Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Barken Beatrices gata 14
Sannegården – Göteborg

Pris
5 670 000 kr
Avgift
5 621 kr/mån
Boarea
107 m²
Rum
4 rum och kök
Våning
3/4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme

Eftertraktad gavelfyra på Barken Beatrices Gata 14 med två balkonger och härlig havsutsikt!

Välkommen till denna ljusa och trivsamma gavelbostad med två stora balkonger och två badrum. Lägenheten präglas av dess fina utsikt över vattnet, båthamnen och den vackra omgivningen. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, fönster från två håll i bostaden som skapar ett fint ljusflöde, stilrena och påkostade materialval. En lättmöblerad matsaltsdel med gott om utrymme för den stora familjen. Härifrån når man den en solig balkong i söderläge, där du kan njuta av solen hela dagen lång och blicka ut över vattnet i Sannegårdshamnen och Slottsberget. Bostaden har totalt två sovrum var av det ena har en klädkammare.

Att få besök av större sällskap är inget hinder, då en övernattningslägenhet finns att boka för föreningens medlemmar. Föreningen har en god ekonomi och bra spridning på fastighetslånen med olika bindningstider till mycket bra räntor. Deras likviditet gör att de extraamorterar på lånen och någon avgiftsjustering är inte planerad. En trygg förening att bo i.

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt i Göteborg, på Hisingen längs norra stranden av Göta älv. På Norra Älvstranden ligger Eriksberg, Sannegårdshamnen, Lindholmen, Lundbystrand, Frihamnen och Ringön.

Här får ni en lagom dos av allt såsom lugn, myller, spektakulära utsikter, sköna promenadstråk, restauranger, butiker och kaféer. Strax utanför din dörr har du både buss och Älvsnabben som tar dig in till centrum på bara 10–15 min. Här fanns det tidigare gamla varvsindustrier, men numera är det bryggor, nya bostadsområden, restauranger, teater och caféer som du hittar här. Inom en radie på 15–20 minuters gångväg finns ICA och Coop samt Systembolaget, apotek, bank, restauranger och snabbmatskedja samt butiker med varierande utbud. Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt i Göteborg, på Hisingen längs norra stranden av Göta älv.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas man in entré med gott om förvaring i form en klädkammare och extra plats med ytterligare garderober.

Master bedroom
I anslutning till hallen ligger bostadens största sovrum med ett lugnt läge mot föreningens gård, här finns plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Rummet har goda förvaringsmöjligheter i form av ett flertal garderober.

Vardagsrum/Kök
Vidare in i bostaden möts man av en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med fönster från två håll som skapar ett fint ljusflöde. Här finner ni en naturlig plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Utgång till första möblerbara balkongen. En lättmöblerad matsaltsdel med plats för 6–8 personer, gott om plats för familjen samt en solig balkong i söderläge. Här kan du njuta av solen hela dagen och blicka över vattnet i Sannegårdshamnen samt Slottsberget.

Köket är ett Myresjökök med spishäll, fläktskåp, inbyggd varmluftsugn och micro. Två kombinerade kylar och frys samt diskmaskin. Bänk av grå laminat med ovansittade modernt ljusgrå kakelmosaik. Gott om förvaring och arbetsytor för den matlagningsintresserade.

Sovrum
Strax intill matsalen ligger ett välplanerat sovrum som kan avvändas som ett gästrum, barnrum eller ett hemma kontor. Här finns gott om förvaring i form av en egen klädkammare.

Badrum
Det stora badrummet har ljusa vita kakelväggar med klinkergolv. En duschhörna med vikbara glasväggar, wc, värmeslingor i golvet, handdukstork, spegelskåp med belysning samt ett vädringsfönster. Här finns en tvättmaskin och torktumlare med tvättställ.

Badrum
Det andra badrummet är något mindre med wc, tvättställ och duschdel med skjutdörrar.

Förening

Brf Fören bildades under december 2003 men övergick i medlemmarnas regi vid konstituerande styrelsemöte i maj 2006. Föreningen äger fastigheten 44:3 med adresser Barken Beatrices gata 10-18 fördelade på två huskroppar. 56 lägenheter och 32 st garageplatser. Föreningen är delaktig i samfälligheten Skrovet ihop med övriga föreningar på gården. Samfälligheten omfattar garage under mark, tvättstugor, grönytor samt källarförråd och gästlägenhet.

Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning via HSB. Som ny medlem i föreningen ska separat medlemskap tecknas i HSB direkt vid köp av bostad. Föreningen har en god ekonomi och bra spridning på fastighetslånen med olika bindningstider till mycket bra räntor. Låg belåningsgrad om 6704 kr/kvm om man jämför med liknande föreningar som är i samma ålder och ligger i området. Föreningens likviditet gör att de extraamorterar på lånen och någon avgiftsjustering är inte planerad.

Parkering
Garageplatser, 32 st, för närvarande är det kö till samtliga platser. Kostnad för dessa är 800kr/mån. Garageplats kan gå att hyra i närliggande förening, separat kö. P-plats ute finns att hyra i närheten genom parkeringsbolaget Göteborgs Stad.

TV/bredband
Ett grundutbud av tv-kanaler samt Fiberinternet via Telenor ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet finns individuella förråd för förvaring. Förråden nås via respektive trapphus eller tillhörande hissar.
Två tvättstugor delas mellan tre föreningar (en tvättstuga finns i källarplan, Barken Storegrunds Gata 7, den andra i Barken Beatrices Gata 8). Tvättstugan har 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Två cykelrum samt barnvagnsrum finns i källarplan. En övernattningslägenhet finns att boka för föreningens (och samfällighetens) medlemmar. Lägenheten finns i källarplan, Barken Storegrunds Gata 7.Cykelförvaring finns i föreningen.

Utförda renoveringar
2008 genomfördes en fasadundersökning och vissa brister upptäcktes. Åtgärder har vidtagits.
2009 energideklarerades fastigheten.
2010 genomfördes undersökning av fasad.
2013 installerades nytt låssystem i garaget.
2016 genomfördes fasadbyte på samtliga hus. Hus 1, med adresserna Barken Beatrices gata 16 och 18. Samt hus 2 med adresserna Barken Beatrices gata 10, 12 och 14. Samt stenbeläggning av uteplatser och stenplattor på trottoaren byttes ut.
2017 utfördes en OVK och omfattande fasadrenovering, där man beslutade att göra om dåvarande putsfasad till nuvarande fasad med plattor.
2018 utfördes spolning av rör.
2019 installerades belysning på innergården.
2020 utfördes byte av trapphusbelysning och energideklaration utfördes.
2021 installerades nya porttelefoner med taggsystem.
Föreningen planerar arbeten med förbättringar av takpapp och renovering av altaner ca 2025.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfforen.se
Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeSannegården
 • Rum4 rum och kök
 • Badrum2
 • GästtoalettJa
 • Lägenhetsnummer341
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2006
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster3-glas
 • Balkongvå stycken varav en är inglasad.
 • FörrådKällarförråd
 • Våning3/4
 • HissJa
 • Avgift5 621 kr
 • Ingår i avgiftenIngår värme, VA, bredband (250/100 Mbps), IP-telefoni och kabel-TV
 • Andelstal, förening2.21168%
 • Andelstal, ägande2.21168%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Barken Beatrices gata 14, Göteborg – Sannegården

Visningsanmälan

Barken Beatrices gata 14, Göteborg – Sannegården

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*