Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Bratteråsgatan 40
Eriksberg – Göteborg

Pris
3 000 000 kr
Avgift
2 986 kr/mån
Boarea
53 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2022
Uppvärmning
Fjärrvärme

Välkomna till Bratteråsgatan 40, en välplanerad lägenhet med soligt läge!

På denna populära adress möts man av en lägenhet som har ett rymligt vardagsrum och kök som bjuder in till sociala kvällar med vänner och familj. Här finner ni genomgående fina tillval i form av parkettgolv och moderna färgval, i bostaden finner man även ett sovrum med en rymlig klädkammare. Ytterligare goda förvaringsmöjligheter finns bestående av två skjutdörrsgarderober i hallen. Helkaklat badrum med duschhörna, handfat med kommod samt kombitvättmaskin med ovanliggande arbetsbänk och överskåp. Till medlemmarnas förfogande finns en möblerad övernattningslägenhet som går att hyra när man får exempelvis gäster på besök. Husets översta våningsplan är reserverat för gemenskap. Här finns föreningens relaxavdelning med bastu och en stor takterrass för alla som bor i huset. Dessutom har denna högsta våning en gemensam takterrass som går runt hela huset och som möjliggör att du kan få uppleva omgivningen i 360 grader.

Innanför inglasningen ligger dessutom en gemensamhetslokal med plats för 40 personer. Med tanke på utsikten och att närmaste restaurang bara ligger en hissfärd bort finns det inget bättre ställe att fira på. I den möblerade foajén väntar man bekvämt på bussen under regniga dagar. När solen skiner är den gröna gården strax utanför entrén ännu ett ställe där ni kan träffa grannar spontant.

Höghuset kommer även att väcka uppmärksamhet från långt håll tack vare sin unika arkitektur. Huset får snedställda former som för tankarna till en slipad diamant som rimmar väl med dess namn. Här har 176 moderna lägenheter skapats, i en unik byggnad med tillvaratagande av områdets industriella karaktär.

På Norra Älvstranden ligger Lindholmen och Eriksberg. De gamla hamn och varvsområdet har de senaste decennierna förvandlats till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där du kan roa dig eller njuta av kulturlivet. Bebyggelsen runt Eriksberg består främst av flerfamiljshus som får ett lugn av havet. Du hittar ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker, restauranger, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer och en idrottshall. För den idrottsintresserade ett stort utbud av träningsmöjligheter då många gymkedjor och mindre lokala aktörer har valt att etablera sig här. Göteborgs centrum ligger 10–15 minuter bort med bil, buss eller båt.

För mer information:
https://www.jm.se/vastra-gotaland-lan/goteborg-kommun/eriksberg/kronjuvelen/

Förening

Allmänt:
Höghuset kommer väcka uppmärksamhet från långt håll tack vare sin unika arkitektur. Huset får snedställda former som för tankarna till en slipad diamant som rimmar väl med dess namn. Här skapas 176 moderna bostäder i en unik byggnad på 25 våningar med källare och garage. Dessutom tas den fantastiska utsikten tillvara genom en gemensam takterrass och relaxavdelning högst upp. Fastighetsbeteckning Sannegården 7:16 med adresserna Bratteråsgatan 36-40.

Avgift:
i avgiften ingår värme och Telia Triple Play. Alla bostäder har eget lägenhetsförråd i källaren. Individuell mätning av el och varmvatten. Föreningen planerar att höja sin avgift med cirka 15% år 2023. 

TV/Internet/Telefoni:
Telia triple play, ingår med obligatorisk kostnad på 220 kr/månad.

Gemensamma utrymmen:
Grönskande innergård med bänkar, pergola och grillplats. Övernattningslägenhet med pentry och wc på plan 2. Högst upp i huset finns takterrass, relaxavdelning med bastu samt lokal med plats för 40 personer. Utsikt över Älvsborgsbron och Vinga. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplanet planerad för restaurang. Här finns även cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd samt miljörum.

Parkering:
106 garageplatser i gemensamhetsanläggning varav sex st är platser avsedda för MC. En öppen parkeringsplats i gemensamhetsanläggning. Hyra garage med elladdning 1 900 kr/månad (elen ingår), hyra garage 1 400 kr/månad, hyra MC-platser 600 kr/månad.

Informationen ovan är tagen från JM-bygg. Vi på Västsvenska fastighetsbyrån ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera den fakta som är av vikt för dig.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 1 bilder

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer1808
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2022
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (frånluft)
 • Fönster3-glas
 • Förrådförråd
 • Våning8
 • HissJa
 • Avgift2 986 kr
 • Ingår i avgiftenVärme samt triple play (IP-telefoni, bredband och TV)
 • Andelstal, förening0.4707%
 • Andelstal, ägande0.4707%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Bratteråsgatan 40, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Bratteråsgatan 40, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*