Solhagagatan 80
Hisings Kärra

Pris
2 195 000 kr
Avgift
5 658 kr/mån
Boarea
76,9 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
2/4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visningsanmälan krävs!

Visning:

Visning: Torsdag 29 september, 17:00–17:45

 • Torsdag 29 september, 17:00–17:45

Anmäl dig till visning

Toppenfin renoverad 3:A i populära Hisings Kärra!

Ett hem med hög trivselfaktor - Totalrenoverad 2022 - Helkaklat badrum 2022 med våtrumsintyg - Påkostat och modernt kök 2022 - Bredspacklade väggar och parkettgolv 2022.

Nu har ni chansen att få köpa en totalrenoverad och smakfull lägenhet om ca 77 kvm. Välkommen till denna välplanerade bostad med ljusa, fräscha ytskikt samt härligt ljusinsläpp. Lägenheten är fördelad över två sovrum i mycket bra storlek, ett helkaklat badrum, kök i anslutning till matplats och ett rymligt vardagsrum. Från sovrummet nås den möblerbara balkongen som ligger i soligt läge med fantastik utsikt.

I föreningen finns parkeringsplatser med eller utan eluttag samt carportplatser och kallgarage. Det finns fyra gemensamma tvättstugor i föreningen.
Bostaden ligger i nära anslutning till Kärra centrum samt skolor och förskolor. Närhet till natur finns med flera härliga parker och grönområden. Det är nära till busshållplats där det finns goda kommunikationer och ca 20 minuters resväg till Göteborgs centrum.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkommen till en praktisk hall med avhängning för ytterkläder/skor och vidare in i hallen finner ni plats för garderober. En fin parkett pryder golvet som sedan sträcker sig genom bostaden och skapar ett mycket trevligt helhetsintryck samt vitmålade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum med duschhörna och vikbara glasväggar, handfatskommod med plats för spegelskåp ovanför. Här finns också plats för tvättmaskin, torktumlare samt praktisk bänk ovanför om man skulle vilja ha det. Mycket trevligt badrum med vita kaklade väggar samt modernt grått klinkergolv.

Kök
Kvalitetskök med vit matt skåpinredning och fina detaljer så som vitt kakel och ljusgrå bänkskiva som ger ett stilrent intryck. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, fläktkåpa, kyl och frys samt diskmaskin. Rejäl matplats för 4-8 gäster intill fönstret skapar alla förutsättningar för en trevlig och lång middag tillsammans.

Vardagsrum
Vardagsrummet som är fint integrerat med köket erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord och tv-möbel. Ljuset strålar in genom flera stora fönsterpartier och på golvet är det parkett och väggarna är målade i ljus kulör.

Sovrum/Balkong
Ljus och rymlig master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även plats för garderober för ytterligare förvaringsmöjligheter om man skulle vilja det. Parkett på golvet och ljust målade väggar. Från sovrummet nås den fantastiska balkongen som ligger i soligt läge med fantastik utsikt.

Sovrum 2
Det något mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, arbetsrum eller ett gästrum men här får man också plats med en dubbelsäng om så önskas. Vill man ha mer förvaring finns det plats för detta också i form av garderober. Även här finner ni vita väggar med parkettgolv.

Förening

HSB Brf Bergegård består av 194 st lägenheter och 4 lokaler med adresserna Solhagagatan 40–96. Två av lokalerna hyrs ut, ytterligare en används som expeditionslokal (Solhagagatan 96) och den fjärde används som möteslokal. Föreningen innehar fastigheten Kärra 61:3 med tomträtt. Tomträttsavgälden är fastställd till och med 2026-06-30.

TV/Internet/Telefoni

Analog-tv utgick och gick över till digital tv 8 september 2020. Du kan också registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn. Ett nytt avtal kommer att tecknas med Tele2 med start 2022-04-01. För bredband samt telefoni tecknas avtal separat med leverantör. Vi har nu moderniserat vårt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Tele2-hushåll. Det innebär helt digitala tv-sändningar med skarpare bild och ljud. Du har också möjlighet att se de flesta av dina tv-kanaler i appen Comhem Play inom hela EU.

Parkering

I föreningen finns parkeringsplatser med eller utan eluttag samt carportplatser och kallgarage. Det finns även ett garage för mc. Parkeringen är enkelriktad och 20 km/h gäller. I området för övrigt gäller parkeringsförbud, Det är tillåtet att köra in på gården för på- och avlastning, max 10 min därefter ska bilen parkeras. Gästparkeringen är avgiftsbelagd och betalas med kort eller appen EasyPark. Parkeringsövervakningen utförs av Controlla som kontaktas vid eventuella frågor på 031-23 00 00. Medlemmen kan efter köp av lägenhet ställa sig i kö för andra sorters p-platser, kontakta expeditionen för mer information.

Inre fond

Ett uttag ur en lägenhets inre fond kan göras av den som har en andel i lägenheten. Uttag kan göras för exempelvis köp av vitvaror eller material för renovering av lägenheten. För att göra ett uttag fyller man i en blankett och tar med den tillsammans med kvitton till expeditionen. En utbetalning sker normalt inom 10 bankdagar efter inlämning av blanketten. Lägenhetsnummer avser det interna inom föreningen (2-3 siffror).

Tvättstuga

Det finns fyra gemensamma tvättstugor i föreningen (Solhagagatan 54,64,80,84) samt ytterligare en tvättstuga för enbart grovtvätt. Tvättstugan lämnas städad efter avslutad tvättid. I sopkärlen i tvättstugorna ska endast mindre avfall slängas. Tvättmedelsförpackningar slängs vid återvinningen. Egen tvättmaskin används på samma tider som tvättstugan.

Gemensamma lokaler

I samlingslokalen H62:an, Solhagagatan 62, har vi våra medlemsmöten och fritidsaktiviteter. Den kan även hyras av medlemmar till en kostnad av 200 kr, lokalen kan även användas till studieverksamhet. Kontakta Bengt Kjellgren för mer information. Utlåning av bord och stolar sker efter kontakt med Styrelsen.

El/Värme

Föreningen installerade nya elmätare och införde individuell el mätning under 2009. Förbrukad el debiteras bostadsrättsinnehavaren beroende på hur mycket el som förbrukas och tillkommer på avgiftsavin. Installation av elanslutningar ska alltid göras av behörig fackman och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Värme och vatten ingår i avgiften.

Aktiviteter

I vår förening har vi Festkommittén, Fixargruppen och Trädgårdsgruppen. Föreningens medlemmar anordnar olika aktiviteter i föreningen, bl.a. trubadurafton, luciafika och "mattcurling". Fixargruppen (de röda overallerna) utför olika arbeten i föreningen i form av t.ex. målning och reparationer. Trädgårdsgruppen sköter om våra vackra planteringar.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:

2009/2010 - Införande av individuell elförbrukning.

2010/2011-Renovering av garagetak, byte av samtliga avstängningsventiler för varm- och kallvatten samt värmesystemet i lägenheterna.

2011/2012 - Byte av maskiner i tvättstugorna.

2012/2013 - Byte av entrépartier/portar samt portlåssystem.

2015 - Reparation av fasader samt vissa avloppsrör m.m.

2017-Reparation av avloppssystem och stuprör.

2017 - Carportar och garage har renoverats. Garagen har fått nya portar (elektriska).

2020 - Renovering av loftgångar samt balkonger i markplan. Reparation av tegelfasader.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten

Balkong renovering beräknas inom c:a 5 år. Det kommer att startas en utredning i samband med balkong renovering att glasa in balkongerna. Under kommande verksamhetsår 2022/2023 kommer en ny besiktning att göras.

Visa hela beskrivningen

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Intresseanmälan Värdering

Alexander Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Visa alla 34 bilder

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHisings Kärra
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer54
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1975
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådFörråd
 • Våning2/4
 • Tv- internetutbudTele 2
 • Allmänt skickSom nytt
 • Avgift5 658 kr
 • Ingår i avgiftenI månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
 • Andelstal, förening0.54963%
 • Andelstal, ägande0.54963%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Solhagagatan 80, Hisings Kärra

Visningsanmälan

Solhagagatan 80, Hisings Kärra

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*