Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Teleskopgatan 6
Bergsjön – Göteborg

Pris
1 250 000 kr
Avgift
4 270 kr/mån
Boarea
78,5 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
5 av 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Mycket fin 3:A med inglasad balkong!

Denna här stora lägenheten är på 78,5 kvm och är mycket fin. Den har stor hall, två bra förråd, två sovrum, fint kök, inglasad balkong, stort vardagsrum, badrum med duschkabin och tvättmaskin. I föreningen finns gym och bastu, två stora tvättstugor med torkrum. På gården finns även en grill som man får låna. Nära till affärer, skolor, idrottshallar och kommunal service. Fin natur med fina promenadstråk och träningsmöjligheter. Stabil Riksbyggen-förening med gym, bastu. Spårvagnshållplats finns inom gångavstånd på ca 3 minuter från bostaden. Det tar ca 20 minuter in till stan. Välkomna att kontakta mäklaren!

Rumsbeskrivning

Hall
Via entrén nås den rymliga hallen med plats för avhängning och förvaring här finns också ett förråd som kan användas som en walk in closet. Här har du såpass mycket utrymme så man kan använda den som ett litet kontor. 

Badrum
Tvärs över hallen ligger det helkaklade badrummet med vitt kakel. Här finns stor dusch, kommod med handfat samt WC-stol och tvättmaskin. Här kan du sätta din egen prägel. 

Vardagsrum/Kök
Köket är modernt renoverat med vit kakel och ljus bänkskiva. I form av utrustning har ni spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys samt diskmaskin. Tack vara den öppna förbindelsen resulterar detta i stora sociala ytor. Härifrån når ni också den inglasade balkongen som blir en förlängning av hela rummet. 

Sovrum 1
Plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord här finns och inbyggda garderober. 

Sovrum 2
Ett mindre sovrum som passar som barnrum eller arbetsrum/kontor. 

 

 

 

Förening

Riksbyggens Brf Teleskopet Riksbyggens Brf Teleskopet är en äkta bostadsrättsförening som består av 220 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och värms upp via fjärrvärme.

Lägenheterna fördelas på 20 st 1,5 rok, 70 st 2 rok, 100 st 3 rok samt 30 st 4 rok. Lägenheterna är fördelade på fem hus med adress Teleskopgatan 4-12. Den totala lägenhetsytan är 15 550 kvm.

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 och 17:6 samt stadsägorna 767:214-215. Tomträtten löper till 2028. Husen stod klara 1967.

Renoveringar:

2014 renovering av hissar. Gymmet rustades upp. Byte av belysning till energisparande LED med rörelsesensorer. Elmätare installerades i lägenheterna med individuell debitering av förbrukning.
2016 totalrenoverades lekplatserna.
2017 nya entrédörrar. Asfaltering och stenläggning framför entréerna samt upprustning av rabatter. Nya garageportar. 2018 rengöring av fasader
2019 renovering av balkonger, kontroll av tak
2020 byte av dörrar in till lägenheterna samt OVK-besiktning
2021 installera laddstationer för elbilar Ekonomi: Både den tekniska och den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Avgift:
I månadsavgiften inkluderas värme, vatten. Obligatorisk tillägg på 643 kr tillkommer för grundutbudet på kabel-TV, och bredband.Det räcker alltså att ha en vanlig hemförsäkring, eftersom föreningen står för tillägget. Föreningen har god ekonomi och har därför inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Bostadsrättsinnehavaren betalar för elförbrukningen medan föreningen står för nätavgiften.

 
TV/Internet:
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet obligatorisk tillägg på 155 kr. Bredband levereras via Telenor (500/500Mbit) obligatorisk tillägg på 488 kr.

Parkering:
Det finns 95 garageplatser som kan hyras för ca 330 kr/månad, separat kö till dessa. Det finns 179 parkeringsplatser varav en del med eluttag. Plats utan el kan hyras för ca 135 kr/månad och plats med el kan hyras för ca 290 kr/mån (plus förbrukning), separat kö till båda. Föreningen har hand om uthyrning av parkeringsplats. Det finns även 16 besöksparkeringar i början av gatan.

Tvättstugor:
Via föreningen har man tillgång till två stora tvättstugor med tillhörande torkrum, den ena i 4:an och den andra i 10:an. Bokning av tvättid sker via bokningsbricka.

Gemensamma utrymmen:
Föreningsexpeditionen ligger på Teleskopgatan 8 och har öppet helgfria tisdagar jämna veckor kl 18-19. Fastighetsskötarexpeditionen är öppen tisdag kl 8-9 och torsdag kl 17-18.

Bastu finns på nr 6, 8 och 12 i entréplanet. Det finns även ett gym på Teleskopgatan 6 som kan nyttjas av medlemmarna och kostar 350 kr per år.

Det finns ett låst cykel förråd precis utanför dörren på Teleskopgatan 12. På gården finns även en grill som alla får nyttja, denna behöver man inte boka. Kommunal återvinningsstation finns mellan Teleskopgatan 2 och 4.   

Ordningsregler:
Samägande med släkting accepteras inte, föreningen kräver att den som ska bo i lägenheten äger 100 %.

Föreningen träffar köparen innan medlemskap godkänns. Övrigt:

Vid köksrenoveringar är det viktigt att man sätter in en godkänd fläkt. Det är bara Franke Futurum som tillverkar sådana och det ska vara en allians-fläkt. För mer info se www.franke.se eller kontakta föreningen.

Övervakningskameror finns uppsatta i de gemensamma utrymmena, för en trygg boendemiljö. Paraboler får endast sättas upp på insidan av balkongerna, och får alltså inte sitta på räcket eller hänga utanför.

För inglasning av balkonger eller uppsättande av markiser krävs bygglov och tillstånd från föreningen.

All mark ägs av föreningen, men varje BR medlem ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen.

Visa hela beskrivningen

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 15 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeBergsjön
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Byggnadsår1967
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Fönster3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådFinns i lägenheten
 • Våning5 av 8
 • HissJa
 • Tv- internetutbudKabel-TV Com hem, Bredband Telenor
 • Avgift4 270 kr
 • Ingår i avgiftenVärme och vatten
 • Andelstal, förening0.48784%
 • Andelstal, ägande0.4878%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Teleskopgatan 6, Göteborg – Bergsjön

Visningsanmälan

Teleskopgatan 6, Göteborg – Bergsjön

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*