Lillekärr Södra 186
Hisings Kärra

Pris
2 195 000 kr
Avgift
4 450 kr/mån
Boarea
62 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
Bottenplan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1974
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visningsanmälan krävs!

Visning:

Visning: Onsdag 5 oktober, 17:00–17:45

 • Onsdag 5 oktober, 17:00–17:45

Anmäl dig till visning

Läcker 2:a med radhuskänsla!

Välplanerad genomgångslägenhet - 2 uteplatser i två olika väderstreck - Egen ingång - Stort sovrum - Modernt kök - Hushållsel ingår i avgiften - Totalrenoverad 2018 - Helkaklat badrum - Övernattningslägenhet - Pingisrum - Bastu - Gångavstånd till affärer och busstation - Välskött Riksbyggen förening.

På markplan med egen ingång ligger denna unika bostad med radhuskänsla som totalrenoverades 2018. Bostaden förgylls av två underbara uteplatser. Den ena ligger på baksidan i rofyllt västerläge med både solaltan och trädgårdstäppa samt odlingsmöjligheter som ger en mysig radhuskänsla. Här kan du njuta av den härliga eftermiddags- och kvällssolen, medan morgonkaffet avnjuts i solen på framsidans uteplats. Bostaden präglas av ett härligt ljus tack vare genomgående ljusa kulörer och fönster i två olika väderstreck. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Förening

RB Göteborgshus 38 består av 431 lägenheter. Husen byggdes under 1974-75 och vi har flera medlemmar som har bott här från begynnelsen. Vår förening har en förvaltare som heter Riksbyggen. De förvaltar vårt underhåll och vår ekonomi, föreningen betalar för dessa tjänster. De har även en plats i vår styrelse som ledamot. Det är styrelsen som tar beslut i föreningen. Styrelsen består av ett antal ledamöter och suppleanter, detta styrs av stadgarna. Dessa väljs på årsmötet. Efter årsmötet konstituerar sig styrelsen och fördelar de olika posterna (ordförande, vice ordförande, sekreterare osv). Föreningen har brutet räkenskapsår så årsmötet hålls på hösten (november).

Vår förening har både 1:or, 2:or, 3:or och 4:or fördelade på flervånings hus och radhus. Radhusen har 4 rum och i några finns en källare. Dessa räknas ändå som 4:or eftersom källaren är en biarea, denna kan inredas men räknas ändå som biarea. (biarea räknas ej som boyta och andra försäkringsvillkor gäller).

Förråd
Till varje lägenhet hör ett förråd. Nummer på förråd ska stämma överens med det nummer som står på dörren. I radhus med källarplan finns förrådet i lägenheten. Föreningen har ett antal extra förråd som man kan hyra. Om du vill sätta upp dig i kö kontakta föreningen.

Parkering
Till varje lägenhet erbjuder vi också en parkering med avgift. Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis.  Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra, till dessa är det kö. Om du vill sätta upp dig i kö kontakta föreningen.

El och värme samt vatten
El och vatten ingår i månadsavgiften. Detta betalar vi gemensamt i föreningen. Värmen (bränsleavgift) specificeras på avgiftsavin beräknat på boyta.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2007-2008 - Spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2009 - Byttes fönster och dörrar i samtliga lägenheter och tvättstugor renoverades.
2011 - Renoverades fasaden på Prilyckegatan och likaså carportar tillhörande samma adress och man renoverade samtliga lekplatser samt dränerade radhusen på nummer 95-97.
2011-2012 - Utfördes elarbete i källaren (el flyttades då från mark till tak i samtliga källargångar). Samma år sattes rörelsecensorer in i källare och tvättstugor och alla låssystem i källargångar och tvättstugor byttes till tags. Föreningen slutförde även värmejustering så alla boende skulle få en god inomhustemperatur.
2012 - Byttes samtliga elcentraler ut och takfläktar på höghusen byttes ut.
2012-2013 - Gjordes kontroll av föreningens stammar och en takutredning genomfördes. Dränering samt tätning av gavlar genomfördes.
2013-2014 - Byttes V/A-stammar mellan husen och en stamrenovering med metoden relining genomfördes av de vertikala och horisontala stammarna. Arbeten utfördes för att förbättra takavrinning och under samma period renoverades samlingslokalen Kajutan.
2014 - Renoverades källartrappor.
2015-2016 - Slutfördes stamrenovering med relining.
2016-2017 - Byttes fönster i källare, radhus och tvättstugor. Även pålning och förstärkning av trapphus på Prilyckegatan 87-89 samt 103-105. Även bastun renoverades.
2017 - Påbörjades betongrenovering.
2018-Betongrenoveringar
2020 - Dränering, tak, solpaneler
2021 - Relining
2021 - Underhåll av hissar. Återställande av takrenoveringar.

Föreningen har även beslutat att vid badrumsrenovering så hjälper man bostadsrättsinnehavaren till en viss del. Man står för kostnaden av tätskikten vid renovering. För mer information, kontakta föreningen.

TV/bredband

TV via Tele2
Bredband via Tele2 och fiber via Telia. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till en fin samlingslokal som går att hyra för t.ex. kalas eller liknande. Här finns bord och stolar samt enklare köksutrustning, även diskmaskin samt kyl/frys. Övernattningslägenhet - Lägenheten är utrustad med täcken, kuddar samt köksutrustning för fyra personer. Pingisrum finns i källaren på Prilyckegatan 101 och bastun finns i källaren på Prilyckegatan 12. Det finns flera tvättstugor i föreningen, 2 st på varje gård. På Prilyckegatan 89 samt Lillekärr södra 184 finns tvättstuga med maskiner avsedda för mattvätt.

Övrigt

Om du vill glasa in din balkong behöver du föreningens tillstånd och bygglov.

Rumsbeskrivning

Hall

Invändigt njuter vi av en modern planlösning med väldisponerade och öppna ytor, ljus interiör och ljusa väggar i kombination med ett fantastiskt ljusinsläpp. Här kliver ni in i hallen med snyggt stengolv. Optimal förvaring av ytterkläder och skor i en stor garderob med smakfulla dörrar.

Kök
Direkt från hallen nås även bostadens kök som är öppen och luftig här finner ni en tydlig plats för matbordet framför fönstret. Köksluckor och stänkskydd går i en modern grå ton som matchar det gråpigmenterade golvet som är genomgående i hela lägenheten. Köksutrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd diskmasin, inbyggd kyl och frys, ugn med varmluft och micro i arbetshöjd, ger en bra och ergonomisk arbetshöjd.

Vardagsrum
Vidare bort mot vardagsrummet som ligger i söder finns bra med plats för en stor soffgrupp och tillhörande möbler. Från vardagsrummet når ni den underbara träaltanen och trädgården som är en förlängning av hela rummet, där ni finner god plats för utemöbler i ett soldränkt läge. Här kan du lapa sol en strålande sommardag, eller grilla med familj och vänner en ljummen sommarkväll.

Sovrum
Sovrummet går i samma still som den övriga bostaden och är generöst i storleken. Här finns det plats för en dubbelsäng och sängbord. Finns också yta för ett litet möblemang så som ett skrivbord eller en läshörna. Ovanför sängen har man platsbyggd förvaring. 

Badrum
Helkaklat badrum med all utrustning man kan önska sig så som dusch, toalett och kommod. Här har ni möjligheten att sätta er egen prägel. 

Alltan
Bostaden har två altaner i två olika väderstreck. Framsidan erbjuder stenbelagd uteplats med morgonsol. Här kan man äta frukost på mornarna. Baksidan som är desto större rymmer en stor trä altan som lätt nås via altandörren ifrån vardagsrummet. På altanen ryms både solplats samt större utomhusmöbler.

Visa hela beskrivningen

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 31 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHisings Kärra
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer386
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1974
 • UppvärmningFjärrvärme
 • BalkongTvå uteplatser med både morgonsol och kvällssol
 • FörrådKällarförråd
 • VåningBottenplan
 • Tv- internetutbudKabelt-Tv via Tele2. Internet via Telia
 • Avgift4 450 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår värme, vatten, hushållsel och Kabel-Tv
 • Andelstal, förening0.20547%
 • Andelstal, ägande0.20547%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Lillekärr Södra 186, Hisings Kärra

Visningsanmälan

Lillekärr Södra 186, Hisings Kärra

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*