Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Ekebygatan 6 lgh 1105
Hisings Backa

Boarea
65,4 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Smakfullt renoverad genomgångslägenhet med solig balkong i västerläge!

Denna lägenhet är en perfekt kombination av stil, komfort och bekvämlighet. Med sina ca 65,4 kvm erbjuder den tillräckligt med utrymme för att skapa ditt drömboende. Lägenheten är smakfullt renoverad och utstrålar en elegant atmosfär. Lägenheten har generösa och öppna sociala ytor som skapar en inbjudande atmosfär för umgänge och avkoppling. Dessutom finns en rymlig walk-in closet som ger gott om utrymme för klädförvaring och gör det enkelt att hålla ordning och reda. En av de riktiga höjdpunkterna i denna lägenhet är den soliga balkongen i västerläge.
Belägen i den välskötta förening Brf Backadalen kan du förvänta dig en trygg och trivsam boendemiljö. I föreningen finns 969 bostadsrättslägenheter, vilket gör den till en av Sveriges största föreningar.
Hisings Backa har idag 24 000 invånare och är ett område med nära till allt. Stadsdelen består av blandad bebyggelse. Här finns alltifrån äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/70-talet, nya villaområden och bostadsområden. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå, Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum.
Missa inte chansen att äga denna smakfullt renoverade lägenhet som erbjuder både stil och funktion i ett fantastiskt läge. Kontakta oss idag för att boka en visning och upplev själv allt som denna lägenhet har att erbjuda!

Rumsbeskrivning

Hall

När du kliver in genom loftgången möts du av den ljusa och inbjudande hallen. Med vita väggar som ger en fräsch känsla och ett ljust laminatgolv som sträcker sig genom hela hemmet får du en enhetlig och stilren atmosfär. Dessutom finns det gott om förvaringsutrymme för att organisera dina ytterkläder och skor på ett praktiskt sätt.

Vardagsrum

När du kommer in i vardagsrummet blir du omedelbart imponerad av det generösa ljusinflödet och den öppna planlösningen. Detta rum är genomgående, vilket betyder att du får en fin rymd och anslutning till resten av hemmet. Här kan du enkelt inreda och skapa en plats för avkoppling och umgänge.

Kök

Köket har genomgått en renovering och erbjuder en fräsch och modern miljö. Med en öppen planlösning i anslutning till vardagsrummet blir det enkelt att umgås och bjuda in gäster medan du lagar mat. Du får även gott om förvaringsutrymme.

Sovrum

Det rymliga sovrummet erbjuder gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare möblering efter behov. Även här finns det bra förvaringsmöjligheter. Ljusinsläppet skapar en behaglig atmosfär som ger en perfekt miljö för avkoppling och återhämtning. För ytterligare förvaring finns en stor Walk in closet att tillgå.

Badrum

Badrummet ligger till höger om hallen och är utrustat med wc, dusch, handfat med kommod och ett praktiskt badrumsskåp med spegel och belysning. Dessutom finns det en tvättmaskin.

Balkong

Balkongen är belägen i västerläge, vilket innebär att du får njuta av solen under eftermiddagen och kvällen. Här finns gott om utrymme för att utomhusmöbler.

Förening

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 971 lägenheter i 41 huskroppar samt 4 lokaler. 969 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-72.

I månadsavgiften ingår V/VA, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni och p-plats och ett källarförråd. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt besök föreningens hemsida. Föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/backadalen.

Styrelsen har fattat beslut om avgiftshöjning på 2% med start 2023-07-01. Elkostnaden höjdes till 2,75kr/kWh med start 2022-11-01.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna. 

HSB sköter administrationen av parkeringar. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats

Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2022. De 4 stora lekplatserna har renoverats, resterande gjordes under 2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata.

Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.

Gemensamma utrymmen

Bokning av gemensamma ytor sker i första hand via informationstavlan i trappuppgången från och med 2023-01-01. Om ni behöver hjälp så är ni välkomna till vårt kontor på Gösta Berlings gata 32 på vardagar mellan kl 0900-1200.

Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även en bastu och snickeriverkstad.

Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus samt så kan man hyra våra föredetta soprum som förråd, kontakta HSB vid intresse.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2007/2008: Stambyte
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2012/2013: Byte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2013: Renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna
2014: OVK besiktning. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2017/2018: Renovering av bastu.
2018: Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda
2019: Bergvärmeprojekt. Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön). Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2020: Byte av ytterdörrar (de som bor i loftgångshus kommer ej att bytas då de byttes för några år sedan). OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2021: Vägbommar utbytta. Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).
2022: Föreningen har gjort en radonmätning med godkända resultat. Renovering av resterande 4 hissar är utfört. Infört ny sophantering. Upprustning av lek- och grillplatser.
2023: Installation av 30st elbilsladdare på förhyrda platser samt 6st elbilsladdare på gästplatser på G3.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2023-2024: Samtliga dörrar till lägenheter på bottenvåningarna i loftgångshusen byts ut och kompletteras med brevlådor under våren 2023.
2023-2024: Fogar i fasader, takfläktsbyte, installation av solceller och byte av takpapp med start under höst/vinter 2023 och framåt.

Övrigt

Föreningen har ett kollektivt bygglov för inglasning av balkonger men det är du som medlem som själv beställer, bekostar och ansvarar för en eventuell inglasning. Bygglovet gäller i 5 år från och med 2023-06-19 och styrelsen har inte för avsikt att förlänga bygglovet därefter på grund av höga administrativa kostnader från Stadsbyggnadskontoret.

Visa hela beskrivningen

Nahom Afework

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 23 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHisings Backa
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer931
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1970
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning1
 • HissNej
 • Tv- internetutbudTele2
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni, parkeringsplats
 • Andelstal, förening0,0931%
 • Andelstal, ägande0.0931%
 • Nettoskuldsättning204 125 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Ekebygatan 6 lgh 1105, Hisings Backa

Visningsanmälan

Ekebygatan 6 lgh 1105, Hisings Backa

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*