Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Långängen 4B
Kvillebäcken – Göteborg

Pris
2 550 000 kr
Avgift
4 090 kr/mån
Boarea
56 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Ljus lägenhet med balkong i söderläge i ett expansivt område!

Välkommen till ditt nya hem som med sina 2 rum och kök och en yta på ca 56 kvm erbjuder gott om utrymme för att enkelt inreda och trivas. Vardagsrum och kök är i en öppen planlösning och bidrar till en social atmosfär. Lägenhetens ljusa väggar och fönstren i två väderstreck ger en modern och luftig känsla.
Från vardagsrummet når man det absolut bästa med denna lägenhet vilket är den möblerbara balkongen i soligt söderläge. Optimal för avkoppling och trevliga stunder med familj och vänner samtidigt som du blickar ut mot den fridfulla innergården.

HSB Brf Umbra består av 68 bostadsrätter med adresserna Långängen 2, 4 och Penselgatan 6. Föreningen äger fastigheten Brämaregården 36. Inflyttningen skedde i två etapper hösten 2015.

Kvillebäcken var den första etappen i planen att göra Backaplansområdet till en naturlig del av Göteborgs innerstad. Målet har varit att skapa en grön stadsdel där det är lätt att leva klimatsmart. Här har också mötet mellan människor stått i fokus, med saluhallen som tydlig symbol. Kvillebäcken är ett expansivt område där du har allt du behöver inom räckhåll. Upplev bekvämligheten med närhet till shopping, restauranger, och annan service.

Missa inte chansen att bo i denna underbara lägenhet som är redo att bli ditt nya hem!

Kontakta oss idag för visning!

Välkomna!

Rumsbeskrivning

Hall

Här välkomnas man av en ljus och rymlig hall med klinker på golvet och en mönstrad tapet. Det finns plats för avhägning och förvaring i garderob och linneskåp såväl som i en inbyggd skjutdörrsgarderob. 

Kök / Vardagsrum

Genomgående i bostaden utöver hallen finner ni vitmålade väggar tillsammans med parkettgolv.

I köket är köksinredningen vit och ovan bänkskivan sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, mikro, diskmaskin, ugn samt kombinerad kyl och frys. Gott om plats för matbord för minst 4 personer.

I öppen planlösning mot köket befinner sig vardagsrummet. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även bostadens balkong i söderläge. Plats finns enkelt för en loungegrupp eller annan utemöbel.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i garderober. Här finns också plats för skrivbord.

Badrum

Kaklade väggar i vitt och schakrutigt klinkergolv medd golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara dörrar i glas, handdukstork samt tvättmaskin med ovanliggande arbetsbänk samt överskåp för extra förvaring.

Förening

Allmänt

HSB Brf Umbra består av 68 bostadsrätter med adresserna Långängen 2, 4 och Penselgatan 6. Föreningen äger fastigheten Brämaregården 36. Inflyttningen skedde i två etapper hösten 2015. Fastigheten är certifierad enligt kraven för miljöbyggnad silver. Föreningen är en äkta förening och äger marken.

Tv/bredband

Telia används som leverantör och paketet Telia Triple Play ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam gård med grillplats. Här går det att kolgrilla. El- och gasolgrill är tillåtet på balkongerna.

I föreningen finns även en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad av 400 kr per natt, fastighetsskötarrum, cykel förråd samt en gemensam tvättstuga. Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Gemensam anläggning finns för förvaltning av sopsugsanläggning.
Föreningen vill träffa nya medlemmar innan dem godkänns för att berätta om Umbra och ge en rundtur av de allmänna ytorna.

Utfört/planerat underhåll

2018 utfördes en energideklaration, en OVK och garantiarbeten.
2019 byttes träpanelerna ut runt entréportarna på samtliga entréer mot Långängen och Penselgatan. Arbetet var ett garantiärende och bekostades ej av föreningen.

Föreningen har upprättat en underhållsplan vilken kommer att uppdateras löpande.
Det gjordes en 5års besiktning år 2022-2023 som eventuellt kan leda till en del garantireparationer. 

Parkering

I föreningen finns 32 garageplatser som nås via hiss i huset. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 250 kr/månad. Föreningen förfogar även över 3 MC/mopedplatser samt extra cykelgarderober i garaget som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad respektive ca 100 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser i garaget.

För att hyra garage kontakta HSB Boendeservice genom att mejla till boendeservice.gbg@hsb.se eller ringa på telefonnumer 010-442 20 00.

Ekonomi

Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar.  Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Västsvenska Fastighetsbyrån ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2024-03-21.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 28 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeKvillebäcken
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer1241
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2015
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • Våning4
 • Tv- internetutbudTelia
 • Avgift4 090 kr
 • Ingår i avgiftenTv och bredband från Telia.
 • Ingår ej i avgiftenIndividuell mätning av värme, el och vatten
 • Andelstal, förening1.3391%
 • Andelstal, ägande1.3391%
 • Nettoskuldsättning819 334 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Långängen 4B, Göteborg – Kvillebäcken

Visningsanmälan

Långängen 4B, Göteborg – Kvillebäcken

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*