Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Klarinettgatan 11
Västra Frölunda

Pris
1 950 000 kr
Avgift
3 457 kr/mån
Boarea
53,5 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme

Mysig och kvadratsmart 2:A i populära Ruddalen!

Bostaden har en smart planlösning där varje yta är välutnyttjad. Från det rymliga vardagsrummet når man lägenhetens balkong där man har utsikt över föreningens hemtrevliga gård. Kök och badrum är helkaklat med ljust och smakfullt kakel, finns stora potential för att sätta sin egen prägel i bostaden. Här bor ni i en stabil förening med låg avgift där både bredband via fiber och digital-TV ingår. I föreningen finns även bastu och hobbyrum att tillgå samt gemensam uteplats som ger möjlighet till härliga grillkvällar. Närhet till kommunikationer som når Linnéstaden med hela dess nöjesutbud och Chalmers på bara ca 15 min. Omtyckt och stabil Riksbyggen-förening där även bredband ingår i avgiften.

Rumsbeskrivning

Hall
Här möts du av en inbjudande hall med plats för förvaring och avhängning alt mindre möbleringsmöjligheter.

Sovrum
Sovrummet har plats för dubbelsäng samt sängbord med goda förvaringsmöjligheter med en Walk in lösning.

Vardagsrum
Vardagsrummet är välplanerat och yteffektivt med plats för soffgrupp samt tv-hörna. Härifrån kan du också gå ut till balkongen.

Kök
Välplanerat och fräscht kök med bra arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter och naturlig matplats vid fönster för ca 4 personer. Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin.

Badrum
I det ljusa badrummet ligger kakel och klinker med en ljus och fräsch kommod. Här finns också god duschyta, finns även en tvättmaskin.

 

Förening

Bostadsrättsföreningen Göteborgshus 17 är en Riksbyggen-förening och omfattar 374 lägenheter, fördelade på 6 fristående hus och en total yta på 20 885 kvadratmeter. Utöver boendeyta så har vi även 15 st lokaler, 38 garage och 182 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Göteborgshus 17 lokaler inkluderar t ex bastu, tvättstugor, bordtennisrum, slöjdlokal mm. Det finns åtta tvättstugor och torkrum i föreningen plus en mattvätt.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd (cykel/barnvagn), källarförråd samt vindsförråd. Det finns ett antal tvättstugor med torkrum, dessa har renoverats i samband med stambytet. Närmaste tvättstuga ligger i källarplan. Mattvätt finns på Basungatan 4, här kan man tvätta dygnet runt liksom på söndagar. Det finns bastu på Basungatan 6-8 (källarentrén). Hobbylokal med bordtennis och dart finns på Klarinettgatan 9. Slöjdlokal finns bl a på Klarinettgatan 17-19. Föreningens hushållssopor och kompostering slängs i de nya avfallsstationerna som byggdes i området 2010. Föreningens cykelkök är beläget på kortsidan av Saxofongatan 2. Det finns även två lekplatser inom föreningen varav en på gården Klarinettgatan, helt ny lekutrustning installerades på båda 2020.

Cykelverkstad
Här kan du meka, serva och laga din cykel. Det kostar ingenting att låna verktygen, och verkstaden är öppen för alla medlemmar. Du behöver inte boka någon tid för att använda verkstaden och du kommer in med din servicenyckel.

Parkering
Det finns 187 p-platser, hyra ca 170 kr/mån. Besöksparkeringar 19 st. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 35 garage, hyra ca 460 kr/mån. Riksbyggens Ekonomicenter i Västerås sköter frågor kring parkeringar och garage: tfn 0771-860860.

Renoveringar
År 2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen och under 2005 utfördes tak- och fasadunderhåll. Föreningen genomgick stambyte och elrenovering under 2007-2008. I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna iordning i föreningen. För övrigt planerat underhåll avsattes medel löpande. År 2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon. Under 2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset. Under 2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar, nya källardörrar installerades samt fönsterbyte och nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3. 2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna. Även lekplatsen vid Saxofongatan renoverades.

Under 2018 fortsatte allmänt trädgårdsarbete gällande föreningens grönytor, översyn av garageportar, upprustning av parkering vid Musikvägen/Flöjtgatan, källarinventering gällande cyklar/mopeder, ombyggnation av föreningslokal till lägenhet, OVK-besiktning samt mindre underhållsåtgärder enligt underhållsplan.

Kommande underhållsarbeten
Inom de fem närmaste åren avser föreningen att utföra underhåll på utvalda fasader. Arbetet beräknas starta våren 2022 och är den första etappen av ett längre åtgärdsprogram gällande fasad –och balkongrenovering. I upphandlingen inför arbetet 2022 så ligger det även med att byta ut samtliga garageportar i föreningen.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeVästra Frölunda
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer130
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1954
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2
 • Tv- internetutbudOwnit Basutbud av TV
 • Avgift3 457 kr
 • Andelstal, förening0.25414%
 • Andelstal, ägande0.2546%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Klarinettgatan 11, Västra Frölunda

Visningsanmälan

Klarinettgatan 11, Västra Frölunda

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*