Lodjursstråket 1
Lindholmen – Göteborg

Pris
7 490 000 kr
Avgift
5 499 kr/mån
Boarea
86 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
53
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2019

Visning

  Kontakta mäklaren för visning

  Missa inte chansen att bo på våning 53 i Karlatornets signifikanta twist!

  Här kommer ni att bli en utav de första som flyttar in i Nordens högsta byggnad med en alldeles makalös vy där ni även kommer att ha en fantastisk och rymlig balkong där många fina dagar och kvällar med gott sällskap kan komma att spenderas. Som boende i twisten kommer ni att ha en unik och härlig planlösning.

  Med den exklusiva inredningen unikt framtagen för just Karlatornet bor du här med högsta nyproduktionsstandard i form av ett stilsäkert HTH-kök med integrerade vitvaror, genomgående vitlaserad ekparkett och ett helkaklat badrum med spakänsla. Fullt utrustat hem med vitvaror från Electrolux.

  Här kommer du ha möjligheten att bo i ett helt nytt och spännande område med allt från restauranger, caféer till bio och spa i samma byggnad! Ni finner även Karlatornets skybar på våning 69 där ni kommer ha en otrolig utsikt över hela Göteborg, där det även kommer att finnas restaurang, lounge och utsiktsplats mm. Tänk dig hotell, fast hemma.

  Föreningen

  Karlatornet 1:3  

  Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Karlatornet 1:3 har 168 lägenheter och ligger på våning 39-57 i koncept Twisten. 

   Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.  

   Årsavgift: I bostadsrättsföreningens ekonomiska plan anges den beräknade årsavgiften. Årsavgiften betalas månadsvis i förskott. I årsavgiften ingår bland annat värme, medlemskap i bilpool, tillgång till gemensamma faciliteter samt gym i hotellet. Tillgång till hotellservice erbjuds mot tilläggskostnad.  

  Parkering: Underjordiskt garage under Karlastaden i två plan med ca 700 parkeringsplatser som nås via två nedfarter*. Parkeringsplatserna samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Parkering för rörelsehindrade finns i nära anslutning till Karlatornet. Det finns ca 500 laddstationer i garaget under Karlastaden. *Garaget kommer inte att vara färdigställt vid tiden för Karlatornets inflyttning. Parkering kommer under tiden att ske på tillfällig plats i närområdet.  

  Gemensamhetsutrymmen/tjänster att tillgå: Fiber fram till lägenhet, därefter valfri leverantör Förråd finns inom lägenhet och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet. Möjlighet finns att hyra extra förråd mot tillkommande kostnad. Gym på våning 2 Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse) Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad) Lobby med reception Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling Bio-/aktivitetsrum Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar Skötselrum för hunden Medlemskap i bilpool Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.   Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.

   

    Övrigt: Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:3 med organisationsnummer 769633-2316 registrerades hos Bolagsverket 2016-11-11. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder för permanent boende för nyttjande utan tidsbegränsning. Upplåtelsen får även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken ska användas som komplement till bostäder.  

  Föreningen kommer att förvärva alla andelar i Ekonomisk förening 1-3 Karlastaden, org.nr 769633-1623 innehållande fastigheten (Lindholmen 2:15, del av). Bostadsrättsföreningen indirekta ägande av fastigheten kommer att omvandlas till ett direkt ägande genom att Bostadsrättsföreningen absorberar den Ekonomiska föreningen genom fusion. Transaktionen medför att det uppkommer latent skatteskuld i Bostadsrättsföreningen. Betalningsskyldighet för denna uppkommer i det fall Bostadsrättsförneningen säljer hela eller en del av fastigheten.

    Beräkning av bostadsrättsföreningens årliga kapital- och driftskostnader etc. grundar sig på bedömningar gjorda vid kostnadskalkylens upprättande, april 2017. En extern aktör planerar att bygga och förvalta ett underjordiskt garage i anslutning till föreningen. Bostadsrättsföreningen ämnar att teckna ett nyttjanderättsavtal om 25 år rörande delar av detta. Karlastaden Holding AB åtar sig att svara för kostnader som belöper på bostadslägenheter som inte upplåtits vid slutbesiktning samt förvärva eller anvisa köpare till eventuellt osålda bostadslägenheter senast 6 månader efter avräkningsdagen, vilken infaller vid månadsskiftet närmast efter godkänd slutbesiktning och slutgiltigt placering av föreningens långfristiga lån.  

  Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera den fakta som är av vikt för dig. Föreningsinformation kommer från Sernekes hemsida: https://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet/

  Visa hela beskrivningen

  Alexander Vasic

  Försäljningschef & Fastighetsmäklare

  073-514 55 22
  Intresseanmälan Värdering

  Haris Pipic

  VD & Fastighetsmäklare

  073-514 55 63
  Visa alla 5 bilder

  Planlösning

  Fakta

  Fakta

  • KommunGöteborg
  • OmrådeLindholmen
  • Rum3 rum och kök
  • Lägenhetsnummer6304
  • Byggnadsår2019
  • BalkongBalkong
  • FörrådFörråd
  • Våning53
  • HissJa
  • Avgift5 499 kr
  • Andelstal, förening0.646%

  Karta

  Intresseanmälan

  Lodjursstråket 1, Göteborg – Lindholmen

  Visningsanmälan

  Lodjursstråket 1, Göteborg – Lindholmen

  Kostnadsfri värdering

  Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

  Boka värdering

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*