Styrfarten 2 C
Eriksberg – Göteborg

Pris
3 500 000 kr
Avgift
2 697 kr/mån
Boarea
88 m²
Rum
3 rum och kök
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

  Kontakta mäklaren för visning

  Välkommen till en trevlig 3:A på Styrfarten 2C, 55+ boende!

  Välkommen till en öppen och social planlösning mellan vardagsrum och kök, genomgående bra ytskikt och ekparkett. Stort helkaklat badrum i gott skick, två sovrum varav ena med mycket yta för förvaring och klädkammare. Bostaden har även en rofylld uteplats för härliga sommarkvällar. Utanför porten har ni direkt access till Färjenäsparken, utomhusgym och inte minst den kilometerlånga kajpromenaden med dess populära restauranger och caféer. Kommunikationer med såväl buss som båt tar er snabbt och smidigt över älven till city. På styrfarten 2A finner man den bemannade receptionen som ger dig en hotellkänsla där du även finner ingången till föreningens kostnadsfria gym med bastu, två gästlägenheter samt samlingslokal med musikanläggning. Detta är ett 55+ boende, vilket innebär att en ägare måste vara minst 55 år gammal.

  OBS - Specialerbjudande med reducerad månadsavgift fram till år 2029.
  Läs mer om detta under föreningsfaktan nedan.

  Välkomna på visning!

  Rumsbeskrivning

  Hall
  Bostaden har en välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter från hallen når du direkt till första sovrummet och till kök/vardagsrum.

  Kök/Vardagsrum
  Köket är praktiskt och socialt utformat med smakfulla materialval, med gott om förvaringsmöjligheter. Köket omfattas av diskmaskin, kyl och frys, induktionshäll och ugn. Stora arbetsytor med vitt kakel vilket skapar fin kontrast mot den mörka bänkskivan. Vardagsrummet och köket är rymligt med härligt ljusinsläpp genom dem generösa fönsterpartierna. Från det stora vardagsrummet och köket når man den härliga uteplatsen.

  Sovrum
  Det största sovrummet är väl tilltaget och lämnar plats för dubbelsäng med sängbord. Här finns en välorganiserad klädkammare samt garderober som skapar ytterligare bra förvaringsmöjligheter. Även från sovrummet når man den härliga uteplatsen.

  Sovrum 2
  Det andra sovrummet är perfekt som ett kontor eller som ett gästrum.

  Badrum
  Helkaklat badrum i ljusa färger med duschkabin och tvättmaskin. Här har du möjlighet att sätta din egen prägel.

  Förening

  Brf Styrfarten äger fastigheten med adresserna Styrfarten 2A-2E och på denna finns fyra huskroppar om 3-13 våningar sammanbyggda i källarplanet. Totalt 96 lägenheter, fördelat på 2 eller 3 rum och kök. Bostäderna uppfördes som hyresrätter 2006 och ombildning till bostadsrätter skedde i april 2019. Den ekonomiska förvaltningen sköts av NordicLife förvaltning AB. Föreningen är ett 55+boende vilket innebär att minst en person i hushållet måste ha uppnått 55 års ålder vid tillträdet.

  Avgifter
  Avgiften höjdes något 1 april 2022 beroende på storlek 267-490 kr/mån. 
  I avgiften ingår el, vatten, värme, basutbud på tv från Tele2, fullutrustat gym med bastu och instruktör en gång i veckan, gemensam samlingssal med helutrustat kök, tornrum med stor solaltan på vån 13 för mindre grupper.

  Parkering
  Under husen finns 28 garageplatser till en hyreskostnad av 1000 kr/månad. Separat kö. Garageplatserna följer inte med bostaden vid flytt.

  Gemensamma utrymmen
  I entrén till höghuset (2A) finns en reception som är bemannad flera dagar i veckan. Fritt wifi finns i hela bottenplanet. Här finns även en samlingslokal där det ofta serveras kaffe på vardagseftermiddagarna. Här ordnas ibland träffar med bl.a. musik, after work, quiz, mm. Lokalen kan även bokas för privata sammankomster. På 13e våningen finns Tornrummet, en mindre lokal med terrass och vidunderlig utsikt. Även Tornrummet kan bokas privat.

  I anslutning till entrén finns en tvättstuga samt ett gym med bastu som de boende fritt kan nyttja. Där erbjuds fria gympass, 4 tillfällen per vecka. I dagsläget erbjuds även två gånger i månaden massagetillfällen till ett förmånligt pris där massören kommer till huset. Det finns två gästlägenheter som man kan hyra (200:- resp. 300:- per natt). Bostäderna har ett källarförråd eller förråd i eller i anslutning till lägenheten.

  TV och Bredband
  Vi tillhandahåller basutbud på tv från Tele2 som ingår i avgiften. Om man vill ha mer än de ca 15 kanalerna kan man skaffa det antingen via koax-kabel från Tele2 eller Telia, eller via den fiber vi har installerat i alla bostäder. Om man vill använda fiber för bredband/tv får man abonnera på det via ITUX där man kan välja mellan ett stort antal leverantörer.

  Övrigt: Överlåtelseavgiften bekostas av köparen med f n 1208 kr samt pantsättningsavgift per lån, för närvarande 483 kr.

  Energideklaration 2020, giltig till 2030.

  Entréplan med alla gemensamma utrymmen renoverade och omdisponerade under 2019.

  OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) är genomförd under maj 2019

  För lägenheter som uppläts till bostadsrätter i samband med ombildningen 2019 gäller att avgiften är subventionerad med 50% av den då aktuella avgiften under 120 månader från ombildningen.

  https://www.brfstyrfarten.se/

  Visa hela beskrivningen

  Alexander Ryberg

  Fastighetsmäklare

  073-514 55 91
  Intresseanmälan Värdering

  Sofia Kraft

  Fastighetsmäklare

  073-514 55 79
  Visa alla 26 bilder

  Planlösning

  Fakta

  Fakta

  • KommunGöteborg
  • OmrådeEriksberg
  • Rum3 rum och kök
  • Badrum1
  • Lägenhetsnummer67
  • ByggnadstypFlerfamiljshus
  • Byggnadsår2006
  • UppvärmningFjärrvärme
  • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
  • Fönster3-glas
  • BalkongEgen uteplats
  • HissJa
  • Avgift2 697 kr
  • Ingår i avgiftenvärme, vatten och kabel-tv samt el.
  • Andelstal, förening 1,84835100%
  • Andelstal, ägande 1,84835100%
  • Överlåtelseavgift1 208 kr
  • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

  Karta

  Intresseanmälan

  Styrfarten 2 C, Göteborg – Eriksberg

  Visningsanmälan

  Styrfarten 2 C, Göteborg – Eriksberg

  Kostnadsfri värdering

  Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

  Boka värdering

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*