Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Marklandsgatan 63
Högsbo – Göteborg

Pris
2 300 000 kr
Avgift
3 910 kr/mån
Boarea
69 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
6 av 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1961
Uppvärmning
Bergvärme

Välplanerad 3:A högt upp i huset med inglasad balkong i bästa solläge!

Högt upp i huset finner ni denna välplanerade genomgångstrea med härlig inglasad balkong! Nu presenteras en bostad med underbar genomgångsplanlösning, mycket dagsljus, inglasad balkong samt fina originaldetaljer som fönsterbrädor i vacker sten och ljuvlig parkett. Hemmet erbjuder två luftiga sovrum och ett vardagsrum som förlängs av en inglasad balkong i soligt västerläge med härlig vy över grönska. Köket är utrustat med all nödvändig utrustning som kan tänkas behövas och har väl tilltagna arbetsytor, rymmer även en matplats för 4 personer. Det finns gott om förvaringsutrymme både i platsbyggda garderober och i en rymlig klädkammare. Fräscht och helkaklat badrum i stilrena färger från föreningens stambyte. Här har du även chansen att sätta din egna prägel på bostaden.

På föreningens gemensamma innergård har ni tillgång till boulebana, grillplats, lekplats och stora gräsytor. Välskött och stor föreningen med en belåningsgrad på endast 3 235 kr/kvm (årsredovisning 2022- 2023).

Endast en kort promenad når ni livsmedelsbutiker, skola/barnomsorg, vackra naturområden och goda buss- och spårvagnsförbindelser som tar er till Linné och Frölunda Torg på bara några minuter. Ni har även närhet till härliga Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Rumsbeskrivning

Hall
En välkomnade praktisk hall med inbyggda garderober och plats för avlastningsbord/byrå. På väggarna finner ni ljusa tapeter. Här finner ni ingång till walk in closet för ytterligare förvaring. 

Vardagsrum/Balkong
Rymligt vardagsrum med stora fönster som gör att lägenheten får ett fint ljusflöde och upplevs som luftig. I det stora vardagsrummet ges rikligt med plats för både soffa, tillhörande möblemang och matgrupp för den som önskar. Här finner ni även utgången till den inglasade balkongen i västerläge. Här har man valt tapetserade gula väggar och bevarat orginal-ekparkettgolvet i holländskt mönster. 

Kök
Praktiskt kök som har gott om förvaring med flertalet över- och underskåp i ljusa träluckor. Gott om arbetsyta på bänkskivan i laminat och det ovanstående smakfulla vita kaklet som stänkskydd. Alla bekvämligheter finns i form av spis, ugn, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Plats för mindre matgrupp med mera. Mönstrat plastmatta på golvet, mönstrad tapetserad fondvägg. 

Sovrum 1
Det första sovrummet är lite mindre men med utrymme för sängar och sängbord. Tapetserade väggar, plastmatta på golvet samt trevligt ljusinsläpp från fönstret. 

Sovrum 2
Det andra sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även plats för skrivbord samt garderober som ger gott om förvaringsmöjligheter. Ljusa tapetserade väggar, plastmatta på golvet samt härligt ljusinsläpp från rummets fönster som vetter ut mot en insynsfri vy. Används idag som tv rum och kontor.

Badrum
Helkaklat badrum med ljusa färger såsom grå klinker på golvet och vit/grå kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med handfat, toa, spegelskåp, tvättmaskin samt dusch med vikbara väggar.

Förening

Allmänt
Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i Västra Göteborg. Föreningen består av 376 lägenheter fördelade på 48 stycken 1:or, 176 stycken 2:or, 112 stycken 3:or och 40 stycken 4:or. Husen byggdes 1961. Antalet lägenheter i Marklandsgatan 43 - 49 är 88 stycken, i Marklandsgatan 51 - 57 finns 96 lägenheter och i den största byggnaden. Marklandsgatan 61 - 71 finns 192 lägenheter. Föreningen är en äkta förening och husen står på tomträtt.

Tv och Bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor (Bredbandsbolaget). Avtalet omfattar: Bredband, 500/500 Mbit, TV, TV Flex med för närävarande 19 kanaler i grundutbudet och möjlighet att välja till ytterligare 8 kanaler.

Gemensamma utrymmen
Lokalen får hyras av medlemmar i Brf Göteborgshus 26. I övrigt är lokalen avsedd för föreningens fritidsverksamhet. I samtliga hus finns både 2-timmars och 4-timmars tvättmaskiner.
Utanför varje tvättstuga finns tavlor där du kan boka tvättid med hjälp av en låscylinder. Föreningens bastu ligger i A-huset, i gången mellan 61:an och 63:an. I källargången mellan 55:an och 57:an finns ett hobbyrum som är till för mindre och enklare arbeten. Det finns ett par snickarbänkar och bord i lokalen. Det finns två gästrum; det mindre gästrummet - ”4-an” till höger mot entréen till Marklandsgatan 47 - med plats för fyra sovande (två våningssängar) och ”6-an” till vänster med plats för sex sovande (tre våningssängar). ”6-an” har ett badrum anspassat för rörelsehindrade.

Parkering
Föreningen förfogar över 195 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 114 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 580 kr/månad. Det finns även 5 husbilsparkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 580 kr/månad samt parkeringsplats med laddningspunkt om ca 500 kr/månad samt kostnad för använd el. I dagsläget är det några månaders kö till både garageplats och parkeringsplats.

Ekonomi
Föreningen har en god och stabil ekonomi med en belåning på endast 3 235 kr/kvm. (årsredovisning 22/23). Under 2021/2022 har sammanlagt 6 Mkr amorterats på föreningens lån i linje med beslut om att minska föreningens låneskuld. För 2022/2023 beslutade styrelsen att höja årsavgiften med 1% med hänvisning till generellt ökade driftskostnader.

Planerat och utfört underhåll
Föreningen följer upprättad underhållsplan som revideras årligen.
2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes även el-stigare och mekanisk frånluftsventilation installerades.
2008 byttes samtliga fönster ut.
2012 utfördes radonmätning med godkänt resultat.
2013 ventilationsfläktar uppdaterades till behovsstyrt ventilationssystem
2013-2014 slutfördes renoveringsarbete av avlopp under A-huset, B-husets entréer färdigställdes och stigarledningar i trapphusen samt rökluckor till d:o byttes ut. Gammal utrustning och aggregat i tvättstugorna byttes, ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt efter lagkrav i C-huset utfördes samt tre stycken cirkulationspumpar byttes ut.
2014 bastun i A-huset byggdes om samt relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset gjordes.
2015-2016 färdigställdes renovering av samtliga hissar. Renovering av vissa garage inkl. byte av garageportar utfördes. Entrén till Marklandsgatan 43 åtgärdades pga sättningar i marken.
2017 installerades nytt värmesystem med uppvärmning genom bergvärme i fastigheterna genom ett stort energiprojekt. Även postboxar och rörelsestyrda armaturer i trapphus installerades.
2018 genomfördes relining av avloppsledningar i bottenplatta och källare under A- och C-husen. Byte av entré- och källardörrar. Tak, hängrännor och stuprör besiktigades med godkända resultat.
2019 utfördes en OVK i samtliga fastigheter och nya cykelgarage byggdes.
2020 utfördes rivning av gamla trappor, schaktning, pålning, uppförande av stödmurar, asfaltramper, trappor, asfaltering och iordningställande av nya planteringar. Arbetet slutbesiktigades i början av december.
2021 byggdes flera cykelgarage och gästrum renoverades. 78 laddstolpar installerades även på utomhusparkeringarna och hälften av lägenheterna fick nya termostater.
2022 installerades laddningspunkter på 78 stycken av föreningens parkeringsplatser.
Just nu pågår digitalisering av låsen i de gemensamma utrymmena och planeras vara klart till sommaren 2023. 

Övrigt
Föreningen har en väldigt informativ hemsida: www.gbghus26.se

Information
Föreningens information har inhämtas från föreningens hemsida, årsredovisningar och stadgar. För att ta del av mer information vänligen besök föreningens hemsida på www.gbghus26.se Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Ansvarig mäklare eller Västsvenska Fastighetsbyrån ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta

Visa hela beskrivningen

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18
Värdering

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Visa alla 32 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHögsbo
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer150
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1961
 • UppvärmningBergvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådVindsförråd
 • Våning6 av 8
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelenor
 • Avgift3 910 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår vatten, bostadsrättstillägg, digital-TV (grundutbud), bredband och IP-telefoni.
 • Ingår ej i avgiftenObligatoriskt värmetillägg 764 kr tillkommer
 • Andelstal, förening0.30130%
 • Andelstal, ägande0.30130%
 • Nettoskuldsättning200 572 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Marklandsgatan 63, Göteborg – Högsbo

Visningsanmälan

Marklandsgatan 63, Göteborg – Högsbo

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*