Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Sälj din bostad med oss

Varje liten detalj räknas! Våra engagerade mäklare lämnar inget åt slumpen.

Vi förstår vikten av att det ska kännas tryggt, effektivt och tydligt. Just därför har vi glädjen att kunna säga att vi har lyckats ge våra kunder bäst betalt ända sedan 2011.

Kontakta våra mäklare idag om du vill göra en trygg och lyckad försäljning!
Eller ring oss på 031-788 30 30
Eller ring oss på 031-788 30 30
Eller ring oss på 031-788 30 30

Vi tar kontakt med dig!

Välkommen att boka en kostnadsfri värdering!

I samband med detta får du också ett förslag på ett försäljningsupplägg samt offert.

Med lång erfarenhet och lokalkännedom vet vi hur vi skapar en känsla som köparen vill ha!

Vi vet vad som krävs för att din bostad ska få ut sitt maximala värde.

Din säljresa - 10 snabba om säljprocessen

Att sälja sin bostad med oss är tryggt, effektivt och tydligt. Våra engagerade mäklare hjälper dig genom hela processen och anpassar försäljningen efter dina behov och önskemål. Tillsammans med vår erfarenhet och kompetens förbereder vi, genomför och följer upp försäljningen.

Vi hjälper dig med försäljningsstrategin, marknadsföringen och mycket mer därtill, från start till mål för bästa resultat.

Med god planering, förberedelse och noggrannhet jobbar vi alltid för att överträffa förväntningarna.

Så här går det till

ETT: Första kontakten

Första kontakten sker oftast över telefon där vi bokar in ett möte hemma hos er. Väl där och då får vi möjligheten att planera en försäljningsprocess tillsammans med er och sätta en tidsram. Väl hemma hos er får vi även möjligheten att titta på bostaden och ge er ett värdeutlåtande. Det här är även ett ypperligt tillfälle för oss att ge tips till er på vad som kan vara bra att tänka på vid en försäljning. 

Två: Planering och förberedelse

I samband med försäljning så jobbar vi som ett team. Ansvarig mäklare ser till att med hjälp av hela teamet forma strategin framåt. Vi går igenom allt som är av vikt och som ska presenteras. Det kan handla om övergripande information som fångar intresset, men också sådant som är av betydelse, ren fakta. Såsom information från låneinstitut, myndigheter bostadsrättsförening, lantmäteriet etc.

Utöver informationen i skrift går vi igenom det visuella. Hur och vad vill vi visa med fotograferingen? Vilka vinkar är bäst? Hur faller solen för att veta när vi har de bästa ljusförhållandena? Och vilken känsla vill vi framkalla. Mäklarna jobbar med särskilt utvalda fotografer som är specialister på hus och bostadsfoton. Varje detalj är viktig och vi plockar fram de bästa.

För att få fram den perfekta bilden inför försäljningen går vi tillsammans igenom eventuella behov av homestyling. Där föreslår och rekommenderar vi åtgärder. Det är ett samspel där vi värdesätter dina inspel och erbjuder vår kompetens och erfarenhet.

När du anlitar oss erbjuder vi mer än mäklartjänsten. Vårt team består av erfarna fotografer som med ett skarpt öga och känsla kan förmedla just ditt objekts kärna. Med expertis inom homestyling går vi tillsammans med dig igenom eventuella behov. Med erfarna jurister som stöttar upp med att besvara frågor som rör saker utöver försäljningen kan du känna extra trygghet.

I teamet ingår även copywriters och webdesigners som ser till att presentera ditt objekt på det allra bästa sättet.

Kvalitet är nyckelordet i förberedelsen och ingenting lämnas åt slumpen.

TRE: Pre-match ”Köpregister”

Ibland behöver saker gå snabbare än vanligt av olika anledningar. Då kan det finnas behov av att sälja utanför den öppna marknaden. Genom vår tjänst ”Pre-match” kan vi hjälpa dig att matcha med en potentiell köpare som specifikt letar efter ett boende med dina förutsättningar.

Vi träffar dagligen hundratals människor som letar efter boende och som registrerar sina behov hos oss. Om du har ett exklusivt boende som du inte vill ta till öppna marknaden eller har andra anledningar att matcha med en potentiell köpare så hjälper vi dig snabbt.

Alla våra försäljningar matchas alltid mot vårt Pre-match register. ”Köpregister”.

FYRA: På gång

Går du i säljtankar men ännu inte hittat ditt drömboende? Ibland kan det gå snabbt, riktigt snabbt och då gäller det att vara väl förberedd. Vi hjälper dig att ligga i framkant, samla potentiella köpare och hålla publiken varm. Så när det är dags så har vårt förberedande arbete samlat intresse så att din försäljning bli smidig och enkel.

Ditt objekt presenteras på vår hemsida och tillsammans planerar vi övriga försäljningskanaler. Under hela processen har vi en dialog och kontakt. Vi informerar dig om läget och när det är dags så agerar vi.

Vår tjänst ”På gång” är ett enkelt sätt att förbereda för bästa resultat när det väl gäller.

FEM: Marknadsföring

I samband med försäljningen ser vi till att ditt objekt lyfts fram. Utöver att presentera objektet och marknadsföra det på betydande bostadskanaler så som Hemnet och vår websida, kompletterar vi detta med en unik digital marknadsföringsstrategi. Vi har en tydlig social mediastrategi och tillsammans kommer vi fram till hur just ditt objekt ska marknadsföras på bästa sätt.

Trots en digital tid är det fortfarande av vikt att nå ut med traditionella marknadsföringsaktiviteter. Vi genomför klimatsmarta direktutskick som väcker intresse i närområde. Dessutom matchas ditt objekt mot vårt ”Pre-match” register. I förberedelsen sätter vi hela strategin för att framhäva ditt objekt på bästa sätt.

Sex: Visning och presentation

Visningen är försäljningens ”prime-time” det är vid detta tillfälle som vi med extra entusiasm och engagemang på bästa sätt presenterar våra säljande objekt. Med en stor portion ödmjukhet lyssnar vi in potentiella köpares behov och frågor, för att sen kunna bemöta dessa på ett tydligt sätt som skapar trygghet.

Våra mäklare har fantastiska förmågor att bemöta och besvara eventuella oklarheter och tvivel hos köpare. Tack vare en gedigen förberedelse där inget lämnas åt slumpen knyts alla oklarheter upp och bäddar för goda förutsättningar för rekordförsäljningar.

Vi arbetar kontinuerligt med att stärka våra mäklares kommunikativa kompetens, entusiasmerande presentationsteknik och stärker dem för att leverera när det krävs som mest.

Vi erbjuder flexibla visningsalternativ och tillsammans med dig skräddarsyr vi den bästa lösningen. Kvällar, helger eller varför inte en lunchvisning? Tillsammans kan vi också ta fram unika lösningar med fokus för en särskilt utvald grupp matchad mot vårt ”Pre-match” (Köparregister). Låt oss kreativt ta fram lösningen som passar just dig.

SJU: Budgivning

På samma sätt som övriga delar av säljplaneringen är budgivningen noggrant planerad. Vår erfarenhet bidrar till att undvika vanliga fallgropar. Beroende på objekt anpassar vi budgivningsstrategierna för bästa möjliga utfall. Vi är måna om att skapa delaktighet för dig i budgivningsprocessen där löpande kontakt sker.

För en som aldrig tidigare varit med i en budgivning kan känslorna ta över och glädje kan snabbt blandas med skräckblandad förtjusning. Frågor kan dyka upp, ska vi ta budet? Ska vi avvakta? Men tänk om det inte kommer fler bud? Alla dessa funderingar är fullt normala och våra mäklare har en gedigen erfarenhet att luta sig mot och vägleda dig genom processen.

Vi kommer göra allt för att ge dig relevanta råd och se till att få bästa möjliga resultat. En av våra många drivkrafter är att skapa goda affärer.

ÅTTA: Signering och kontrakt

Efter budgivningen genomförs kontraktsskrivning. Där säljare och köpare möts och tillsammans med oss går igenom förutsättningarna. Vi går igenom avtalet som binder köpet, dess innehåll och förutsättningar.

Vi reder ut alla eventuella oklarheter kring begrepp, ekonomi och andra frågor som kan dyka upp. Vi går igenom varje paragraf noggrant och stämmer av att parterna förstår på lika sätt förutsättningarna. Här går vi även igenom alla ekonomiska förutsättningar och bestämmer tillträdesdagen.

NIO: Tillträde

Slutligen är det dags att lämna över nycklar och slutföra betalningen av köpet.

Vi ser till att oftast träffas på vårt kontor men det går även att ses till exempel på köparens bank. Vi ser till att alla lån löses och att köpebrev/köpebevis lämnas över. Tillsammans går vi igenom likvidavräkningen som är en avstämning av slutbetalningen. Därefter kan de nya ägarna flytta in.

TIO: Uppföljning

Vi strävar efter att ständigt bli bättre och säkerställa att parterna i våra förmedlingsuppdrag är nöjda med våra tjänster. Därför följer vi upp förmedlingen och tar reda på hur du/ni har upplevt våra tjänster, bemötande och engagemang. Vi är lyhörda mot feedbacken och använder den för att förbättra vår mäklartjänst.

Boka en kostnadsfri värdering

Fält markerade med * är obligatoriska att fylla i.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*