Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Klostergången 13
Masthugget – Göteborg

Avgift
5 856 kr/mån
Boarea
97,5 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
1 av 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1967-1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

PÅKOSTAT HTH KÖK - DUBBLA BADRUM - BALKONG I SOLIGT LÄGE - MÖJLIG 4:A.

Nu ges möjligheten att förvärva denna rymlig bostad belägen i fantastiska Masthugget. Lägenheten är i dag en 3:A men kan enkelt avdelas till en 4:A (se alternativ planritning). Bostaden präglas av stora sociala ytor samt rikligt med ljusinsläpp från bostadens många fönster. I köket som är hemmets givna samlingsplats finner ni kvalitativ köksinredning från HTH samt robusta stenbänksskivor, här finns även gott om utrymme för både matbord och möblemang. I anslutning till köket finns utgång till bostadens härliga inglasade balkong i soligt läge. Bostaden är försedd med två helkaklade badrum i stilrena färger där det ena är utrustat med badkar samt golvvärme och det andra med dusch. Vidare finner ni två välplanerade sovrum samt ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum med gott om ljusinsläpp. Generöst med förvaring finns i form av dubbla klädkammare samt tre tillhörande förråd i källaren.

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas ni in i en hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor samt goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och klädkammare. Vid ingången på golvet ligger ett slittåligt ljusgrått klinkergolv och vita ljusa väggar.

Kök
Fullutrustat modernt kvalitétskök från HTH i stilrena materialval. Utformningen är genomtänkt med gott om arbetsyta och förvaringsutrymmen för diverse köksredskap. Köket är i tidlösa färger med köksluckor och kakel i ljusa nyanser tillsammans med en stenbänkskiva i mörkare kulör. Den maskinella utrustningen består utav, spis, fläkt, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys kombinerat samt diskmaskin. Här finner ni även en naturlig plats för ett matbord som rymmer 6–8 personer samt övriga möbler. Behöver man extra förvaringsplats är den här köksön den optimala lösningen för detta. På golvet ligger ett brun/beigt klinker och väggarna ljust vita. Köket har mycket härligt ljusinsläpp samt utgång till balkongen. 

Balkong
Från köket nås lägenhetens härliga inglasade balkong som vetter mot sydöst med utsikt över innergården. En lugn plats att njuta på och här ryms både utemöbler och växter.

Vardagsrum
Välplanerat vardagsrum med vita fräscha väggar och originalparkettgolv i holländskt mönster. Vardagsrummet stora fönster gör att bostadens sällskapsytor badar i ett naturligt ljusflöde. Här får man enkelt plats för en rejäl soffgrupp med tillhörande möblemang. Här finns också plats för ett matbord för upp till 4-6 personer om så önskas.

Sovrum 1 
Ett rymligt sovrum med en perfekt yta för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Förvaringen ombesörjs i form av en hel garderobssida med spegel. Rummet har ett rikligt ljusinsläpp av dubbla fönster, här är väggarna ljusblå och på golvet ligger plastmatta.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum nås rakt från vardagsrummet och är väl tilltaget med plats för säng samt sängbord. Även här finner man en hel garderobssida med spegel. Ljusblå väggar med plastmatta på golvet.

Badrum 1
Helkaklat badrum med gråa kakelväggar i två olika nyanser och samma färg på klinkergolvet. Här finns det en duschhörna, kommod, spegelskåp med förvaring samt WC.

Badrum 2
Mellan vardagsrummet och köket ligger bostadens andra helkaklade badrum med vita kakelväggar och grått modernt klinkergolv. Här finns det ett badkar, kommod, spegel, extra förvaring, handdukstork, WC samt golvvärme.

Rum
I detta rum finns det vatten och avlopp framdraget då det var ett kök tidigare. I dagsläget används det som ett tvättrum och är utrustat med tvättmaskin. Vita väggar med plastmatta på golvet.

Klädkammare
Strax intill hallen finner man bostaden första välorganiserade klädkammare som ger än möjlighet att ha extra förvaring samtidigt som man frigör utrymme i hemmet. Vägg i vägg med första klädkammaren finns ytterligare en klädkammare som är betydligt större och optimal för familjen med extra mycket prylar.

Förening

Allmänt
Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Ekonomi
Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta:494 kr/kvm (2022). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2022 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig fram till 4 augusti 2025. De årliga höjningarna av årsavgifterna beräknas till 3%. Ersättningen för värme beräknas med start 2023 att årligen höjas med 3%. I det fall att tomträttsavgälden fastställs till den högre nivån enligt alternativ 2 beräknas årsavgifterna under en period och med start 2026 behövas höjas med 5%.

Renoveringar
Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov).
Föreningen håller på att utföra en rörinfodring (relining) av stammarna. Etapp 1 och etapp 2 är klar, medan etapp 3 (Klamparegatan 3-17 och Skepparegången 2-30) kommer att slutföras under 2023.
2023-2025 planerar man att lägga om taken.
2024-2027 planerar man att renovera trapphusen.
2023-2027 planerar man att renovera tvättstugorna.

Urval av utförda renoverigar:
2002-2003: Ombyggnation av lekplatser
2009-2012: Betongrenovering i garage
2011-2014: Hissombyggnad
2011-2020: Ventliationen görs om med nya fläktar och aggregat samt värmeåtervinning.
2013-2017: Fasader och entrépartier och balkonger renoveras.
2014-2015: Nyproduktion av radhuslägenheter på Masthuggsterrassen.
2017: Fasadbyte på Andra Långgatan 44-48.

TV och Bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och Internet via iTUX.
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet. Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns.

Parkering
Föreningen har fem varmgarage med totalt 1 488 platser, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan. Kostnad för att hyra en vanlig plats är 625 kr/mån och en plats med laddning 945 kr/mån. Det finns också 79 MC-platser som kostar 250 kr/mån. Föreningen bygger ut antalet elbilsplatser för att möta behovet. Målet är ett en fjärdedel av platserna skall förses med laddningsenheter. I två av garagen finns besöksparkeringar med parkeringsautomat. Kontakta Marianne Tellström på 031-85 03 02 angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/

Visa hela beskrivningen

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Intresseanmälan Värdering

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18
Visa alla 32 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeMasthugget
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum2
 • Lägenhetsnummer748 & 749
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1967-1972
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådTre källarförråd
 • Våning1 av 3
 • HissJa
 • Tv- internetutbudiTux
 • Avgift5 856 kr
 • Ingår i avgiften I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
 • Andelstal, förening0.0012355%
 • Andelstal, ägande0.0012355%
 • Nettoskuldsättning186 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Klostergången 13, Göteborg – Masthugget

Visningsanmälan

Klostergången 13, Göteborg – Masthugget

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*