Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Ostindiefararen 29
Eriksberg – Göteborg

Avgift
2 932 kr/mån
Boarea
59,5 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Välplanerad 2:a med låg avgift och ett gemensamt poolområde i populära Eriksberg!

En synnerligt trevlig planerad lägenhet med generösa öppna ytor och skiftande takhöjd. Här finner ni stilfulla materialval med en modern känsla. Välkomnande hall med gott om förvaringsutrymmen, med plats för ett praktiskt hemmakontor. Bostaden har en genomgående vacker ekparkett och fräscha vitmålade väggar. Öppen planlösning i kök och vardagsrum med plats för socialt umgänge. Här finner ni ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare sovrumsmöblemang, samt eget badrum och walk-in closet. Bostadens större badrum är även utrustad med både tvättmaskin och torktumlare.

Föreningen har en stenbelagd innergård med grönskande planteringar, cykelställ, övernattningslägenheter, bastu och trädäck med uppvärmd pool samt tillhörande solstolar.

På Norra Älvstranden ligger Lindholmen och Eriksberg. Här fanns det tidigare gamla varvsindustrier, men numera är det bryggor, nya bostadsområden, restauranger, teater och caféer som du hittar här. Här har en del av det nya Göteborg kommit att växa fram. På Norra Älvstranden ligger Eriksberg, Sannegårdshamnen, Lindholmen, Lundbystrand, Frihamnen och Ringön. Utanför porten har ni direkt access till Färjenäsparken, utomhusgym och inte minst den kilometerlånga kajpromenaden med dess populära restauranger och caféer. Kommunikationer med såväl buss som båt tar er snabbt och smidigt över älven till city.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med plats för avhängning och 2,90 meter i takhöjd. På golvet ligger det ekparkett med vitmålade väggar, ljusa och öppna ytor där vardagsrum och kök ges i öppen planlösning.

Vardagsrum
Ett par trappsteg upp möts ni av vardagsrum med öppen planlösning ihop med köket. Rummet erbjuder plats för soffgrupp med tillbehör. På golvet ligger det genomgående parkettgolvet och dem vitmålade väggarna. Från vardagsrummet når man ner till köket och dess matgrupp.

Kök
Bostadens kök rymmer plats för matbord samt goda förvaringsutrymmen. Kökets utrustning består av spishäll, inbyggd ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. På golvet ligger genomgående parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Arbetsrum
Mellan hallen och vardagsrummet har ni den perfekta ytan för en trevlig arbetsyta.

Badrum
Helkaklat badrum i stilrena färger. Badrummet är utrustat med väggdusch, handfat med vit kommod, spotlights och även tvättmaskin/torktumlare för att underlätta i vardagen.

Sovrum 1
Detta unika sovrum är välplanerat och passar just er som har letat efter det där lilla extra. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkettgolv. Från sovrummet når du bostadens walk-in closet där det finns goda förvaringsmöjligheter. Här har du även tillgång till ytterligare ett badrum som är specifikt för sovrummet.

Badrum nr 2
I anslutning från det stora sovrummet når du bostadens andra badrum. Det lilla badrummet är utrustad med väggdusch och handfat.

Förening

Allmänt om föreningen:
HSB Brf Ängön i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2007. I föreningen finns 103 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Husen är miljöklassade och handikappanpassade. Till föreningen hör adresserna: Ostindiefararen 19, 21, 29 och 31.

Föreningen köpte fastigheten 2008 (äger marken).
Styrelsen har beslutat att genomföra årliga höjningar av driftkostnaden med ca 10% (del av den totala månadsavgiften) för att kunna fondera för underhållsplanen. Nästa höjning blir 2023-01-01.
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfangon.se
Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. 

Gemensamma utrymmen
Två st övernattningslägenheter, en med två enkelsängar och en extra säng, en med 160 säng. Samlingslokal för 12 personer. Bastu. Stor tvättstuga med två normalstora och en stor tvättmaskin, avfuktningsskåp, torktumlare och mangel. Vår pool sköts av ett gäng frivilliga i föreningen, som ser till att den hålls i ordning, öppnas och stängs varje dag. Viss assistans får vi av våra fastighetsskötare under vardagar. Poolsäsongen sträcker sig från mitten av maj månad till mitten av september. Utomhuspoolen är uppvärmd främst av solfångare på taket av hus 2 (norra huskroppen) och håller runt 20 grader. Poolen är endast till för föreningens gäster och deras anhöriga.

Renoveringar:
2012 byggdes huset. Miljöcertifiering för att uppnå miljöklass silver pågår.
2015 heltäckande brytskydd har installerats på samtliga låsta dörrar i källarplan.
2016 utfördes en OVK, målning av källardörrar, reparation av ytterdörr och markarbeten.
2017 utfördes ny stålkonstruktion till poolen, nya lås har installerats i slussarna vid garaget samt belysning av fasaden har bytts ut.
2018 utfördes en OVK.
2020 installerades 8 st elbilsladdare i garaget.
Fastigheten är förhållandevis ny och några stora underhåll planeras inte inom snar framtid. Föreningen följer den underhållsplan som ligger för HSB-fastigheter.

Parkering:
Vi har 56 st parkeringsplatser att hyra i Eriksbergs Garagesamfällighets garage som ligger på andra sidan dockbassängen. Detta garage förvaltas av Apcoa som sköter uthyrningen. En parkeringsplats kostar 1000 kr per månad. Kontakta APCOA för att hyra plats i garaget. Garagekö hanteras av APCOA, telefon: 08-556 30670

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Intresseanmälan Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 18 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum2
 • Lägenhetsnummer114
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2013
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Fönster3-glas
 • FörrådKällarförråd
 • Våning1
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelia triple play 100/100
 • Avgift2 932 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår Telia triple play. Värme, el och vatten debiteras efter förbrukning.
 • Andelstal, förening1.43650%
 • Andelstal, ägande0.52233%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Ostindiefararen 29, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Ostindiefararen 29, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*