Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Mårbackagatan 15
Hisings Backa

Avgift
4 828 kr/mån
Boarea
62,5 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
1/3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Genomgångslägenhet om 2 rum och kök med inglasad balkong i västerläge!

Denna charmiga lägenhet om ca 63 kvm erbjuder allt du behöver för det optimala hemmet i Hisings backa. Med ett större vardagsrum blir detta ett hem där du kan umgås med familj och vänner samtidigt som du njuter av de generösa ytor och det naturliga ljuset som strömmar in från två väderstreck som skapar en härlig atmosfär i hela lägenheten.
Det bästa med denna lägenhet är den inglasade balkongen i västerläge som vetter mot en grönskande innergård. Här kan du koppla av efter en lång dag och njuta av kvällssolen. Köket är smart planerat och erbjuder gott om förvaring samt en matplats som är perfekt att samlas kring medans maten förbereds.
Här bor ni i den välskötta förening Brf Backadalen och kan förvänta er en trygg och trivsam boendemiljö. I föreningen finns 969 bostadsrättslägenheter, vilket gör den till en av Sveriges största föreningar.

Hisings Backa har idag 24 000 invånare och är ett område med nära till allt. Stadsdelen består av blandad bebyggelse. Här finns alltifrån äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/70-talet, nya villaområden och bostadsområden. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå, Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum.
Missa inte chansen att äga denna smakfullt renoverade lägenhet som erbjuder både stil och funktion i ett fantastiskt läge.

Kontakta oss idag för att boka en visning och upplev själv allt som denna lägenhet har att erbjuda!

Förening

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 971 lägenheter i 41 huskroppar samt 4 lokaler. 969 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-72.

I månadsavgiften ingår V/VA, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni och p-plats och ett källarförråd. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt besök föreningens hemsida. Föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/backadalen.

Styrelsen har fattat beslut om avgiftshöjning på 2% med start 2023-07-01. Elkostnaden höjdes till 2,75kr/kWh med start 2022-11-01.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna. 

HSB sköter administrationen av parkeringar. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats

Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2022. De 4 stora lekplatserna har renoverats, resterande gjordes under 2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata.

Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.

Gemensamma utrymmen

Bokning av gemensamma ytor sker i första hand via informationstavlan i trappuppgången från och med 2023-01-01. Om ni behöver hjälp så är ni välkomna till vårt kontor på Gösta Berlings gata 32 på vardagar mellan kl 0900-1200.

Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även en bastu och snickeriverkstad.

Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus samt så kan man hyra våra föredetta soprum som förråd, kontakta HSB vid intresse.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2007/2008: Stambyte
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2012/2013: Byte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2013: Renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna
2014: OVK besiktning. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2017/2018: Renovering av bastu.
2018: Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda
2019: Bergvärmeprojekt. Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön). Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2020: Byte av ytterdörrar (de som bor i loftgångshus kommer ej att bytas då de byttes för några år sedan). OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2021: Vägbommar utbytta. Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).
2022: Föreningen har gjort en radonmätning med godkända resultat. Renovering av resterande 4 hissar är utfört. Infört ny sophantering. Upprustning av lek- och grillplatser.
2023: Installation av 30st elbilsladdare på förhyrda platser samt 6st elbilsladdare på gästplatser på G3

2023-2024: Samtliga dörrar till lägenheter på bottenvåningarna i loftgångshusen byts ut och kompletteras med brevlådor under våren 2023.

2023-2024: Fogar i fasader, takfläktsbyte, installation av solceller och byte av takpapp med start under höst/vinter 2023 och framåt.

Övrigt

Överlåtelseavgiften betalas utav säljaren.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte. 

För tillgång till vägbommarna kontaktas HSB och anger vilken dag/ar som behövs, max en vecka.

Vid överlåtelse utför HSB besiktning av el och VVS, information kommer i brevlådan från HSB. Överlåtelseavgiften betalas utav säljaren.

Visa hela beskrivningen

Nahom Afework

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 9 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHisings Backa
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer613
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1970
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning1/3
 • Tv- internetutbudTele 2
 • Avgift4 828 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Andelstal, förening0.0931%
 • Andelstal, ägande0.0931%
 • Nettoskuldsättning183 643 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Mårbackagatan 15, Hisings Backa

Visningsanmälan

Mårbackagatan 15, Hisings Backa

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*