Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Fiolgatan 8
Ruddalen – Västra Frölunda

Avgift
5 210 kr/mån
Boarea
70,7 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
11 av 12
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Välplanerad och ljuvligt renoverad trerummare på våning 11/12!

Välkomna in i denna fantastiska lägenhet på våning 11/12 som har allt du kan önska! Med 3 rum och kök och en öppen social planlösning är detta ett perfekt val för dig som enkelt vill kunna bjuda in dina gäster till trevliga tillställningar. Lägenheten har också en ljuvlig inglasad balkong som ligger i ett soligt läge, optimalt för att kunna njuta av lugna kvällar och soliga dagar med en härlig utsikt över området. Interiören är modern och ljus med ett smakfullt renoverat kök samt ett helkaklat badrum.

Bli del av en trevlig förening med fina grönområden, lekplatser, boulebana och grillplats mellan husen. Området är oerhört populärt med Ruddalens sportanläggning och natur precis utanför dörren. Med såväl cykel som kollektivtrafiken är ni snabbt vid Linnéplatsen och Slottsskogen. Dessutom ligger Frölunda torg med sitt utmärkta utbud av shopping och kommunikationer inom gångavstånd. Från Frölunda Torg tar man sig även enkelt till salta bad vid Näset eller Askim.

Rumsbeskrivning

Hall
Här möts du av en rymlig och ljus hall med mängder av inbyggd förvaring samt plats för ytterligare garderober om så önskas. Från hallen nås även en rymlig klädkammare som inrymmer hyllor, hängare och städskåp.

Vardagsrum
Härligt sällskapsrum som ligger i öppen planlösning med köket. Stort ljusinsläpp från två fönster samt utgång till den inglasade balkongen. Golvet kläs av ekparkett som är genomgående i hela bostaden och väggarna målade vita.

Balkong
Härligt stor och inglasad balkong som renoverats och byggts ut i föreningens regi. Här erbjuds gott om plats för bord med tillhörande stolar. Inglasningen kan enkelt öppnas upp för en friare atmosfär. Balkongen ger många sköna soltimmar. Här ligger ett trätrall golvet och solskyddsgardiner finns. Eluttag finns.

Kök
Smakfullt kök som går i en behaglig matt grön nyans med vackra mässingsdetaljer. Stänkskydd i ljus ton ovan bänkskivan med nedsänkt diskho. Köket erbjuder gott om förvaringsutrymmen och goda avlastningsytor. Utöver köksön finns här stora och sociala ytor med gott om plats för matgrupp. Utrustningen består av spishäll, köksfläkt, ugn, stor kyl och frys, integrerad diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade ljusa.

Sovrum 1
Bostadens ena rymliga sovrum som nås från hallen. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ekparkett. Plats finns för garderober eller en arbetsyta vid behov. 

Sovrum 2
Sovrum 2 nås från köket/vardagsrummet. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i e nyans. Ljusinsläpp från stort fönster. Detta rum disponeras idag som ett vardagsrum. 

Badrum
Fräscht badrum som totalrenoverades i samband med att föreningen genomförde stambyte i fastigheten 2005. Väggarna är helkaklade med ett ljust kakel och på golvet ligger ett klinker i grå/blå ton. Här finns vägghängd wc, tvättställ med underskåp, badrumsskåp, handdukstork, dusch och en smart kombinerad tvätt och torkmaskin.

Förening

Allmänt
Bostadsrättsföreningen Kvartetten invigdes 1963 och i de fyra 12-våningshusen på Fiolgatan 4, 6, 8 och 10 finns totalt 268 lägenheter i storlekarna från 1 till 5 rum och kök. Det finns två hissar i varje hus liksom tekniska hjälpmedel som trygghetstelefon i hissarna samt automatöppning av hissdörrar och ytterdörrar. Porttelefon med videobild finns i varje lägenhet. Med närhet till Ruddalen finns det gott om möjligheter för den som vill röra på sig. Där finns motionsspår, skridsko och bandybana, fotbollsplaner, gym och frisbeegolf med mera. Tillsammans med grannföreningarna Triangeln och Pukan samt ABF anordnas kurser och studiecirklar för medlemmarna. Det finns ett café ¨Kvartettens kaffeträff¨ som är öppen för våra medlemmar en gång i veckan. En mycket uppskattad samlingspunkt.

Tv och Bredband
Ett basutbud av TV-kanaler från Tele2, bredband (1000/1000) från Bahnhof ingår i avgiften. 

Gemensamma utrymmen 
Tvättstuga på entréplan, cykelförråd samt två övernattningsrum på Fiolgatan 6. 

Parkering
Föreningen har både parkeringsplatser och platser med motorvärmare. Dessa kostar 150 kr/mån respektive 250 kr/mån med motorvärmare. Dessutom finns laddstationer för elbilar för 450kr/mån + 4 kronor/kWh. Önskas p-plats kontakta Hsb Göteborg på 010-4422000. Om det inte finns någon ledig p-plats när man flyttar in så kan man lösa biljett i p-automaten för 100 kr/vecka eller 300 kr/månad.

Ekonomi 
Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi med en belåning på endast 3 575 kr/kvm (årsredovisning 2022). Stora renoveringar såsom stambyte, renovering av samtliga badrum, fönster, balkonger samt porttelefoner är utförda.  

Underhåll 
- 1998 Byte fönster
- 2000/2001 Bredbandsinstallation
- 2002 Byte garageportar
- 2003 Upprättat underhållsplan
- 2005 Ny värmeväxlare
- 2005 Stamrenovering och i samband med den så renoverades samtliga badrum
- 2008 Byte yttertak samt OVK-besiktning
- 2009 Nybyggnad garage efter brand
- 2010 Justerat värmesystemet. Bytt och rensat brunnar i kulvertarna. Ny belysning i trapphusen.
- 2012 Vissa källaryttertrappor bytta.
- 2013 Renovering av balkonger.
- 2014 Spolades avloppsstammar
- 2015/2016 Genomfördes rensning av kanaler samt justering av ventiler i föreningens ventilationssystem. Därefter genomfördes OVK med godkänt resultat.
- 2016/2017 Genomfördes en relining av husens avloppsledningar (från källarplan och ut i markområdet).
- 2018 Rivning av takens betongkonsoler samt renovering av tak och fasader har avslutats.
- 2019 Göteborgs Park och Natur har tog över skötseln av lekplatsen
- 2020 Byte maskiner tvättstuga
- 2020 Anslöt sig till Bahnof bredband 1000 Mbit/s upp och 1000 Mbit/s ned. Alla hushåll fick ett antiviruspaket, Bahnhof Safe Antivirus och en router utan extra kostnad.
-2021/2022 Radonmätning har utförts med godkända mätvärden.

Föreningen har i samarbete med BrfTriangeln påbörjat planering av kommande elrenovering samt även för renovering av den gemensamma grillplatsen.

Information
Föreningens information har inhämtas från föreningens hemsida, årsredovisningar och stadgar. För att ta del av mer information vänligen besök föreningens hemsida på https://www.hsb.se/goteborg/brf/kvartetten/
Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Ansvarig mäklare eller Västsvenska Fastighetsbyrån ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Visa hela beskrivningen

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 29 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeRuddalen
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer189
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1962
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådVindsförråd
 • Våning11 av 12
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTele2/Banhof
 • Avgift5 210 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
 • Andelstal, förening0.3946%
 • Andelstal, ägande0.3422%
 • Nettoskuldsättning242 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Fiolgatan 8, Västra Frölunda – Ruddalen

Visningsanmälan

Fiolgatan 8, Västra Frölunda – Ruddalen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*