Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Värslevägen 43
Askim/Vita Fläcken – Askim

Pris
1 690 000 kr
Avgift
3 038 kr/mån
Boarea
34,9 m²
Rum
1 rum och kök
Våning
Markplan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1965
Uppvärmning
Hushållsel ingår i avgiften

Visning

Kontakta mäklaren för visning

En väldisponerad 1,5:A med trevlig uteplats!

Lägenheten renoverades i slutet av 2019 med nytt kök, ny ekparkett, nymålade väggar och golvlister. Stor altan som vetter mot den lugna gården. Här kan man äta frukost på mornarna och njuta av solen. Gott om plats för utomhusmöblemang. Låg avgift där även hushållselen ingår. Stambytt förening. Föreningen äger marken/fastigheten. Finns även p-plats för en låg kostnad och möjlighet till att hyra en garageplats. Välskött förening med god ekonomi.

Här bor du nära havet, badplatser, nya Hovås, Sisjöns shoppingområde och golfbana. Goda kommunikationer med bil tar ca 15 min.

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information!

Rumsbeskrivning

Hall
I entréhallen finns avhängningsmöjligheter och bra förvaring i den fina garderoben. 

Badrum
I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet med duschplats. Badrummet renoverades i samband med ett stambyte som gjorde 2009. Ett nytt badrumsskåp monterades i slutet av 2019. 

Kök
Vackert kök med fina snickerier, här finna all typ av utrustning såsom kyl/frys, spis, fläkt, och diskmaskin. Dem stora fönsterna i bostaden ger ett härligt ljusinsläpp i hela lägenheten. Från köket och rummet finns utgång till den trevliga uteplatsen som ligger mot den lugna gården

Allrum
Ljust och luftigt vardagsrum med en rymlig sovalkov. 

Förening

Brf Askim Stom ligger i Askim söder om Göteborg, de 224 lägenheterna byggdes 1965.

Föreningen består av tio byggnader med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Det finns inte hiss i någon trappuppgång. Nio av fastigheterna har fyra trappuppgångar vardera och en av fastigheterna har endast två trappuppgångar. De gatuadresser som ingår i vår förening är Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65.

Vår grannförening, Brf Vita Fläcken, byggdes samtidigt och består även den av tio hus och har något fler lägenheter än Brf Askim Stom. 

I trappuppgångarna finns det mellan 4 och 6 lägenheter. Sammanlagt finns det 224 lägenheter inom området och den totala lägenhetsytan är 16.189 m². Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 m² till 5 rum och kök på 115 m². Hushållsel, värme, vatten och kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Parkering
Parkeringsplats ingår inte i avgiften utan hyrs separat till en kostnad av 200 kr per plats och månad. Det finns även parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare att hyra till en kostnad av 300 kr per plats och månad. I föreningen finns också 27 stycken garage att hyra. Dessa kostar 525 kr i månaden utan el och 600 kr i månaden med el. MC-förråden som är 6 stycken kostar 250 kr per förråd och månad. Kösystem tillämpas - kontakta expeditionen.

Renoveringar
Föreningen underhåller kontinuerligt byggnader och mark genom en detaljerad och långsiktig underhållsplan som uppdateras årligen.

Föreningen har bytt samtliga fönster och samtliga balkongdörrar, renoverat tvättstugorna och lagt om yttertak.

2000 - Anslöt sig föreningen till Göteborgs fjärrvärmesystem.

2007 - 2009 - Stambyte är genomfört av vatten, avloppsstammar samt badrum.

2013 - Renoverat gårdarna med fina gräsytor, planteringar och lekplatser.

2017 - Genomfördes OVK-besiktning och balkonger målades och renoverades.

2018 - Alla dörrar utbytta till nya säkerhetsdörrar, alla trappuppgångar har målats om samt installerades postboxar vid entrén.

2019 - Föreningen bytte under ut brädor på utemöbler till sibiriskt lärkträ.

2021 - 2022 - Föreningen har rivit och bytt ut 18 stycken fasadelement och ersatt dessa med nya fasader i tegel.

2022 - Föreningen installerar 24 st laddpunkter för elbilar

För ytterligare information vänligen se årsredovisningen.

TV, bredband och tele
I månadsavgiften ingår kabel-TV med ett grundutbud av kanaler från Comhem. Tilläggskanaler kan väljas mot egen avgift liksom bredband och telefoni. Telia har installerat en fiberkabel i varje lägenhet för digital-TV, bredband och telefoni. Ett grundpaket av digital-TV ingår utan avgift, liksom viss utrustning som tillhandahålls via föreningsexpeditionen. Mot tilläggsavgift kan Telia även tillhandahålla fler TV-kanaler, bredband och telefoni.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykelförråd, samlingslokal (kostnad 200kr/gång), övernattningslägenhet och flera tvättstugor. Boulebana finns inom området.

Gårdsplats
Trevliga och öppna innergårdar med sittytor, grillmöjligheter och lekplatser.

Försäkring
Fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Övrigt om föreningen
Bostadsföreningen har även två lokaler. Föreningen har tillgång till en gästlägenhet i grannföreningen Vita Fläcken, som kan hyras dygnvis. Denna en-rumslägenhet är utrustad med två sängar, toalett och dusch. Även AC finns.

Föreningen äger även en industrifastighet där den stängda panncentralen finns.

Föreningsexpeditionen ligger på Solarvsplan 38. Telefon och faxnummer är 031 - 28 01 79. Förtroendeman Bertil Thorstensson har expeditionstid (besökstid) alla helgfria måndagar mellan kl 18.00 och 19.00. Därefter är det telefontid mellan kl 19.00 och 19.30.

Föreningens ekonomi
Höjning med 4% av avgiften from 1/7-22

Visa hela beskrivningen

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Intresseanmälan Värdering

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Visa alla 16 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeAskim/Vita Fläcken
 • Rum1 rum och kök
 • Lägenhetsnummer47
 • ByggnadstypFlerfamiljhus
 • Byggnadsår1965
 • UppvärmningHushållsel ingår i avgiften
 • BalkongAltan
 • FörrådFörråd på samma våningsplan
 • VåningMarkplan
 • Tv- internetutbudTV levereras via Tele2/ComHem (Basutbud ingår i månadsavgiften). Bredband finns att tillgå via Tele2/ComHem eller fiber via Telia. Avtal gällande bredband tecknas själv av bostadsrättsinnehavaren. Fr.o.m 1/10 2022 så har föreningen slutit ett nytt gruppavtal med Tele2/ComHem vilket omfattar TV (23 kanaler), bredband 250/50 och IP-telefoni. Från samma datum tillkommer därmed en extra avgift på 150 kr/mån för samtliga medlemmar.
 • Avgift3 038 kr
 • Ingår i avgiftenI månadsavgiften som erläggs till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv(grundutbud) och hushållsel. Informationsöverföringsbelopp om 150:-
 • Reparationsfond1384
 • Andelstal, förening0.2669%
 • Nettoskuldsättning140 583 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Värslevägen 43, Askim – Askim/Vita Fläcken

Visningsanmälan

Värslevägen 43, Askim – Askim/Vita Fläcken

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*