiftet april/maj och på hösten i slutet av oktober. När vi är klara serveras korv med bröd, dricka och kaffe utanför stora Kvartersgården.

Kabel-TV
Tele2 (tidigare ComHem) med cirka 15 st digitala kanaler, Bredband 100/10 Mbit, IP-telefoni. För snabbare hastighet eller ytterligare TV-utbud besök: www.Tele2.se

Soprum
Soprummen används endast för hushållssopor. Sortera biologiskt avfall för sig i de gröna kärlen och brännbart i de bruna kärlen. För lysrör, glödlampor och småbatterier finns behållare i soprummen vid PLG 9 & 35 och BÅG 51.

Återvinning
Längsmed Plockerotegatan finns två stationer för återvinning av tidningar, wellpapp, glas, metall, plast samt batterier.

Grovavfall
Ska lämnas på Återvinningscentral (ÅVC). Alla hushåll i Göteborg har gratis och obegränsat antal besök, mot uppvisande av körkort eller ÅVC-kort. Närmaste återvinningscentral är Tagene ÅVC på Karlsbogårdsgatan. För mer information och öppettider: Avfall & återvinning Göteborg stad

Parkering/garage/trafik
Bilar tillhöriga bostadsrättshavare skall uppställas i garage eller egen avsedd carport. Besökande skall parkera sina fordon på markerade p-platser. Fordon skall framföras med största försiktighet vid nödvändig av-, och pålastning inne i området.

Byggnadsåtgärder
För uppsättning av staket, plank, altan, häckar etc., krävs styrelsens godkännande. Gällande ombyggnad inomhus, läs föreningens ”Ordnings- och Trivselregler” för mer information.

Kvartersgårdar
Föreningen har tre kvartersgårdar för bostadsrättshavare i Smedensberg med möjlighet att hyra för aktiviteter. Bokning av lokal, se kontaktlista. Kvartersgård med lokalerna 1 och 2 till fester, kalas, bröllop m.m. I kvartersgård 3 finns motionslokal och bastu. Nyckel erhålles mot deposition, se kontaktlista. Lokalerna skall städas och iordningställas efter varje användning.

 

Visa hela beskrivningen

Pontus Pontén

Fastighetsmäklare

073-020 69 29
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 14 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeBackatorp
 • Rum4 rum och kök
 • Badrum2
 • Lägenhetsnummer105
 • Byggnadstyp1 1/2 plans radhus
 • Byggnadsår1988
 • UppvärmningFrånluftsvärmepump
 • Ventilation och kylaMekanisk m. värmeåtervinning
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongEgen uteplats
 • FörrådVarmförråd om ca 5 kvm.
 • Tv- internetutbudCom hem
 • Ingår i avgiftenVattenförbrukning ingår i medlemsavgiften samt digitala TV-kanaler, bredband 100mb och IP-telefoni via Tele2.
 • Känd avgiftsförändringAvgiftshöjning gjordes med 8% fr.o.m. 1/1-2024. Detta för att möta ökande kostnader i föreningen.
 • Andelstal, förening0.7097%
 • Andelstal, ägande0.7097%
 • Nettoskuldsättning990 136 kr
 • Överlåtelseavgift1 000 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Båtsman Grås gata 36, Hisings Backa – Backatorp

Visningsanmälan

Båtsman Grås gata 36, Hisings Backa – Backatorp

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*