Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

GAMMAL Eklanda Skog 15
Eklanda – Mölndal

Pris
1 975 000 kr
Avgift
2 046 kr/mån
Boarea
38 m²
Rum
2 rum och kök*
Våning
2 av 2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1994
Uppvärmning
Fjärrvärme

Unikt renoverad bostad med låg avgift belägen i natursköna Eklanda!

Välkommen in till 38 välplanerade kvadratmeter som präglas av påkostade och kvalitativa materialval från golv till tak där bekvämlighet och vardagslyx möter funktion och smarta lösningar. En yteffektiv lägenhet med låg månadsavgift som totalrenoverats med omtanke där varje detalj räknas och inget lämnats åt slumpen. Med ett exklusivt kök från tyska Nolte, helkaklat och fullutrustat badrum, fransk balkong, platsbyggt förvaring, ljusa ytskikt, genomgående mörkt parkettgolv och innerdörrar i frostat glas kan känslan man får av denna bostad liknas med att bo på hotell. Här bor du med alla bekvämligheter du kan önska i en lugn och rofylld omgivning med närhet till både grönska, friluftsliv, handel och kommunikationer. *Bostaden är registrerad som 1rok hos bostadsrättsföreningen.

Eklanda är en fantastisk mix mellan det natursköna och tillgängliga livet. En kort promenad bort finner man Änggårdsbergens natur­reser­vat som sträcker sig hela vägen till Botaniska trädgården. I närheten finns även det mesta inom sport och idrott som bland annat ridning, fotbollsplan, golfbana, gym och friidrott. I närheten av Västra Eklanda finns ett stort utbud av handel och service via såväl köpcentrumet 421 som Sisjöns industriområde. Från Eklanda har du nära till såväl Göteborg som Mölndals centrum. Redan idag finns ansluten kollektivtrafik, men skulle du hellre vilja ta cykeln från ditt nya hem så når du centrum på ca 15 minuter. 

Rumsbeskrivning

Hall
Välkommen in i en rymlig hall med plats för avhängning och gott om förvaring i form av skjutdörrsgarderober i spegelglas från ELFA. Garderoben kan även på ett smart sätt användas som arbetshörna/kontor med ett skrivbord. På golvet ligger grått klinker innanför dörren som sedan går ihop med ett parkettgolv som enhetligt flyter genom resten av lägenheten. Ljusa vitmålade väggar och spotlights i taket.  

Badrum 
Från hallen nås det välplanerade badrummet och här finner ni alla bekvämligheter man kan önska. Helkaklat i moderna och stilfulla färger samt utrustat med bland annat tvättmaskin & torktumlare (Siemens), golvvärme, handdukstork, dusch med vikbara väggar, handfat av Corian, kommod och WC. Gott om förvaring finns i form av flertal skåp (Nolte), avlastningsyta på glasbänkskivan med inbyggd belysning, spegelskåp med inbyggd belysning. Även här sitter spotlights i taket. 

Sovrum 
Vidare in i hallen finner ni den mysiga sovrumsdelen. Även detta rum nås via en dörr i frostat glas och här finns både gott om förvaring i form av platsbyggda hyllor & skåp (Nolte) och plats för dubbelsäng. Väggarna är vitmålade och ljusa, på golvet ligger det rustika parkettgolvet som går i en mörkare nyans och i taket sitter spotlights.  

Vardagsrum/Kök 
I anslutning till hallen når ni den öppna och sociala delen av bostaden som erbjuder ett härligt ljusinsläpp tack vare fönster och den franska balkongen som vetter mot söder. Här finns gott om plats för bland annat soffa, soffbord, tv-möbel samt matgrupp. Exklusiv köksinredning från Nolte Küchen med luckor i en ljus nyans och en robust och tålig bänkskiva från Consentino. Köket är utrustat med infälld belysning i överskåpen & sockeln, köksblandare med kokande vatten direkt ur kranen och vitvaror/maskinell utrustning i form av inbyggd kyl/frys, diskmaskin och köksfläkt, induktionshäll samt kombinerad ugn/mikrovågsugn från Siemens. Med gott om arbetsyta, förvaring och trevliga detaljer är detta kök en perfekt mix av lyx och funktion. Vitmålade väggar, spotlights i taket och parkettgolv i en mörk nyans som enhetligt flyter genom hela lägenheten. 

Förening

Allmänt 
Brf Mandolinen 1 bildades 2004 och är belägen på Eklanda Skog 1 - 111 i Mölndal. Fastigheterna bebyggdes 1994 och består av 13 flerbostadshus om 2 våningar med 56 lägenheter. Brf Mandolinen 1 är beläget i kanten av Änggårdsbergen. Närheten till naturen ger en känsla av att bo på landet samtidigt som staden inte är många minuter borta. Det är enkelt att ta sig till Mölndal och Göteborg med kommunala medel eller bil. Cykel är också ett bra alternativ då det finns bra cykelvägar vart man än vill ta sig. Till köpcentrumet 421 är det promenadavstånd för den som så vill. 

Ekonomi
Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt. Att föreningen har hyresrätter innebär en dold intäkt dvs när den sägs upp kommer den att säljas vilket ger ett positivt tillskott i föreningens kassa. Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Avseende 2023 har styrelsen beslutat att från 2023-01-01 höja årsavgifterna med 8%. Förvaltning handhas av Bredablick.

Kabel-TV & Bredband
Kabel-TV - Basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband - Via Tele2 ingår i månadsavgiften (Hastighet 250/50).

Parkering
Bostadsrättsföreningen har parkeringsplatser (separat kö). Vanlig parkering kostar 200kr/månad, med värmare 275kr/månad samt el-laddare 375kr/månad + el. Just nu finns det lediga platser. 

Gemensamma utrymmen
Cykelförråd.
Miljöhus för sopsortering.
Mysig lekplats med lusthus och gräsmatta på den övre gården.

Planerat underhåll
2023 - Fortsatt målning fasader.
2024 - Asfaltering parkering och gårdar.
2024 - Spola dagvattenrör och brunnar.
2024 - Byte av tappvattenventiler.

Utfört underhåll
2022 - Fasaden målas.
2021/2022 - Byte fjärrvärmeväxlare.
2021 - From 1/4-2021 så ingår Bredband från Comhem i avgiften.
2020 - Installation av 13 elbilsladdstolpar, obligatorisk ventilationskontroll, tvätt av vissa fasader, spolning av avlopp, radonmätning, beskärning av träd samt byte av sand i sandlådor.
2019- Upprättande av energideklaration, byte av tak och dörrar till miljöhus, installerat ny belysning på gårdar och parkering, renovering av lusthus, byte och renovering av 5 st frånluftsfläktar, byte av cirkulationspump till varmvattnet.
2018 - Byte av tak till förråd, cykelrum och loftgångar, byte trall på balkonger, taktvätt, renovering av trappor.
2017 - Loftgångarna repareras på övre & nedre gården. Utbyte av vissa förrådsdörrar. Ny taknock på loftgångsförråd - nedre gården. Byte av soprumstaken.
2016 - Omplanering av miljöhus. Nya nockar på ett sophus. Nytt förrådstak och rep. av trappa på nr 69. Målning av lusthusen + viss reparation. Reparation av sandlådorna. Målning av ytterdörrar.
2015 - Byte av samtliga elstolpar på parkeringsplatser. Byte av 2 fläktar + OVK åtgärder, nya don + borrning i fasader intagshål. Rep av trappa + nytt förrådstak på nr 43. Reparation av lusthuset på nedre gården + ny papperskorg . Slutmålning fasader (vitt med gråa knutar) .
2014 - Byte av två fläktar enl OVK. 2 nya dörrar på ett av miljöhusen. Installation av rörelsedetektorer för belysning i miljöhusen. Målning av två mindre dubbeldörrar på miljöhus. Fasader på miljöhus målas. Fasader på 6 bostadshus målads om Rörelsesensorer för belysningen i miljöhusen installerades

Informationen om föreningen har inhämtas från föreningens styrelse, årsredovisningar och stadgar.

Visa hela beskrivningen

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Värdering

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18

Oliver Palmqvist

Mäklarassistent

073-507 48 70
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunMölndal
 • OmrådeEklanda
 • Rum2 rum och kök*
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer0018
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1994
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • FörrådSeparat förråd på innergården
 • Våning2 av 2
 • HissNej
 • Tv- internetutbudTele2
 • Avgift2 046 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Andelstal, förening0.974%
 • Andelstal, ägande0.974%
 • Nettoskuldsättning172 168 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

GAMMAL Eklanda Skog 15, Mölndal – Eklanda

Visningsanmälan

GAMMAL Eklanda Skog 15, Mölndal – Eklanda

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*