Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Plåtmyntsgatan 11
Högsbo – Göteborg

Avgift
2 517 kr/mån
Boarea
29 m²
Rum
1 rum och kokvrå
Våning
1 av 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Ljus etta med sovalkov och fransk balkong i sydvästläge!

Välkommen till denna välplanerade 1:a belägen i omtyckta och citynära Högsbo. Här erbjuds ljusa och fräscha ytskikt, en rymlig sovalkov, fransk balkong samt en genomgående luftig känsla tack vare den tilltagna takhöjden. En lättmöblerad och kvadratsmart lägenhet med mycket ljusinsläpp, separat köksdel samt ett rymligt helkaklat badrum i moderna färger. Till bostaden hör både vinds- och källarförråd. Tillträde kan ske omgående!

Här bor du på ett ypperligt läge med bra kommunikationer i en välskött och stabil förening. Fiber samt kabel-TV ingår i avgiften och du får tillgång till flertal gemensamhetsytor som övernattningslägenhet, motionsrum och bastu. På den mysiga innergården finns tillgång till grillplats med utemöbler omgivet av grönska. Parkeringsplats finns ledig för den som önskar hyra.

I Högsbo erbjuds ett lugnt, avskilt och naturnära boende samtidigt som man har Mariaplans och Linnés sjudande kafé- och restaurangliv inom kort cykelavstånd. Härifrån har du heller inte långt till Slottsskogen eller Ruddalens strövområden om du vill njuta av promenader i en lugn och grön omgivning.

På Axel Dahlströms Torg som ligger alldeles runt hörnet finner du både matbutik, restauranger, post och bank. Från torget går det spårvagnar med täta intervaller till både centrum och Frölunda Torg. Kort och gott, här bor du i en jättebra förening med ypperligt läge och med närhet till allt man kan önska sig.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i en ljus och fräsch hall med vitmålade väggar. Här finns det plats för avhängning av ytterkläder och skor.

BADRUM 
I anslutning till hallen finner ni det rymliga helkaklade badrummet i grå/vitt utförande. Badrummet är utrustat med golvvärme, handdukstork, vägghängd-WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara väggar samt spotlights i taket. Stambyte utfördes 2006/2007.

ALLRUM
Vidare ut i allrummet möts man av ett härligt ljusinsläpp, nymålade väggar, nylagt golv som är genomgående i hela lägenheten samt djupa fönsterbänkar i marmor. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel, skrivbord, matgrupp, säng i sovalkoven samt möjlighet att bygga sov-loft om så önskas. Allrummet är lättmöblerat och tack vare den tilltagna takhöjden samt den franska balkongen känns rummet luftigt och ljust. Förvaring finns i form av inbyggda garderober.

KÖK
I anslutning till allrummet finner ni den separata köksdelen, här finns gott om förvaring och ett trevligt ljusinsläpp tack vare fönstret. Charmig äldre köksinredning i ljust utförande med vitt kakel som stänkskydd samt bänkskiva i ek/rostfritt. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med plattor, ugn samt köksfläkt. 

Föreningen

Föreningen består av 339 lägenheter samt 35 lokaler belägna på adresserna Silvermyntsgatan 2-32 och 3-21, Kopparmyntsgatan 1-7 och 9, Plåtmyntsgatan 3-17 och 19-31. Sammanlagd lägenhetsyta är ca 18 374 kvm. Marken innehas med tomrätt.

Kabel-tv och Internet
Föreningen har bytt leverantör från Comhem till Telenor/Bredbandsbolaget och kommer därmed även kunna erbjuda fiber-TV, fiberbredband och IP-telefoni.

Parkering
Till föreningen hör 200 parkeringsplatser och 45 garageplatser. I dagsläget är det kö till garageplatser som kostar ca 315-468:-/mån. P-platser finns lediga och kostar ca 160 kr/mån utan eluttag, ca 185:-/mån med eluttag och ca 200 kr/mån under tak. Medlemmar som inte kunnat erbjudas plats utan står i kö hos Riksbyggen kan under tiden utnyttja Svalebo Sjukhem, kostnad 240kr/mån-590kr/mån. Önskemål om en sådan plats anmäls till www.parkeringgoteborg.se.

Avgiftsbelagd gästparkering finns i början och slutet av Plåtmyntsgatan och kostar 2 kr/h.

Gemensamhetslokaler
Föreningslokal, nyrenoverad bastu och motionsrum på Kopparmyntsgatan 7, hobbyrum på Silvermyntsgatan 30, vävstuga på Plåtmyntsgatan 15, biltvättplats bakom miljöhuset på parkeringsdäcket, cykelförråd i källaren, barnvagnsrum, miljöstation. Föreningen har även ett övernattningsrum som går att hyra. En tvättstuga i separat byggnad går att nyttja dygnet runt.

Ekonomi och renoveringar
90-talet: Samtliga fönster och undertak byttes.
2004: Elen renoverades.
2006-2007: Stambyte och renovering av samtliga badrum.
2007: OVK-besiktning av ventilationen.
2008: Energideklaration.
2009: Fasad på Plåtmyntsgatan 3-31 renoverades.
2010: Samtliga lägenheter fick nya säkerhetsdörrar.
2011: Fasadrenovering av gaveln på Silvermyntsgatan 21.
2012: Fasadrenovering på Silvermyntsgatan 9-21.
2012-2013: Stambytet garantibesiktigades.
2013: Kopparmyntsgatan 9 fick ny hiss.
2013-2014: Ny OVK-besiktning i samband med att en rensning och injustering av ventilationer. Frånluftsfläkten byttes på Kopparmyntsgatan 9.
2014: Garagetaket på Plåtmyntsgatan målades om. Samtliga entrédörrar byttes ut.
2015: Nya källardörrar i stål mellan trapphus och källargång. Det fristående miljöhuset i hörnet av Kopparmynts-och Silvermyntsgatan byggdes om till tvättstuga.
2017: Föreningen höjde månadsavgiften med ca 1,7% from okt 2017.
Föreningen har haft problem med vissa badrum p.g.a. felaktigt inbyggda vattencisterner, vilket är nu under bevakning och badrummen är renoverade.
2019 genomfördes en större besiktning av parkeringsdäcket och fiber installerades i miljöhusen. Utredning av ventilation samt värme startade och en lokal renoverades.
2022 utförde och slutbesiktade föreningen ett omfattande projekt gällande värme och ventilation.

Föreningen har påbörjat ombyggnad av tre hyreslokaler som ska bli fem lägenheter. Bygget pågår och löper på enligt plan. 

Visa hela beskrivningen

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Intresseanmälan Värdering

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18
Visa alla 29 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHögsbo
 • Rum1 rum och kokvrå
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer218
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1953
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaSjälvdrag
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongFransk balkong
 • FörrådKällarförråd & vindsförråd
 • Våning1 av 3
 • HissNej
 • Tv- internetutbudTelenor
 • Avgift2 517 kr
 • Ingår i avgiftenKabel-TV, bredband, värme, vatten.
 • Reparationsfond1791
 • Andelstal, förening0.16490%
 • Andelstal, ägande0.16490%
 • Nettoskuldsättning121 669 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Plåtmyntsgatan 11, Göteborg – Högsbo

Visningsanmälan

Plåtmyntsgatan 11, Göteborg – Högsbo

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*