Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Ånäsvägen 7
Bagaregården – Göteborg

Pris
3 100 000 kr
Avgift
2 782 kr/mån
Boarea
60 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
4/4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1914
Uppvärmning
Fjärrvärme

Vindslägenhet i idylliska Bagaregården på Ånäsvägen 7!

Välkommen in till en härlig lägenhet i ett anrikt landshövdingshus med högt i tak, exponerade takbjälkar och låg avgift. Hall med plats för avhängning och förvaring i form av inbyggda garderober.. Bostaden har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med dubbla takfönster och fina detaljer såsom en fungerande braskamin, LED belysning, trägolv som har slipats 2018 och en murstock som ringlar sig upp över väggsidan. Köket är luftigt och har bra arbetsytor med gott om förvaring. Härligt sovrum med snedtak och fönster som vetter mot innegården vilket bidrar till lugn och tystnad. Helkaklat badrum med duschhörna och vattenburen handdukstork.

Här bor man högt beläget i ett mysigt och populärt kvarter med en blandning av både vackra villor och charmiga landshövdingehus. Nedanför bostaden finns en fin parkliknande innergård med stora öppna ytor. Här är det nära till goda kommunikationer vid Redbergsplatsen som snabbt kan ta en till större delarna av Göteborg. Närhet till service kring Redbergsplatsen och Olskrokstorget med mataffärer, caféer och andra butiker. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess grönområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter att ta del av året runt.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Marockanskt klinkergolv med fräscha ljusa väggar. Här finns det plats för avhängning och förvaring i form av inbyggda garderober.

Vardagsrum
I vardagsrummet slås man av lägenhetens imponerande takhöjd. Här finns dubbla takfönster och vackra detaljer så som fungerande braskamin, exponerade takbjälkar, trägolv och murstock som ringlar upp längs ena väggsidan. Lägenhetens vardagsrum bjuder på gott om möbleringsmöjligheter. Matplats, soffgrupp eller kanske en arbetsplats?

Kök
Köket ligger i öppen planlösning till vardagsrummet. Här möts ni av goda arbetsytor, praktisk förvaring och en välkomnande matplats som blickar ut över innergården. Nuvarande kök sattes in år 2015. Ugn och mikro sitter i högskåp, fläkten är kolfilter, diskmaskinen är integrerad och hällen är induktion.

Sovrum
Härligt och lugnt sovrum med snedtak, med fönster mot den tysta innegården. Längs ena väggen finns god förvaring i en rymlig skjutdörrsgarderob.

Badrum
Helkaklat badrum med vita och gråa färg tillval. Duschhörna med skjutdörrar, wc, handfat med kommod och extra utrymme för förvaring ovanför wc samt vattenburen handdukstork. 

Förening

Brf Ånäsvägen 7 bildades 2012 och 2014 förvärvades fastigheten Göteborg Bagaregården 2:9. Fastigheten bebyggdes 1914 och består av ett flerbostadshus. Den taxerade lägenhetsytan uppgår till 465kvm. Föreningen består av 8 lägenheter varav 7 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Dessa fördelar sig enligt följande:
2st 1 rum och kök
6st 2 rum och kök

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Föreningen är med i en samfällighet avseende innergården, och betalar en avgift för både sommar- och vinterunderhåll.

Föreningen består av sju bostadsrätter och en hyresrätt (en tvåa). Föreningen har dolt kapital i hyresrätten. När den upplåtes som bostadsrätt får föreningen in ytterligare kapital.

Allmänt Föreningens namn: Brf Ånäsvägen 7 Föreningsform: Bostadsrätt Skattemässig status: Privatbostadsföretag Kommun: Göteborg

Gjorda renoveringar: 
1997 Taket lades om
2012-13 Nya fönster på hela huset
2015 OVK-besiktning
2016 Nytt låshus i dörren till trapphus
2016 Nya dörrstängare på gemensamma dörrar
2016 Nytt undertak i portgång
2016 Nytt badrum i hyreslägenhet
2018 Omledning köksavlopp
2019 Renovering av källare
2019 Utredning dränering, grund & grundvattennivå
2020 Införande av sortering av matavfall
2020 Ny belysning i trapphus
2020 Filmning och spolning av avloppsrör källare

2022 Skorstensrenovering

Kommande renoveringar

Se över tvättstuga och trapphus.

Gemensamma utrymmen:
Gemensamma utrymmen till lägenheten upplåts ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga finns i källaren. Utrustningen består av en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.
På gården ställer föreningen ut trädgårdsmöbler och grill sommartid.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, men folkbokförd på adressen är berättigad till boendeparkering. Besök www.goteborg.se för mer information.

Historia

Landshövdingehusen har verkligen gått till arkitekturhistorien som typiska Göteborgshus, men de finns också i andra städer, som till exempel Örebro. Eftersom de byggdes under en sådan lång period visar de alla samtida arkitektoniska ideal. De första husen uppfördes i klassisk stil med sparsmakade dekorationer. Under 1880- och 90-talen imiterades de fina stenhusen, som var typiska under nyrenässansen, med de karakteristiska plåttaken med vindskupor, fasader med liggande panel, fönsteromfattningar, rusticeringar, burspråk och hörntorn. Den här stilen är den vanligaste för landshövdingehusen och den går att se på flera håll i staden, som till exempel på Västra Skansgatan i Haga och på Djurgårdsgatan i Majorna.

Även nationalromantiken och jugend återspeglas i landshövdingehusen under 1920-talet med fasader i rödbrunt, och andra mörkare färger, och det är vanligt att träpanelen döljer den första våningen i sten. Fasaderna får också fler träslag, balkonger och portaler. Ibland kombineras nationalromantiken med drag från tjugotalsklassicismen, som till exempel kolonner och tempelgavlar.

Och självklart byggs det landshövdingehus i funktionalistisk stil, då stilen fick genomslag i hela samhället. Nu skalas fasaderna av från alla onödiga utsmyckningar och panelen ställs för att efterlikna de samtida stenhusen i funkisstil. Taken får återigen tegelpannor och den första våningen i sten slätputsas. I den övre delen av Masthugget, vid Slottsskogen, finns det kvarter med landshövdingehus i funktionalistiskt utförande.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeBagaregården
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer01301
 • ByggnadstypLandshövdingehus
 • Byggnadsår1914
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaSjälvdrag
 • Fönster2-glas eller 3-glas
 • EldstadBraskamin
 • Våning4/4
 • HissNej
 • Avgift2 782 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV
 • Ingår ej i avgiftenBredband
 • Andelstal, förening14.92556%
 • Andelstal, ägande14.92556%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Ånäsvägen 7, Göteborg – Bagaregården

Visningsanmälan

Ånäsvägen 7, Göteborg – Bagaregården

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*