Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Kabelgatan 8
Majorna – Göteborg

Pris
2 160 000 kr
Avgift
4 276 kr/mån
Boarea
54,5 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
0.5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ljuvlig tvårummare på lugn adress med balkong i söderläge!

Varmt välkomna till en trevlig adress i natursköna Majorna. Här erbjuds nu en ljus och välplanerad tvårummare! På bekvämt läge en halv trappa upp tar ni er enkelt in till den rymliga bostaden. Här välkomnas ni av en bra planlösning med gedigna sällskapsytor i naturligt samband. Ett rymligt vardagsrum med parkettgolv och fina fönsterbrädor i sten. Genom det generösa vardagsrummet tar ni er ut till den härliga balkongen som ligger i soligt söderläge, här njuter man av många soltimmar. Lägenheten har ett visst renoveringsbehov så här finns stora möjligheter till att skapa ditt personliga drömboende. Vidare erbjuder lägenheten ett rymligt sovrum, klädkammare, ett gediget kök samt ett helkaklat badrum.

HSB-föreningen Brf Gråberget är en mycket omtyckt och välskött föreningen med flera faciliteter så som övernattningslägenhet och bastu. 

Här bor ni i hjärtat av Majorna bland fina hus och natursköna omgivningar. Stadsdelen är sprudlande och det finns ett rikt utbud av mysiga caféer och natursköna Slottsskogen och Botaniska trädgården liksom Klippans Kulturreservat, perfekt för promenader. Kommunikationerna är mycket goda med busshållplats runt hörnet samt spårvagn inom gångavstånd. Majorna har även ett rikt utbud av förskolor, skolar och idrottsaktiviteter.

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas ni av en inbjudande och rymlig hall med inbyggda originalgarderober. Det finns även förvaringsmöjligheter i form av praktiska små överskåp. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i ljust utförande.

Klädkammare
I anslutning till hallen ligger en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring.
På golvet ligger det en plastmatta och väggarna är i ljus nyans

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med mycket ljusinsläpp. Här får man även plats med matgrupp. På golvet ligger det ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i ljust utförande.

Balkong
Genom vardagsrummet nås den härliga balkongen som vetter mot soligt söderläge, en lugn plats att njuta på. Här ryms både utemöbler och växter.

Sovrum
Rofyllt och rymligt sovrum med garderober för förvaring. Här ryms enkelt en dubbelsäng med diverse sängmöbler. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är tapetserade i ljus nyans.

Kök
Ett praktiskt och rymligt kök med plats för matgrupp. Köket har ljusa luckor och stänkskydd i mörkare nyans samt arbetsbänk i rostfritt. Här finns det gott om plats för diverse köksredskap. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt och diskmaskin. 

Badrum
Helkaklat badrum i ljusa färger. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, duschkabin och handdukstork.

Förening

Allmänt
Föreningen bildades år 1950 och husen byggdes mellan år 1952-1953 och består av 569 lägenheter och 3 lokaler. Lokalerna hyrs ut till förskola, bageri och frisörsalong. HSB Brf Gråberget ligger i ett lugnt område nära Chapmans Torg där butiker, caféer, restauranger och banker finns. På promenadavstånd ligger trevliga Klippans kulturreservat, Röda sten, Slottsskogen och Göteborgs hamninlopp. I området finns flera bra förskolor och skolor. Det är goda kommunikationer in till både centrum och ut till havet i väster med både spårvagn och buss. Styr & Ställ har även installerat en cykelpool vid Chapmans torg som finns att tillgå.

Tv och Bredband 
Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Telenor (250/250) och bredbandstelefoni ingår där en obligatoriskt tilläggsavgift om 100 kr tillkommer på månadsavin. Även TV-box och Wifi-router ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen 
I varje hus hittas tvättstuga och cykelrum samt i de flesta även ett separat barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. Övriga gemensamma lokaler är en fantastisk bastu som är belägen på Vantgatan 2C, två gästlägenheter, en samlingslokal, odlingslotter, boulebana, bytesrum, samt snickeri & målerilokal.

Parkering 
185 st. ”vanliga” p-platser, med motorvärmaruttag 467 kr, 20 st. elbilsplatser 654 kr, plus elkostnad 2,70 kr/kWh, 10 st. varmgarage 993 kr, 2 st. MC-platser 234 kr, 15 st. p-platser i Trollängens garage vid Kabelgatan 25, 1 250 kr. De är fristående från lägenheterna, så när någon flyttar eller säger upp sin plats går platsen till den första i kön. Kön till p-plats är omkring 2-3 år och till garage betydligt längre. Varje lägenhet kan hyra endast en p-plats, elbilsplats, MC-plats eller ett varmgarage. I området finns även boendeparkering.

Läs mer om parkering på föreningens hemsida
www.hsb.se/goteborg/brf/graberget/svar-pa-alla-fragor/service/p-platser-och-garage/

Ekonomi 
Föreningen har en god och stabil ekonomi med en belåning på endast 3 822 kr/kvm. (årsredovisning 2022). Avgiften höjdes med 10% i Januari 2023. Föreningen förhandlar med Göteborgs Kommun angående tomträttsavgäld, vilket ser ut att bli en långdragen process. Mest troligt kommer avgiften höjas som i alla andra föreningar vid årsskiftet på grund av inflation, ökade kostnader mm. 

Planerat arbete
Föreningens förvaltare arbetar aktivt efter föreningens underhållsplan och har bidragit till att föreningen har kommit framåt med stora delar av underhållet. 

Under 2023 planeras följande underhåll:

- Fortsatt reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering.
- Fortsatt långsiktig planering och projektering av åtgärder för fasader och tak
- Fortsatt arbete med en långsiktig lösning för cyklar, successiv genomgång av föreningen.
- Projektering av markytor och liggande stammar på Kabelgatan 10, 12, 26 och Vantgatan 1.
- Uppfräschning av trapphus som påverkats av renoveringsarbeten.
- Pilotprojekt att installera närvarstyrd LED-belysning i några huskroppar.
- Grovtvättstugan på Vantgatan 3 utrustas med en vanlig tvätt och tork som kan bokas av alla i föreningen.
- Fortsatt tvätt av fasader i delar av föreningen.
- Montering av temperaturmätare i samtliga lägenheter i föreningen,
- Projektering av kommande underhåll hissar Kabelgatan 8-20.

- Stambyte planeras år 2036. 

Föreningen har inga större renoveringar/underhåll planerat utöver det som står i årsredovisningen. 

Övrigt
Föreningen har ett gemensamt elavtal med Skellefteå Kraft för föreningens medlemmar med individuell mätning och debitering av el som debiteras kvartalsvis på fakturan från HSB tillsammans med avgiften. 
Föreningen har en väldigt informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/graberget/

Information
Föreningens information har inhämtas från föreningens hemsida, årsredovisningar och stadgar. För att ta del av mer information vänligen besök föreningens hemsida på www.hsb.se/goteborg/brf/graberget/ 
Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Ansvarig mäklare eller Västsvenska Fastighetsbyrån ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Visa hela beskrivningen

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18
Värdering

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Visa alla 42 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeMajorna
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer2
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1952
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • Förråd3 st. Källarförråd, Vindsförråd & Matkällarförråd
 • Våning0.5
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelenor
 • Avgift4 276 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, Vatten & Kabel-TV
 • Ingår ej i avgiftenObligatorisk tilläggsavgift för bredband 100 kr tillkommer
 • Känd avgiftsförändringAvgiften har redan höjts med 10 % 1 januari 2023
 • Andelstal, förening0.1696%
 • Andelstal, ägande0.1696%
 • Nettoskuldsättning209 935 kr. (Årsredovisning 2022)
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Kabelgatan 8, Göteborg – Majorna

Visningsanmälan

Kabelgatan 8, Göteborg – Majorna

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*