Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Bratteråsgatan 72
Eriksberg – Göteborg

Pris
2 850 000 kr
Avgift
3 775 kr/mån
Boarea
48 m²
Rum
1.5 rum och kök i etage
Våning
8 och 9 av 9
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1914
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Unik etagelägenhet med modern industriell design och charm i hjärtat av Eriksberg!

Välkommen till denna fantastiska etagelägenhet högst upp i anrika Juvelkvarnen, belägen i ett av Göteborgs mest eftertraktade områden. Fördelad på två våningar och ett sovloft som nås via den magnifika spiraltrappan. Du möts av den rymliga entréplan och dess moderna industriella design. Imponerande takhöjd om ca 3,7 m och de stora djupa fönstren skapar en luftig och ljus atmosfär. Med moderna och stilrena materialval är detta en lägenhet som genomsyrar elegans och tidlös design.
I Eriksberg bor man i ett tryggt och lugnt område med bara ett stenkast från havet. I din närhet har du gym och mataffär. Du hittar också ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker och restauranger.
Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att boka en visning av denna fantastiska etagelägenhet.
Välkommen till ditt nya hem!

Rumsbeskrivning

På entréplanet välkomnas du av den imponerande takhöjden om ca 3,7 m  med stålbalkar som ger en industriell känsla. De stora fönstrena som släpper in massvis av naturligt ljus, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär i hela rummet. Väggarna är målade i en elegant vit färg, och golven är täckta med vackert ljust parkettgolv som ger en varm känsla.

Köket är modernt och stilrent med grått kakel som stänkskydd och vita skåpsluckor vilket ger en sofistikerad touch. Här finns plats matrumsbord där du kan njuta av måltider tillsammans med familj och vänner. Dessutom finns det flera garderober där du kan hänga av dig jackor och skor, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda.

En halvtrappa upp från spiraltrappan når du det mysiga platsbyggda sovloftet på ca 5,5 kvm, som erbjuder gott om plats för en bekväm dubbelsäng.

Den övre våningen erbjuder ett rymligt och inbjudande vardagsrum, där det finns gott om plats för en bekväm soffa och en TV-möbel. Väggarna är målade i vit färg och golven är täckta med samma vackra parkettgolv som på entréplanet. Dessutom har vardagsrummet två mindre fönster som ger både ljus och charm till rummet.

Föreningen

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 19940203. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 20101102 och nuvarande stadgar registrerades 20121116 hos Bolagsverket.

Föreningen förvärvade 2006 fastigheten Sannegården 7:7.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag (en äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningensintäkter i
huvudsak kommer i form av årsavgifter.

Föreningens ekonomi
Föreningen sänkte månadsavgiften med 10% från 20160101. Tidigare har föreningen haft avgiftsfria månader och har amorterat 1,7 mkr utöver plan.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2030.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Utfört underhåll:
Rep/Målning sockel utvändigt 2014

Ägande
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Juvel. Föreningens andel är 22,18 procent. Samfälligheten förvaltar
gångvägar, planteringar och markytor runt föreningens fastighet.

Gemensamhetsutrymme: Sopsugsanläggning ga:10, förvaltning: Eriksbergs Samfällighetsförening

Parkering

Föreningen har 42 platser i Deckshuset på Östra Eriksbergsgatan 77 som förvaltas av Aspelin Ramm. Kostnaden är 1000kr/mån. From 1/1 2024 höjs avgiften till 1100 kr/mån. Normalt kan föreningen erbjuda 1 plats till alla medlemmar som efterfrågar. Sedan ca fem år har vi inte haft någon längre kö än 3 månader och vår parkeringspolicy säger också att den som har två platser måste släppa en av sina platser om inga andra är lediga. Normalt har vi 2-4 medlemmar som har 2 platser. Uppsägning sker med minst 30 dagars varsel för att brf och förvaltning ska kunna hantera avgifter. Man har ingen egen tilldelad P-plats utan parkerar där det är ledigt. P-plats är dock alltid garanterad någonstans i garaget. Aspelin & Ramm erbjuder i dagsläget 8 laddplatser (max 4 timmar) som inte administreras av föreningen och inte kan förbokas / reserveras. MC-platser finns att hyra för 650 kr/mån i direkt dialog med Aspelin Ramm.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och en samlingslokal högst upp i huset. Samlingslokalen är i koppartornet och har en balkong med utsikt över hela hamninloppet och Göteborg.

Historia

Husets har en anrik historia. Verksamheten startade sin produktion 1914 av Mårten Pehrsons Valsqvarn norr om det Broströmsägda Eriksbergs Varv. Han uppförde de tre första byggnaderna tillsammans med arkitekt Per Lennart Håkansson. Kvarnen hade initialt en lagringskapacitet på 4000 ton spannmål. I anslutning till kvarnen byggdes en lång brygga rakt ut i Göta Älv, detta för att kunna lasta och lossa spannmål till fraktfartygen. År 1925 tog KF:s dotterbolag Tre Lejon över verksamheten och drev den fram till nedläggning år 2001. Namnet Juvelkvarnen togs år 1990.

JM köpte fastigheterna år 2000 för 138 miljoner kronor av KF:s dotterbolag Tre Lejon. JM anlitade det Göteborgs baserade arkitektkontoret Semrén & Månsson för att varsamt omvandla det gamla industibyggnaderna till bostäder och skapa en warehouse-känsla.  Vissa fastigheter eller delar därav fick rivas för att skapa ljusinsläpp och gårdar mellan husen.

Två av tegelbyggnaderna kunde bevaras, d.v.s. Kvarnen som vi bor i och Mjölner. Dessa har på ett varsamt och finurligt sätt byggts om till bostäder. Vårt hus är det hus där mest originaldetaljer kunnat bibehållas. Varje lägenhet har fått en unik utformning, det är olika takhöjder, många bevarade balkar och pelare som påminner oss om verksamheten som en gång fanns. Där det gått har detaljer bevarats samtidigt som vi har en modernt designade lägenheter. 

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 35 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum1.5 rum och kök i etage
 • Badrum1
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1914
 • Byggnadsår kommentarRenovering klar 2008
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • FörrådFörråd
 • Våning8 och 9 av 9
 • Tv- internetutbudTele2 / öppen fiber
 • Avgift3 775 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv
 • Känd avgiftsförändringhyreshöjning med 6 %, from 1/1 2024
 • Andelstal, förening1.31168%
 • Andelstal, ägande1.31168%
 • Nettoskuldsättning455 892 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Bratteråsgatan 72, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Bratteråsgatan 72, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*