Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Barlinds väg 34
Instön – Marstrand

Pris
11 000 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
112 + 92 + 1448 m²
Rum
5 rum och kök
Upplåtelseform
Friköpt/Småhus
Byggår
2006
Uppvärmning
Bergvärme med vattenburen golvvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt VA - Avlopp via samfällighet
Fastighetsbeteckning
INSTÖN 1:371

Unikt drömboende på natursköna Instön - Ca 200 meter från havet!

Välkommen till detta enastående hus på den idylliska ön Instön (som har broförbindelse med fastlandet), där du kan njuta av ett liv utöver det vanliga. Detta ljuvliga hus är placerat på ett berg, ca 20 meter över havet, vilket ger dig en hänförande panoramautsikt över vattnet. Med en tomt som gränsar till strandskyddat område, kan du vara säker på att din fridfulla oas förblir intakt och skyddad från framtida bebyggelse.

Detta unika hem är klätt i vackert och underhållsfritt cederträ, vilket ger en perfekt balans mellan rustik charm och modern elegans. Det rymliga huset har en balkong åt väster, där du kan njuta av spektakulära solnedgångar över havet. En egen stig leder dig snabbt och enkelt till en trivsam badplats, där du kan koppla av medan du lyssnar till den lugnande brisen från havet. Här finns också tillgång till en skyddad båtplats med el och vatten i Instö Hamns regi. Förutom sin förtjusande omgivning har detta hem fler fördelar att erbjuda. Ett garage ger gott om plats och skydd för din bil. Efter en dag i naturen kan du koppla av och rekreera dig själv i en underbar bastu, som är det perfekta sättet att skämma bort dig själv och låta stressen försvinna.

Med energiklass B är detta hus inte bara vackert, utan även energieffektivt och hållbart tack vare den nyinstallerade bergvärmepumpen Nibe S-1255. Dessutom är det godkänt för utbyggnad med ytterligare 15 kvm, vilket ger dig möjligheten att anpassa och förbättra ditt hem efter dina personliga behov och önskemål.
Om dessa härliga egenskaper inte var nog, kommer du också att äga ett separat attefalls- hus om ca 25 kvm, som ger dig ännu mer utrymme för gäster eller kanske en kontorsplats där du kan arbeta i lugn och ro. Här finns också en separat vedbod/redskapsbod om ca 12 kvm.

Vackra Instön ligger bara några kilometer från segelparadiset Marstrand.
Instön har karaktären av en måttligt bebyggd skärgårdsö, där man ställer mycket höga krav på nybyggnation som är anpassad till geografin och landskapet för att bibehålla den idylliska skärgårdsdrömmen. Här är det majoriteten fritidsboende, men även många åretruntboende, och här är havet och naturen ens närmsta granne. Med bil når du Kungälv på ca 25 minuter och Göteborg på runt ca 40 minuter. Här finns även fina busskommunikationer och från Ytterby kan du ta tåget in till Göteborg eller Stenungsund.

Missa inte chansen att äga detta unika drömboende på sommaridyllen Instön. Kontakta oss idag för att boka en visning och uppleva allt detta själv!

https://instohamn.se

Rumsbeskrivning

Entréplan 

När du kliver in genom entrén möts du av en ljus och välkomnande hall med vita väggar och svart högglanspolerat granitgolv. Här finns en praktisk spegeldörrklädd garderob för ytterkläder och skor. Från hallen fortsätter du in i vardagsrummet som pryds av ett vackert Junckers Skeppsgolv i oljad ek och vita väggar. Spotlights i taket och fönsternischerna ger rummet en härlig belysning. Stora fönster släpper in vackert naturligt ljus och ger dig en enastående utsikt över vattnet. Här finns även en braskamin som skapar en mysig atmosfär under sena kvällar.

Köket och vardagsrummet är utformade i en öppen och social planlösning med generösa ytor. Köket från Kvänum har 70 cm bänkdjup och vita luckor med ekdetaljer, vitt kakel som stänkskydd, och vitvaror i aluminium. Diskbänk i rostfritt stål med dubbla hoar och övriga bänkytor i massiv svart blankpolerad granit. Från vardagsrummet har du också tillgång till bostadens båda uteplatser där ni kan njuta av den vackra naturen.

På entréplan finns även ett arbetsrum med fyra hyllplansgarderober, ett sovrum med plats för en dubbelsäng 210 cm och flertal större inbyggda garderober med skjutdörrar och överskåp. Sovrummet har även en utgång till en av uteplatserna. Badrummet på detta plan är utrustat med inbyggt badkar, dubbla handfat, vitt kakel på väggarna och svart granitgolv. Även här utgång till altan och attefallshus. Hela våningen har även vattenbaserad golvvärme för extra komfort.

En trappa upp når ni ett loft som idag används som ett TV-rum. Här finns en utgång till en balkong i västerläge där ni kan njuta av solnedgångar. Loftets stora fönster som vetter mot vattnet ger en enastående utsikt. Loftet har vita väggar och vackert Junckers Skeppsgolv i oljad ek, vilket ger en elegant och modern känsla.

Källarplan

Om vi tar oss ner till källarplanet möts vi av vita väggar, ett grått klinkergolv och spotlights i taket. Här finns ett rum som för närvarande används som gästrum med gott om plats för sängar och garderober. Källarplanet har också ett tvättrum med Miele tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här finns även tvättho och överskåp för förvaring samt rikligt med garderober. Badrummet på detta plan har handfat, wc och dusch. Badrummet har vitt kakel på väggar och grå klinker på golvet. I badrummet finns också hemmets bastu, optimalt för avkoppling. 

På källarplanet når ni också bostadens garage, som har en motoriserad Hörmann-port med fjärrstyrning.

I källaren finns ytterligare två stora klädkammare med rikliga förvaringsutrymmen samt ett ej uppvärmt utrymme som används som mat- och vinkällare.

Ett separat teknikrum med ytterdörr ger plats för bergvärmepump och vatteninstallationer mm.

Utöver detta finns ett stort ej uppvärmt uteförråd med elektrisk jalusidörr för förvaring.

Säljarens egna ord

Ny Nibe bergvärmepump installerad 2023-06-20 placerad i separat teknikrum. Borrhål 200 m.

Huset klätt med underhållsfri cederpanel. Dubbel luftspalt i yttervägg

med Tyvekmembran och Mineritskivor utöver träregelverk. Energiklass B.

Dubbelarmerad gjuten betongplatta med golvvärmeslingor lagda mellan armeringslagren.

Betongbjälklag våningsplan 1 med ingjuten vattenbaserad golvvärme.

Huset får byggas till med 15 kvm.

Förberett för balkong åt öster med utgång från loft.

Husets källardel omgiven av makadam 16-32 inom 1,5 - 4 m ned till drännivå och isolerad med 10 - 20 cm Pordrän med fiberduk för att motverka risk för fuktbelastning på källardelen.

Garage med motoriserad Hörmannport med fjärrstyrning.

Fönster och altandörrar genomgående Velfac aluminium 200 Energy Argon U=1,06.

Visa hela beskrivningen

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Värdering
Visa alla 74 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • Tomtarea1 448 Kvm
 • KommunKungälv
 • OmrådeInstön
 • Rum5 rum och kök
 • Badrum2
 • ByggnadstypSuterränghus i 2 plan med loft.
 • Byggnadsår2006
 • UppvärmningBergvärme med vattenburen golvvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Vatten och avloppKommunalt VA - Avlopp via samfällighet
 • FasadLiggande träpanel av cederträ.
 • TakPulpettak med dubbelfalsad plåt
 • StommeTrä och grundmur av lättbetongelement
 • Fönster2 glas isolerfönster
 • Planbestämmelserbyggnadsplan: Instön 1:44 (1965-06-16) nybyggnadsförbud: Enl 110§ byggnadslagen (1985-09-18)

Karta

Intresseanmälan

Barlinds väg 34, Marstrand – Instön

Visningsanmälan

Barlinds väg 34, Marstrand – Instön

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*