Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Sagogången 57
Hisings Backa

Pris
1 495 000 kr
Avgift
4 788 kr/mån
Boarea
63 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
1/3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visningsanmälan krävs

Visning:

Visning: Söndag 21 juli, 14:00–14:30

 • Söndag 21 juli, 14:00–14:30

Anmäl dig till visning

Välplanerad 2:A med solig balkong i söderläge!

Välkommen till Sagogången 57! Här väntar en modern 2:A på dig, perfekt designad för att erbjuda maximal komfort och bekvämlighet. Med sina generösa ca 63 kvadratmeter har du gott om plats att trivas och skapa ditt eget personliga utrymme.

Med ett modernt kök och badrum blir vardagen enkel att ta sig an. Ett absolut plus i detta hem är den möblerbara balkongen i söderläge som blir din egen oas där du kan njuta av soliga dagar och vacker utsikt mot det grönskande området. Balkongen blir en förlängning av ditt hem och ger dig möjlighet att njuta av naturen och frisk luft precis utanför din dörr.

Beläget bara en kort promenad från Selma Lagerlöfs torg, har du tillgång till alla vardagliga bekvämligheter du behöver. Dessutom finns det flera bussar med frekventa avgångar som tar dig till centrala Göteborg på bara ca 15 minuter.

Föreningen är stabil och erbjuder grönskande gårdar, lekplatser, bastu och ett eget gym för dess medlemmar. Dessutom finns det en mataffär alldeles intill, vilket förgyller vardagen ytligare. Missa inte chansen att bli ägare till denna perfekta lägenhet på Hisingen.

I detta hem får du all den plats du behöver för att trivas.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Här välkomnas du av vita väggar och ett vackert parkettgolv som ger en varm och inbjudande atmosfär. Hallen erbjuder gott om plats för avhängning av ytterkläder och har en stor platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar, vilket ger praktisk förvaring för alla dina kläder.

Vardagsrum

Här finns gott om plats för en bekväm soffa och matbord. Väggarna är vita och samma parkettgolv som är genomgående i lägenheten. Från detta rum når du också balkongen i söderläge, där du kan avnjuta den otroliga utsikten och koppla av i friska luften.

Sovrum

Sovrummet har vita väggar och samma parkettgolv som i övriga delen av lägenheten. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. En garderob med spegelskjutdörr. Även härifrån når man balkongen i söderläge.

Kök

Köket är i vit kulör vilket ger en stilren och modern känsla. Vitvarorna är rostfritt och är integrerade. Arbetsbänken är i mörkt laminat vilket bryter av snyggt till den i övrigt vita kulören.

Badrummet

Det ljusgråa klinkergolvet skapar en elegant kontrast mot de vita kaklade väggarna och ger en harmonisk atmosfär. Badrummet är utrustat med en dusch, toalett och ett stilfullt handfat med kommod och spegelskåp med ledbelysning. Dessutom finns det en praktisk kombimaskin och överskåp för smidig tvättning och förvaring av tvätt produkter.

Förening

FÖRENING

Riksbyggen Brf Sagogången

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1972. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Avgift

I avgiften ingår vatten, källarförråd och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för värme och kabel-tv/bredband tillkommer på månadsavgiften.

Gemensamhetslokaler

I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum och vävkammare samt miljöhus för avfall. Till alla lägenheter hör ett källarförråd, bortsett från de lägenheter som har ett hobbyrum. Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra hobbyrum (extra förråd i storlek mellan 11-23 m²).

TV/Internet

 Kabel-tv och telefoni levereras av Tele2. Fiberbredband levereras via Bahnhof sedan 2023-08-31. Hastigheten kan ökas från dagens 250/250 till 1000/1000 beroende på router, även IP-telefoni är möjligt. Se information på föreningens hemsida. Avtalstid 10 år.

Parkering

Parkeringsplats utan el kan hyras för 190 kr/mån, garageplats (kallgarage) kan hyras för 325 kr/mån. MC-garage 180 kr/mån. Det finns även 4 st p-platser med laddstolpe för el/hybridbil för 950kr/mån ink el. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860.

Ekonomi och renoveringar

 2013: Reparerades läckande vattenledningar, avloppsrör och trasiga golvbrunnar. Nya garageportar sattes upp vid parkeringsdäcken vid Klintåsgatan och vid Backa kyrkogata, även garaget för traktorn och redskap fick nya portar. 2014-2015: En renovering av föreningens tak startade. Hälften av taken renoveras 2014 och andra hälften 2015. 2014/2015: Reparation av betongfundament samt ommålning av garage och p-däck. Arbete med förstärkning av grunden har skett i tre fastigheter, orsaken är förändringar i leran som utgör fastigheternas grundfundament. Huruvida det blir fler är beroende på de geotekniska undersökningar som sker efterhand. Föreningen har påbörjat pålning av tre fastigheter som har flytgrund. Arbete med stambyte påbörjades i januari 2019 och avslutades 2020. Fasadprojektet skjuts på 2-3 år pga ränteläget. Betongarbete i trappuppgångarna kommer inledas inom kort. Föreningen har fast elavtal fram t.o.m. år 2026.

Avgiftshöjning med 6% 2023-05-01. Eventuellt kan det bli aktuellt med en ytterligare höjning under hösten beroende på ränteläget, inget beslut finns i dagsläget.

För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida www.sagogangen.se och www.renoveringsagogangen.se

 

Visa hela beskrivningen

Nahom Afework

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 25 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHisings Backa
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer0135
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1968
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • FörrådKällarförråd
 • Våning1/3
 • HissNej
 • Tv- internetutbudBahnhof
 • Avgift4 788 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Andelstal, förening0.16688%
 • Andelstal, ägande0.16691%
 • Nettoskuldsättning482 685 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Sagogången 57, Hisings Backa

Visningsanmälan

Sagogången 57, Hisings Backa

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*