Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Gustaf Dalénsgatan 3C
Centrala Hisingen – Göteborg

Pris
3 775 000 kr
Avgift
4 398 kr/mån
Boarea
76 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme

Genomgångstrea med två balkonger i olika väderstreck

Tillfälle att förvärva denna fantastiska bostad i hjärtat av Kvillebäcken. Här blir ni bortskämda med gångavstånd till allt som kan tänkas önskas. Dessutom får ni ett riktigt trivsamt hem med alla tänkbara bekvämligheter. I denna bostad om tre rum och kök bjuds ni på genomgående fina ytskikt, inglasad balkong och en optimal planlösning. Förvänta er rikligt med ljusinsläpp från fönster och balkonger i två väderstreck. Hemmet har två rymliga sovrum med bra förvaringsmöjligheter och en öppen social planlösning som binder samman kök, matplats och vardagsrum. Sovrummen och den större balkongen är lugnt placerade mot föreningens trevliga innergård.

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in i en ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även garderober för förvaring. Golvet pryds av ekparkett vilket är genomgående i hela bostaden och väggarna är målade i vitt.

BADRUM
Bostadens badrum är centralt i lägenheten och ligger lättillgängligt från alla rum. Badrummet är väl tilltaget och är helkaklat med vita kakelplattor på väggarna och på golvet ligger ett mörkgrått klinker. Rummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med inbyggd belysning samt badkar. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare samt bra avlastningsbänk med förvaringsskåp ovan.

SOVRUM 1 & 2
Två rymliga sovrum varav det större erbjuder mycket förvaring i tre garderober längs väggen samt utgång till den rymliga balkongen som vetter mot innergården. Det andra sovrummet är inrett som ett barnrum idag och fungerar lika bra som gästrum eller hemmakontor. 

KÖK
Köket är från Marbodal. Ljusa luckor, ljus bänkskiva och vita kakelplattor som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, kyl & frys i fullhöjd, diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro. 

VARDAGSRUM
Socialt vardagsrum som binder ihop med köket, med naturlig plats för ett större matbord för flera. Här ryms en stor soffgrupp med tillhörande tv-möbel.

BALKONGER
Generös inglasad balkong med morgon/förmiddagssol, här finns gott om plats för både möblemang och grill. Balkongen nås från sovrummet och ligger mot den grönskande innegården. Innegården är låst och nyttjas endast av föreningens medlemmar. Den andra balkongen ligger ut mot Gustaf Dalénsgatan och erbjuder eftermiddags/kvällssol. Här får man plats med ett mindre caféset med två stolar. En härlig plats att avnjuta en kopp kaffe tillsammans. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Origo är en äkta bostadsrättsförening som finns i centrum av Kvillebäcken i Göteborg, och består av 113 lägenheter och 2 lokaler fördelade på tre fastigheter. Föreningen bildades år 2016 och har fått betyget A. I byggnaden finns två lokaler varav den ena en kontorslokal. Föreningen köpte fastigheten 2018 (äger marken).

Parkering
Föreningens garage ligger under delar av gården. I föreningen finns 48 st garageplatser var av 12 st platser är utrustade med laddstation för el-bil som kan hyras till en kostnad av 1 500 kr/månad och plats utan el till en kostnad av 1 250 kr/månad. Föreningen förfogar även över 3 st MC-platser som kan hyras till en kostnad av 650 kr/månad. I dagsläget är det ca 6-12 månaders kötid till garageplatserna med det finns lediga MC-parkeringar. Platserna förvaltas av City Security Sweden AB. För att ställa sig i kö gå till: http://www.citysecurity.nu/ Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 138 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering. I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se. Vid Backaplan (NetOnNet) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till: hyra@parkeringstjanst.se för mer information.

Avgift
Inga avgiftshöjningar är planerade för 2022 

Bredband
Fastigheten har bredband och digital-TV via Bahnhof.

Renoveringar - utförda och planerade
Inga utförda renoveringar då husen är så pass nya. Bostadsrätterna färdigställda 2019. Tvåårsbesiktning utfördes 2021. 

Åtgärder från 2 års besiktningen planerades bli klar i september 2021, garantin gäller i ytterligare cirka 3 år. Godkänt bygglov för inglasning av balkongerna finns för nästan alla lägenheter och är giltigt i cirka 5 år. Det finns möjlighet för inglasning när som helst med av föreningen godkänd aktör och en uppsamling kommer göras senare i år eller nästa år för att gå ihop flera på samma gång som vill glasa in sina balkonger. Inga övriga arbeten är planerade i dagsläget.

Inga större renoveringar är planerade för 2022 

Gemensamma utrymmen
Gemensamma cykelförråd finns i källaren på hus 3, samt i garaget. Barnvagns och rullstolsrum finns i anslutning till respektive trapphus. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns cykelrum och barnvagnsförråd.

Gemensam Feng shui-inspirerad innergård med cykelparkering, gångytor och sittbänkar. Bärbuskar, kryddodlingar och gemensam grillplats.

Föreningen har andel i gemensamhetsanläggningen Göteborg Brämaregården GA:22. Gemensamhetsanläggningen omfattar en sopsugsanläggning och en återvinningscentral.

Övrigt
En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Visa hela beskrivningen

Sofia Kraft

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Värdering

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeCentrala Hisingen
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer33121
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2019
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning3
 • HissJa
 • Avgift4 398 kr
 • Ingår i avgiftenInkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andelstal, förening0.968%
 • Andelstal, ägande0.0096850%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Gustaf Dalénsgatan 3C, Göteborg – Centrala Hisingen

Visningsanmälan

Gustaf Dalénsgatan 3C, Göteborg – Centrala Hisingen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*