Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Fiolgatan 2
Västra Frölunda

Pris
1 950 000 kr
Avgift
5 552 kr/mån
Boarea
69,3 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visningsanmälan krävs, vänligen boka in er via mäklarens hemsida.

Visning:

Visning: Söndag 5 maj, 11:00–11:30

 • Söndag 5 maj, 11:00–11:30

Anmäl dig till visning

Optimal 3:A med gångavstånd till omtalade Ruddalens idrottscentrum!

Varmt välkomna till omtyckta Ruddalen och Fiolgatan 2.
Här finner ni äntligen en inbjudande 3:A högt upp i huset. Med sitt vackra ljusinsläpp tack vare de stora fönstren lyser lägenheten och visar stolt upp sin välplanerade planlösning. Från lägenhetens master bedroom når ni en rymlig klädkammare för god förvaring. Denna klädkammare nås även från bostadens hall, varpå ni även finner vidare förvaring i form av inbyggda garderober.
Det välkomnande vardagsrummet har fönster i två väderstreck, vilket gör detta till ett ljust och inbjudande rum. Perfekt val för er som enkelt vill kunna bjuda in era gäster till trevliga tillställningar. Från vardagsrummet når ni den rymliga inglasade balkongen som ligger i ett soligt läge, optimalt för att kunna njuta av lugna kvällar och soliga dagar med en härlig utsikt över området.

Det tar inte mer än tio minuter med bilen till Linnéstadens många restauranger och kaféer. På ännu närmare håll ligger omtalade Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda, med butiker såväl som kaféer och lunchställen.
Bostadsområdet Ruddalen ligger i direkt anslutning till det omtalade friluftsområdet. Här finns idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter samt naturstigar som passar perfekt för löpning och skogspromenad.
Spårvagnslinjerna 1, 7 och 8 går in till centrum. Från Frölunda Torg finns även bussförbindelser och därifrån tar man sig enkelt in till centrala Göteborg.

För att sammanfatta är denna bostad perfekt på många sätt, kom och se för er själva!

Hjärtligt välkomna på visning.

Förening

BRF Triangeln

Består av Gitarrgatan 1och 3 samt Fiolgatan 2 och innehar tomträtten Rud 3:1. Totalt har föreningen 214 lägenheter, lokaler för fritidsverksamhet och lokaler som går att hyra för olika ändamål.
Tomten inrymmer även 52 st parkeringsplatser.

Utöver lokalen finns även en fullt utrustad övernattningslägenhet som renoverades 2021 och som går att hyra mot en mindre kostnad. Som medlem i Brf Triangeln kan du också hyra föreningslokalen på Gitarrgatan 3 av en kostnad för 300 kronor/dag.

Föreningen har en gemensam plats i parken med grannföreningen som lämpar sig för grillning.

Husen ligger i ett mycket attraktivt område för både unga, barnfamiljer och äldre. Förskola finns i området och på några minuter går man med enkelhet till hållplatsen Musikvägen som trafikeras av tre spårvagnslinjer som tar dig in till centrala Göteborg. 

Vill du shoppa ligger Frölunda Torg cirka 5-10 minuters promenad bort med över 100 butiker, restauranger och caféer. Ruddalens motions- och idrottsområde 5 minuters gångväg finns något för de flesta aktiva. Olika gång- och löparstråk i skogen, fotbollsplaner, skrinnarbana och utegym. 

Längs allén som ligger längs med gångvägen till Frölunda Torg ligger positivparken som invigdes 2013 och är Göteborgs näst största park. I närheten har vi Förlundas Kulturhus samt Frölundas bibliotek.

Parkering

Föreningen har inget parkeringsgarage men parkering utomhus finns att tillgå. Brf Triangeln har tillsammans med Brf Pukan och Brf Kvartetten en gemensam parkering längs Fiolgatan, samt en egen parkering längs med Gitarrgatan. På fiolgatan finns även besökparkering.

Det finns två separata kösystem där kötiden för en parkering på Fiolgatans parkering uppskattas till ungefär 1-4 månader men det varierar beroende på hur många som flyttar in och ut. 
Kön för parkering vid Gitarrgatan är betydligt längre, ca 5-6 år.

P-plats: 150 kronor/månad, P-plats + Motorvärmare: 250 kronor/månad & P-plats för laddbil: 450 kronor + elkostnad/månad.

Tv/Internet

Föreningen har avtal med Tele2

Bredband 250/50 
Nedladdningshastighet: 250 Mbit/s
Uppladdningshastighet: 50 Mbit/s

TV-avtal
TV Bas HD med kanalerna: SVT1, SVT2, SVT24, SVTBarn, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12

Övriga kanaler (ej HD): SVT*, Expressen TV, ATG Live, Godare, TVodster, Axess TV**

*Kan endast ses på TiVo box **Kan endast ses på ComHem Play, TV hub eller TiVo box

Underhåll

Föreningen har under 2005-2006 genomfört ett stambyte och samtidigt renoverat samtliga badrum. Fasad- och fönsterrenovering är avklarad. Ombyggnad av hissarna genomfördes 2009 enligt EU-direktiv. Balkongdörr samt fönster mot balkongen har bytts ut. Ventilationskontrollen är gjord. Målning av parkeringsplatser och justeringar av brunnar gjordes under 2014-2015. Radonmätning är gjord och visar inga höga värden. Nyligen uppdaterades den gemensamma lekplatsen. Föreningen gör avsättningar till underhållsfonden enligt underhållsplanen. Föreningens kommande underhåll består av löpande renoveringar såsom målningsarbeten, uppdatera tvättstugor mm. Dessutom har föreningen fått bygglov för utbyggnad av balkonger och påbörjade arbetet i januari 2020. En avgiftshöjning på 400 kr/mån blev det i samband med detta.

Kommunikationer 

Spårvagnshållplatsen Musikvägen ligger i närheten och därifrån går spårvagn 1, 7 och 8. Från Frölunda Torg finns dessutom ett stort utbud av bussar.

Information ovan är hämtad från föreningens hemsida 

https://www.hsb.se/goteborg/brf/triangeln

Visa hela beskrivningen

Johanna Walldorf

Fastighetsmäklare & Partner

076-061 97 23
Intresseanmälan Värdering

Bjarne Olhage

Fastighetsmäklare

072-007 77 01
Visa alla 28 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeVästra Frölunda
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer187
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1962
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådVindsförråd samt ett mindre källarförråd
 • Våning8
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTele2
 • Avgift5 552 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Internet samt avgift för inglasning av balkong
 • Andelstal, förening0.5171%
 • Andelstal, ägande0.5171%
 • Nettoskuldsättning374 068 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Fiolgatan 2, Västra Frölunda

Visningsanmälan

Fiolgatan 2, Västra Frölunda

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*