Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Lodjursstråket 1 (Karlatornet, vån 53)
Lindholmen – Göteborg

Pris
7 190 000 kr
Avgift
5 499 kr/mån
Boarea
86 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
53
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2020-2024
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

3:A i Karlatornet på våning 53 med balkong och oslagbar utsikt!

Denna fantastiska lägenhet i Karlatornet, Göteborgs första skyskrapa, erbjuder ca 86 välplanerade kvadratmeter och även en balkong på våning 53 med otrolig utsikt över staden och dess omgivningar. Det moderna och nybyggda hemmet har en elegant design och högkvalitativa materialval, med fönster från golv till tak som ger ett vackert ljusinsläpp.
Lägenheten har ett modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Du kan njuta av panoramavyer över Göteborg medan du lagar mat och underhåller gäster. Från det öppna vardagsrummet når ni den möblerbara balkongen. I båda sovrummen finns det gott om plats för säng och garderober för förvaring. Badrummet har en elegant och modern känsla med högkvalitativ design.
Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus.
Karlatornet växer fram i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. En blandstad på höjden med lika många möjligheter som människor.Här skapas en ny stadskärna som lever dygnet runt, året runt. Totalt åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, hotell, kontor, noga utvalda butiker, restauranger, kultur och service. Läget är optimalt, vackert beläget precis vid Göta älv.

Föreställ dig att börja varje dag med en magnifik utsikt över en av Sveriges största städer - det är precis vad denna lägenhet erbjuder. Karlatornet har också många andra bekvämligheter, såsom hotellservice, gym, spa och takterrass.

Missa inte chansen att äga denna lägenhet i en riktig ikonisk byggnad.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring. Bostaden erbjuder genomgående vitlaserad plankgolv i ek och vita väggar. Säkerhetsdörr och infällda spotlights i tak.

Kök/Allrum
Kvalitativ köksinredning. Den maskinella utrustningen består av helintegrerad kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfritt utförande samt inbyggd kolfilterfläkt. Matplats för cirka 2-4 personer i den öppna planlösningen och i vardagsrumsdelen ryms en soffgrupp. Från vardagsrummet nås den möblerbara balkongen.

Sovrum
Vitlaserad plankgolv i ek och vita väggar. Plats för dubbelssäng och förvaring i garderober med skjutdörrar.

Badrum
Stilrent badrum med hotellkänsla. Ljusgrått klinkergolv i granitkeramik med komfortvärme för extra vardagslyx och helkaklade väggar i samma material. Badrumsinredningen består av WC, handfat med handduksstång i underkant, spegelskåp med belysning nedtill, dusch med duschvägg i klarglas, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Infällda spotlights i tak.

Föreningen

Karlatornet 1:3  

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Karlatornet 1:3 har 168 lägenheter och ligger på våning 39-57 i koncept Twisten. 

 Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.  

 Årsavgift: I bostadsrättsföreningens ekonomiska plan anges den beräknade årsavgiften. Årsavgiften betalas månadsvis i förskott. I årsavgiften ingår bland annat värme, medlemskap i bilpool, tillgång till gemensamma faciliteter samt gym i hotellet. Tillgång till hotellservice erbjuds mot tilläggskostnad.  

Parkering: Underjordiskt garage under Karlastaden i två plan med ca 700 parkeringsplatser som nås via två nedfarter*. Parkeringsplatserna samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Parkering för rörelsehindrade finns i nära anslutning till Karlatornet. Det finns ca 500 laddstationer i garaget under Karlastaden. *Garaget kommer inte att vara färdigställt vid tiden för Karlatornets inflyttning. Parkering kommer under tiden att ske på tillfällig plats i närområdet.  

Gemensamhetsutrymmen/tjänster att tillgå: Fiber fram till lägenhet, därefter valfri leverantör Förråd finns inom lägenhet och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet. Möjlighet finns att hyra extra förråd mot tillkommande kostnad. Gym på våning 2 Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse) Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad) Lobby med reception Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling Bio-/aktivitetsrum Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar Skötselrum för hunden Medlemskap i bilpool Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.   Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.

 

  Övrigt: Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:3 med organisationsnummer 769633-2316 registrerades hos Bolagsverket 2016-11-11. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder för permanent boende för nyttjande utan tidsbegränsning. Upplåtelsen får även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken ska användas som komplement till bostäder.  

Föreningen kommer att förvärva alla andelar i Ekonomisk förening 1-3 Karlastaden, org.nr 769633-1623 innehållande fastigheten (Lindholmen 2:15, del av). Bostadsrättsföreningen indirekta ägande av fastigheten kommer att omvandlas till ett direkt ägande genom att Bostadsrättsföreningen absorberar den Ekonomiska föreningen genom fusion. Transaktionen medför att det uppkommer latent skatteskuld i Bostadsrättsföreningen. Betalningsskyldighet för denna uppkommer i det fall Bostadsrättsförneningen säljer hela eller en del av fastigheten.

  Beräkning av bostadsrättsföreningens årliga kapital- och driftskostnader etc. grundar sig på bedömningar gjorda vid kostnadskalkylens upprättande, april 2017. En extern aktör planerar att bygga och förvalta ett underjordiskt garage i anslutning till föreningen. Bostadsrättsföreningen ämnar att teckna ett nyttjanderättsavtal om 25 år rörande delar av detta. Karlastaden Holding AB åtar sig att svara för kostnader som belöper på bostadslägenheter som inte upplåtits vid slutbesiktning samt förvärva eller anvisa köpare till eventuellt osålda bostadslägenheter senast 6 månader efter avräkningsdagen, vilken infaller vid månadsskiftet närmast efter godkänd slutbesiktning och slutgiltigt placering av föreningens långfristiga lån.  

Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera den fakta som är av vikt för dig. Föreningsinformation kommer från Sernekes hemsida: https://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet/

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Intresseanmälan Värdering

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Visa alla 47 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeLindholmen
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer6304
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2020-2024
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådFörråd
 • Våning53
 • HissJa
 • Tv- internetutbudKarlatornet är anslutet till fiber via mediabolag
 • Avgift5 499 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, utvändig fönstertvätt två gånger/år, tillgång till gemensamma faciliteter samt service (bemanning entré,
 • Andelstal, förening0.646%
 • Andelstal, ägande0.646%
 • Nettoskuldsättning5 867 158 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Lodjursstråket 1 (Karlatornet, vån 53), Göteborg – Lindholmen

Visningsanmälan

Lodjursstråket 1 (Karlatornet, vån 53), Göteborg – Lindholmen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*