Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Kapplandsgatan 66
Högsbo – Göteborg

Pris
2 025 000 kr
Avgift
3 484 kr/mån
Boarea
54,8 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2 av 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme och Solpanel

Välplanerad 2:A med inglasad balkong!

I mysiga Högsbo finner vi denna både inbjudande och välplanerade 2:a som går att göra om till en mindre 3:a, se planritningen. Från det ljusa och sociala vardagsrummet når du lätt köket. Praktiskt kök med plats för större matgrupp vid fönstret. Stambytt helkaklat badrum och gott om förvaring. Rymligt sovrum med utgång ut till den härliga inglasade balkongen som bjuder på många soltimmar! Läget är perfekt, här erbjuds bl a ett lugnt och trivsamt område med närhet till både grönområde och in till stan.

Här bor ni i en populär förening som bland annat erbjuder gästlägenhet, bastu och motionsrum.

Här bor du centralt men ändå på behörigt avstånd från stadens brus. Med cykel, spårvagn eller buss är du inne i city på nolltid men lika snabbt kan du trampa ut till havet med packad matsäck en varm sommardag. Kring Axel Dahlströms torg finns mataffärer, restaurang mm. Välkomna!

Rumsbeskrivning

HALL:
Ni välkomnas av hallen som är hemmets mittpunkt och binder samman alla rum. På golvet ligger en vacker parkett och väggarna är bredspacklade och målade i vitt.

KLÄDKAMMARE:
I anslutning till hallen ligger den stora och praktiska klädkammaren som ger plats för kläder, skor och förvaring. För ytterligare förvaring ingår ett källarförråd.

KÖK:
Rakt fram i hallen möts vi av ett äldre retro kök. God plats för både matlagning och flera middagsgäster. Bakom ljusa skåpsluckor ges det plats för all tänkbar köksutrustning, Ljusa skåpsluckorna, mörk mosaik och rostfri bänkskiva. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys, ugn, spis och en motordriven köksfläkt.

VARDAGSRUM:
I det stora vardagsrummet ges rikligt med plats för både soffa och matgrupp för den som önskar. Det stora fönsterpartiet skänker rummet fantastiskt ljusinsläpp. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är bredspacklade och målade i vitt. Delvis öppen planlösning mot köket.

SOVRUM:
Från hallen nås sovrummet. Här ges plats för dubbelsängen med tillhörande sängbord. Ett lugnt och behagligt rum för en god natts sömn. Golvet pryds av ett fint parkettgolv och väggarna är bredspacklade och målade i grått. Utgång till balkong med kvällssol.

BADRUM:
Helkaklat badrum med behaglig golvvärme för den som har frusna fötter. Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2000 -2004. Utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch och handdukstork.

Föreningen

Bostadsrättsförening Täppan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 289 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 6 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Kapplandsgatan 2-82.

Renoveringar
1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 målades golv samt källare och cykelrum och fasadrenovering påbörjades.
2017 avslutades fasadrenoveringen.
2018 målades entrédörrar och träfasader och parkeringsplatserna breddades.
2018-2019 utfördes OVK samt sättningsskador runt fasader och fuktskador p.g.a. takläckage åtgärdades.
2019 byttes dagvattenledningar.
2020 utfördes renovering och delvis rensning av dagvattenbrunnar.
2021 Installation av solpaneler

Gemensamma utrymmen
Föreningslokalen Linden kan hyras av medlemmar i HSB Brf Täppan till födelsedagsfester, studentfest, dopfest eller för annan aktivitet. Lokalen rymmer 60 sittande alternativt 100 stående personer. Föreningslokalen kostar 300kr per dag att hyra. Avgiften att hamna på din kommande hyresavi och debiteras kvartalsvis. Föreningen har en lägenhet "Tuvan" som kan hyras av våra medlemmar. Gästlägenheten Tuvan kan hyras av Täppans medlemmar. Lägenheten en våningssäng med en extra säng. Täcken och kuddar för 3 pers. 2 extra sängar täcken och kuddar finns att tillgå i ett närliggande förråd.

Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. Grillarna som finns på innegårdarna behöver inte bokas utan man får turas om att använda dem. Passa på att lära känna dina grannar och låt dessa platser bli mötespunkter i vår förening. Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68.

Parkering
Täppan har 17 varmgarage och 151 p-platser. P-platserna är utrustade med uttag för motorvärmare (Får EJ användas för laddning av bilar). Utöver detta hyr vi utav grannföreningen Skörden ett MC med totalt 5 st platser samt 25 p-platser, utan motorvärmare, på deras p-däck.Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser. För att komma åt vattnet behöver man en nyckel som man kan köpa på Brf Skördens expeditionen. En av tvättplatserna har också eluttag så man kan dammsuga bilen om man tar med en dammsugare. Vintertid är vattnet avstängt.

TV/Bredband
Tele2 Ett grundutbud för TV ingår i månadsavgiften och detta är en digital TV tjänst från Tele2. Om du behöver hjälp eller vill uppgradera ditt kanalutbud hänvisar vi er till Tele2.

Ownit
Bredbandsuppkoppling upp till 1 Gbit/s via LAN ingår i månadsavgiften. nAlla frågor eller problem med bredband, IP-telefoni och IP-TV hänvisar vi till Ownit's kundtjänst på 08-525 07 300. Eller via deras hemsida.

Visa hela beskrivningen

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Värdering

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Visa alla 29 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHögsbo
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer63
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1961
 • UppvärmningFjärrvärme och Solpanel
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2 av 3
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTele2, Ownit
 • Avgift3 484 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår värme, vatten, digital-TV och bredband.
 • Reparationsfond842
 • Andelstal, förening0.29931%
 • Andelstal, ägande0.29300%
 • Nettoskuldsättning75 957 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Kapplandsgatan 66, Göteborg – Högsbo

Visningsanmälan

Kapplandsgatan 66, Göteborg – Högsbo

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*