Budgivning pågår

Lillekärr Södra 122
Hisings Kärra

Pris
1 850 000 kr
Avgift
3 645 kr/mån
Boarea
62 m²
Rum
2.5 rum och kök
Våning
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Högsta bud
1 850 000 kr

Visning

  Kontakta mäklaren för visning

  Välkommen till denna nyrenoverade 2,5:A med fast elkostnad i gemytliga Kärra!

  Är dina önskemål ett naturskönt läge, ett gott skick och en väl genomtänkt planlösning? Då är du en perfekt, ny ägare till just den här bostaden på Lillekärr Södra 122. Bostaden har en öppen och luftig planlösning samt mycket ljus från de stora fönsterpartierna. De generösa sällskapsytorna förlängs ut på lägenhetens inglasade balkong med fantastisk morgonsol. En inbjudande och rymlig balkong med utsikt över både hustak och trädtoppar. Köket är smakfullt renoverat och tilltaget med plats för trevliga middagar. Ljust och välkomnande vardagsrum med god sällskapsyta. Sovrummet har berikats med fint ljusinsläpp från fönstret. Intill sovrummet finns en walk in closet, som även går att använda som kontor eller barnrum. Den nuvarande ägaren har tagit väl hand om bostaden som håller en god standard när det kommer till allt från ytskikt till vitvaror! Till lägenheten tillhör även ett källarförråd.

  Populär Riksbyggenförening där bredband och el ingår i avgiften.

  I BRF Göteborgshus nr. 3 bor du i en trygg förening med låg belåningsgrad. Föreningen erbjuder flertal parkeringsplatser, och planerar på att bygga till ytterligare fler för sina medlemmar.

  Här bor du i ett naturnära område i en lummig miljö med närhet till skolor och flera förskolor.

  Rumsbeskrivning

  Hall:
  Vid ingången möts du av en hall med gott om avhängningsyta. Här finns möjlighet att ha flera garderober för den som skulle behöva mer förvaring.  

  Kök:
  Köket går i stilrena färger och är totalt renoverat 2022. Här finns god arbetsyta och plats för matbord för trevliga middagar.

  Vardagsrum:
  Vardagsrummet är ljust och inbjudande. Ett lättmöblerat rum som leder en vidare ut på den inglasade balkongen.

  Balkong:
  Balkongen är inglasad och rymlig. Vacker utsikt över hustaken och trädtopparna.

  Sovrum:
  Med sina beigea toner bjuder lägenhetens sovrum in till rofyllda nätter. På morgonen flödar morgonsolen in genom fönstret.

  Badrum:
  Helkaklat badrum i ljusa toner och god duschyta. Här finns kommod och spegelskåp.

  Förening

  Föreningens adresser är: Prilyckegatan 63–85 och Lillekärr Södra 106–162. Området består förutom av bostäder även av Kärra Centrum med all service, skolor och simhall. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna. Nuvarande tomträttsavtal löper fram till 2024. Husen byggdes under 1972–73 och består av 400 lägenheter. Dessutom finns två lokaler

  Föreningen gör en avflyttningsbesiktning i samband med avflytt. A och B anmärkningar skall åtgärdas av säljaren.

  Renoveringar - Utförda och planerade
  2017-Dränering och kulvertbyte.
  2017-Relining har genomförts för detaljerad information se informationsblad på föreningens hemsida.
  2019-Upprustning av utemiljö, nya planteringar etc. Låsbyte för samtliga lås i föreningen. Lägenhetsdörrar och förrådsdörrar.
  2020-Ventilationskontroll genomförd (OVK): Godkänd.

  Kommande renoveringar:
  Fortlöpande underhåller enligt en underhållsplan. Tvättstugorna uppgraderas, trappor och loftgångar rengörs. Planeras nya P-platser och carportar.

  Parkering
  Det finns totalt 400 parkeringsplatser varav 147 st är carportplatser. Parkeringsplatserna (ej carport) går att hyra från 150 kr/mån utan el och för 200kr/mån med el. Carportplats går att hyra för 250 kr/mån. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats för mc, hyra 130 kr/mån. Till samtliga parkeringsalternativ är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser så kan man kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860. Från 10 oktober höjs avgiften för laddning av El-bil. Tilläggsavgiften blir då 200 kr/mån för Hybridbil samt 250 kr/mån för El-bil.

  TV/bredband
  I avgiften ingår kabel-TV (Tele2, Telia fiber) och internetuppkoppling. Föreningen har ett eget bredbandsnät. Hastigheten är upp till 100 Mbit/s. Till Teliafiber ingår box, router och fjärrkontroll ingår. Dessa tillhör lägenheten vid ev. flytt.

  Gemensamhetslokaler
  Via föreningen har man tillgång till snickeri (Lillekärr Södra 140), bastu och festlokalen "Kärraton" som kan hyras för mellan 200–600 kr beroende på vilken tid på dygnet + deposition 1000 kr. Som medlem har ni tillgång till föreningens bastu.

  På varje gård finns två tvättstugor. Det finns tillgång till ett övernattningsrum "Sviten" för fyra personer som kan hyras för 300 kr/dygn, max 7 nätter i rad (övernattningslägenhet ligger på Prilyckegatan 67, BV).

  Försäkring
  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam. Bostadsrätt tilläggsförsäkring betalas av föreningen och ingår i avgiften. Endast hemförsäkring måste tecknas.

  Övrigt
  Badrumsrenovering Föreningen har en flerårig budget på badrumsrenoveringar, ca 25 lägenheter per år. Nedanstående gäller om väggbrunn finns i badrummet. I annat fall ombesörjer föreningen endast montering av ny golvbrunn i samband med badrumsrenovering. Titta på föreningens hemsida vad som ingår i föreningens åtaganden. Om orginalmatta på golv (grönspräcklig) finns kvar sponsrar föreningen badrumsrenovering med 3000 kr, kontakta förvaltare på Riksbyggen för mer info. Den delen som du betalar för själv, be om en offert, så kan du jämföra den med annan för uppdraget behörig (av Byggkeramikrådet BBV alt GVK) entreprenör. Bostadsrättsinnehavare äger rätt att utnyttja annan behörig entreprenör för den delen som han ansvarar för.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://www.37an.net/

  Visa hela beskrivningen

  Alexander Ryberg

  Fastighetsmäklare

  073-514 55 91
  Intresseanmälan Värdering
  Visa alla 29 bilder

  Planlösning

  Fakta

  Fakta

  • KommunGöteborg
  • OmrådeHisings Kärra
  • Rum2.5 rum och kök
  • Badrum1
  • Lägenhetsnummer1204
  • ByggnadstypFlerfamiljshus
  • Byggnadsår1972
  • UppvärmningFjärrvärme
  • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
  • Fönster3-glas
  • BalkongInglasad balkong
  • FörrådKällarförråd
  • Våning2
  • HissJa
  • Tv- internetutbudTelia, Tele2 kabel-TV och bredband
  • Avgift3 645 kr
  • Ingår i avgiftenKabel-TV, bredband , Vatten
  • Ingår ej i avgiftenObligatoriskt tillägg 563 kr
  • Reparationsfond558
  • Andelstal, förening0.22837%
  • Andelstal, ägande0.22781%
  • Överlåtelseavgift1 208 kr
  • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

  Karta

  Intresseanmälan

  Lillekärr Södra 122, Hisings Kärra

  Visningsanmälan

  Lillekärr Södra 122, Hisings Kärra

  Kostnadsfri värdering

  Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

  Boka värdering

  Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*