Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Bratteråsgatan 64, vån 6/7
Eriksberg – Göteborg

Pris
3 500 000 kr
Avgift
2 666 kr/mån
Boarea
47 m²
Rum
1.5 rum och kök
Våning
6 av 7
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme

Högt upp i huset med slående vyer

I ett pampigt hus med historia och charm finns nu chansen att förvärva denna bostad högt upp i huset med slående vyer. Ett fantastiskt, välplanerat och genomgående tilltalande hem. Här får du uppleva ljusa ytskikt och stora spröjsade fönster som skänker bostaden underbart ljus. Kök och sällskapsrum ligger i öppen planlösning till varandra, vilket ger dig en lättmöblerad yta med gott om plats för större sällskap. Balkongen som ligger i utmärkt söderläge är perfekt för dig som inte kan få för många soltimmar. Bakom ståtliga pardörrar finns sovrummet med plats för stor dubbelsäng och förvaring i garderob med skjutdörrar. I bostaden finns även ett stilrent badrum med kombimaskin.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Magasinet på Norra Älvstranden är en äkta bostadsrättsförening med 119 lägenheter i Göteborg. Markägande- friköpt. Föreningen bildades år 2008 och har fått betyget A för år 2020. I Kvarnenområdet, där idag Brf Magasinet ligger, producerades mjöl fram till 2001. Byggnadernas karaktärsstarka tegelfasad är delvis uppbyggd med tegel från ursprunglig byggnation. Insidan gjordes om till bostäder. 

Föreningen är delaktiga i gemensamhetsanläggningarna Sannegården GA:10 avseende sopsug, som förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening och GA:35 avseende kommunikationsytor med grönytor, belysning, bevattningsanordning, länkplatta, hiss, cykelrum, dag-, spill- och kallvattenledningar samt kulvert som förvaltas av Juvels samfällighetsförening.


Vill du läsa mer om byggnadernas historia så kolla in föreningens hemsida brfmagasinet.se

Utförda/planerade renoveringar
2021 framtagande av underhållsplan.
2018 utfördes femårsbesiktning av bostäderna.
2017 Byttes dörrar i garage och gemensamhetsutrymmen. 
Inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Avgift
Inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 2022-03-25)

Parkeringar
Det är i dagsläget kö till våra parkeringsplatser. Förväntad kötid är ca 12 månader. (2022-03-25). P-platser för bil kostar 1100 kr/mån och för MC ligger kostnaden på 250 kr/mån. Samtliga garageplatser har laddmöjlighet o använd ström debiteras respektive lägenhet till självkostnads pris. Närliggande p-hus (Deckshuset) erbjuder ytterligare parkeringsmöjlighet, extern kö (brukar kunna gå snabbt, ett par månader). Kostnad 1150 kr/mån. Vid Donnergymnasiet finns uteplatser som administreras av Göteborgs Stad, extern kö. 

TV/Bredband
Telia Triple Play
Tv-paket kollektiv
Lagom.Telia Bredband via fiber 100/100Mbit/s.
Telia bredbandstelefoni (IP-telefoni)   

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och källarförråd. På plan 01 Bratteråsgatan 33 finns en fullt utrustad gästlägenhet som man kan hyra för 300 kr/natt.

Rumsbeskrivning

Välkommen in till ett hem utöver det vanliga. När du kliver in möts du direkt av det fantastiska ljusinsläpp som bostaden bjuder på. Golvet klär i ekparkett som löper vidare i hela bostaden. I hallen finns gott om plats för förvaring i en stor garderob med skjutdörrar. 

Vi följer ljuset och stiger in i köket som ligger med öppen planlösning till vardagsrummet. Det är här inne man får bekräftelsen om att läget är svårslaget. Bostaden är belägen på en helt perfekt höjd och utsikten från de stora spröjsade fönsterpartierna golvar oss. I köket möts vi inredning i vitt och ovan bänkskivan i mörk laminat sitter vitt kakel som belyses av spotlights. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, köksfläkt, mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Framför köket finns plats för matbord med 6-8 sittplatser, utan att det tar upp allt för mycket yta. 

Vardagsrummet stoltserar med ett stora charmiga fönsterpartier. Här är väggarna klädd i vitt samt den väggen längs södra sidan i en fin röd färg som matchar husen utanför, vilket ger extra charm till rummet. Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap för att njuta av den magiska utsikten. Din fantastiska balkong nås från rummet, i söderläge och med en generös yta för loungemöbler. Här har du utsikt åt tre håll. Du ser älven samt flera av Göteborgs kända landmärken som Masthuggskyrkan och Skansen Kronan. 

Bakom stoltserande skjutdörrar nås hemmets sovrum. Lägenheten disponeras som två rum och kök men är enligt lägenhetsförteckningen en ett rum och kök, då sovrummet inte har något fönster. Sovrummet är rymligt och ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Vakna upp med utsikten genom fönstret över det glittrande vattnet rakt framför dig. Här har nuvarande ägare även satt upp en TV för extra lyx i vardagen. Goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob bakom skjutdörrar. Förvaringsmöjligheter finns även ovan sängen.

Vi avslutar rundvandringen med badrummet som har stilrena val av kakel och klinkers och platsbevarande duschväggar. I övrigt finns kommod med handfat, spegelskåp, handdukstork och toalett. Kombimaskin med bänk och skåp ovan gör tvättandet smidigt. 

Övrigt

Lägenheten disponeras som en 1 rok enligt mäklarbild. Används som en 2 rok. 

Visa hela beskrivningen

Sofia Kraft

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Värdering
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum1.5 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer21602
 • ByggnadstypFlerbostadshus
 • Byggnadsår2013
 • UppvärmningFjärrvärme
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning6 av 7
 • Avgift2 666 kr
 • Ingår i avgiftenInkl värme, kallvatten, bostadsrättstillägg, Telia Triple play och administrativ avgift för vattenmätning. Obligatoriskt tillägg om 216kr/mån tillkomm
 • Andelstal, förening0,6366%
 • Andelstal, ägande0,6366%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Bratteråsgatan 64, vån 6/7, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Bratteråsgatan 64, vån 6/7, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*