Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Båtsman Grås gata 36
Backatorp – Hisings Backa

Pris
2 450 000 kr
Avgift
6 926 kr/mån
Boarea
99,3 m²
Rum
4 rum och kök
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1988
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump

Välkommen till ett familjevänligt bostadsrättsradhus med två uteplatser och renoverat kök från 2021!

På populära och familjevänliga Båtsman Grås gata 36 hittar ni detta trivsamma bostadsrättsradhus med fint gavelläge i ett av områdets bästa lägen fördelat på två våningar. Stilrent och renoverat kök från 2021 med rostfria vitvaror, tre väldisponerade sovrum, två badrum och ett stort vardagsrum där man får plats med både soffa och matgrupp. Här finns möjlighet att fånga solens strålar hela dagen med fina uteplatser på både fram- och baksidan varav den sistnämnda rymmer såväl grill, sittgrupper och matgrupp och ger utsikt över områdets grönska. Bostaden är genomgående ljus och har en öppen känsla med smakfull färgsättning. På övervåningen finner ni även en möblerbar balkong som nås från master bedroom. Till bostaden hör ett garage.

Rumsbeskrivning

Entréplan 

Uteplats 
Precis innan ingång finner den möblerbara uteplatsen. 

Hall
Välkommen in i den ljusa hallen med vitmålade väggar och plastmatta precis vid ingång som övergår till parkettgolv. Här finns avhängningsmöjligheter i form av en hatthylla och garderober. 

Badrum
Badrum med delvist kaklade väggar och plastmatta här finns tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, badkar, wc och kommod.

Vardagsrum
Rakt fram från entrén finns det trevliga och rymliga vardagsrummet som har parkettgolv och vita väggar. Härligt ljusinsläpp via flera fönster mot trädgården samt utgång till den härliga uteplatsen. I trädgården har man skapat flera trevliga platser att kunna njuta på under härliga dagar.

Kök
Till vänster hittar ni det trevliga köket som är renoverat 2021. Köket har vita släta luckor och modern bänkskiva. Här finns ugn (2021), induktionshäll (2021), spisfläkt (2021), kyl, frys, och diskmaskin (2021) i rostfritt. Köket är rymligt och har plats för matbord för 4-6 personer. Väggarna är målade i en härlig burgundy och på golvet ligger ett ljust parkettgolv.

Sovrum
Bostaden första sovrum ligger strax intill kök och vardagsrum detta kan användas som ett sovrum eller ett kontor. 

Övre Plan 

Master bedroom
Här välkomnas ni av ett större sovrum med inbyggda garderober för förvaring och gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Stora fönsterpartier med ljusinsläpp och en möblerbar balkong. 

Sovrum
Bostadens tredje sovrum disponeras idag som ett kontor men funkar utmärkt som ett sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Det kan även disponeras som ett barnrum om så önskas. 

Badrum
Utrustningen består av WC, handfat med spegel och dusch. 

 

Förening

Allmänt
Bostadsrättsföreningen Smedensberg är beläget i ett före detta Naturreservat. De första husen byggdes 1988 när Göteborgs stads bostadsbolag fick i uppdrag att uppföra radhus och parhus (151 bostäder) i Backatorp för Brf Smedensberg. Varje hus disponerar, förutom ett förråd, ett eget garage eller carport..

Ekonomi och renoveringar
2010 målades fasaderna.
2011 skedde målning av garage.
2012 Högtrycksspolning av rörstammar.
2016 byttes garageportar till nya med portautomatik.
2017 Byte av stolparmaturer vid gångbanor.
2022 Takbyte och garage 

Avgiftshöjning gjordes senast med 7% fr.o.m. 1/1-2023. 

Årstämma
Föreningen har årsstämma under våren, kallelse delas ut cirka två veckor innan. Medlem som önskar få ett ärende behandlat vid föreningsstämma ska skriftligen anmäla detta senast 1 mars eller inom den senare tidpunkt styrelsen kan komma att besluta.

Föreningsdagar
Gemensamma föreningsdagar där vi tillsammans gör fint i vårt område två gånger per år, på våren i månadsskiftet april/maj och på hösten i slutet av oktober. När vi är klara serveras korv med bröd, dricka och kaffe utanför stora Kvartersgården.

Kabel-TV
Tele2 (tidigare ComHem) med cirka 15 st digitala kanaler, Bredband 100/10 Mbit, IP-telefoni. För snabbare hastighet eller ytterligare TV-utbud besök: www.Tele2.se

Soprum
Soprummen används endast för hushållssopor. Sortera biologiskt avfall för sig i de gröna kärlen och brännbart i de bruna kärlen. För lysrör, glödlampor och småbatterier finns behållare i soprummen vid PLG 9 & 35 och BÅG 51.

Återvinning
Längsmed Plockerotegatan finns två stationer för återvinning av tidningar, wellpapp, glas, metall, plast samt batterier.

Grovavfall
Ska lämnas på Återvinningscentral (ÅVC). Alla hushåll i Göteborg har gratis och obegränsat antal besök, mot uppvisande av körkort eller ÅVC-kort. Närmaste återvinningscentral är Tagene ÅVC på Karlsbogårdsgatan. För mer information och öppettider: Avfall & återvinning Göteborg stad

Parkering/garage/trafik
Bilar tillhöriga bostadsrättshavare skall uppställas i garage eller egen avsedd carport. Besökande skall parkera sina fordon på markerade p-platser. Fordon skall framföras med största försiktighet vid nödvändig av-, och pålastning inne i området.

Byggnadsåtgärder
För uppsättning av staket, plank, altan, häckar etc., krävs styrelsens godkännande. Gällande ombyggnad inomhus, läs föreningens ”Ordnings- och Trivselregler” för mer information.

Kvartersgårdar
Föreningen har tre kvartersgårdar för bostadsrättshavare i Smedensberg med möjlighet att hyra för aktiviteter. Bokning av lokal, se kontaktlista. Kvartersgård med lokalerna 1 och 2 till fester, kalas, bröllop m.m. I kvartersgård 3 finns motionslokal och bastu. Nyckel erhålles mot deposition, se kontaktlista. Lokalerna skall städas och iordningställas efter varje användning.

Info från förening 15/2-2023

Visa hela beskrivningen

Pontus Pontén

Fastighetsmäklare

073-020 69 29
Värdering
Visa alla 1 bilder

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeBackatorp
 • Rum4 rum och kök
 • Badrum2
 • Lägenhetsnummer105
 • Byggnadstyp1 1/2 plans radhus
 • Byggnadsår1988
 • UppvärmningFrånluftsvärmepump
 • Ventilation och kylaMekanisk m. värmeåtervinning
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong och uteplats
 • FörrådVarmförråd om ca 5 kvm.
 • HissNej
 • Tv- internetutbudCom hem
 • Avgift6 926 kr
 • Ingår i avgiftenVattenförbrukning ingår i medlemsavgiften samt digitala TV-kanaler, bredband 100mb och IP-telefoni via Tele2.
 • Andelstal, förening0.7097%
 • Andelstal, ägande0.7097%
 • Nettoskuldsättning838 757 kr
 • Överlåtelseavgift1 000 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Båtsman Grås gata 36, Hisings Backa – Backatorp

Visningsanmälan

Båtsman Grås gata 36, Hisings Backa – Backatorp

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*