Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Lodjursstråket 1 (Karlatornet, vån 20)
Karlastaden – Göteborg

Pris
5 650 000 kr
Avgift
5 267 kr/mån
Boarea
77 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
20 av 73
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2020-2024
Uppvärmning
Fjärrvärme

Exklusivt boende med fantastisk utsikt

- Hörnläge med fri utsikt mot Läppstiftet & Göta Älv
- Stora fönsterpartier från golv till tak
- Rundgångslösning
- Walk-in closet
- Gym, spa & takterrass
- Lyxiga inredningsval
- Hotellkänsla & fullt serviceutbud i byggnaden

Ta tillfället i akt att förvärva en hörntrea på våning 20 i Karlatornet. Här bor du med en slående utsikt över staden, Läppstiftet och Göta älv. Föreställ dig när det är mörkt och stadens alla lampor lyser upp. Bostaden andas exklusivitet och präglas av öppna ytor, moderna materialval och ett generöst ljusinsläpp genom fönsterpartier från golv till tak. Exklusiv inredning och omsorgsfullt designad av nordens främsta arkitekter, unikt framtaget för just Karlatornet. Här finner ni två rymliga sovrum varav ena har en walk-in closet och ett badrum med spakänsla.

Detta är utan tvekan ett boende utöver det vanliga. Du har tillgång till gym, spa och hotellservice – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Här tar du hissen direkt upp till minglet i skybar på våning 69 eller ner till folkvimlet bland butiker och restauranger i en helt ny stadsdel. Till lägenheten ingår gratis gymtillgång för två personer. Här har du även medlemskap i bilpool, kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar, bio-/aktivitetsrum samt lobby med reception.

Tillträde i september 2023.

För mer information om projektet:
https://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet/

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Sofia Kraft 073-514 55 79 vid intresse!

Rumsbeskrivning

Hall
Vitlaserad ekparkett och vita väggar. Plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Kök/vardagsrum
Vitlaserad ekparkett och vita väggar. Köksinredning från HTH i projektunik varmgrå kulör och både bänkskiva samt stänkskydd i kvartskomposit. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är av fabrikat Electrolux. Matplats för cirka 4-6 personer i den öppna planlösningen och i vardagsrumsdelen ryms en soffgrupp.

 

Badrum
Ljusgrått klinkergolv i granitkeramik med golvvärme och helkaklade väggar i samma material. Badrumsinredningen består av WC, handfat med handduksstång i underkant, spegelskåp med belysning nedtill, dusch med glasvägg, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Electrolux).

Förråd
Till hemmet hör ett förråd beläget utanför lägenheten.

Förening

Allmänt om föreningen
Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, eleganta förvaringslösningar och tidlösa material förhöjer känslan.

Karlatornet ger dig som bor här möjlighet till ett unikt serviceutbud från hotellet som finns i direktanslutning till tornet. Du har tillgång till gym, spa och hotellservice – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Här tar du hissen direkt till minglet på den gemensamma takterrassen eller ner till folkvimlet bland butiker och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel.

Äkta/oäkta föreningÄkta
Äger föreningen marken: Ja

Gemensamma utrymmen
Entréplan. Lobby för Karlatornets boende med bemannad reception, eldstad, postrum, kylrum för privata matleveranser, skötselrum för hund (hundspa) samt biorum.
Våning 1. Bibliotek/lounge, mötesrum, kaffestation samt spel och aktivitetsrum.
Våning 2–3. Hotellets gym och SPA-avdelning med pool, bastu och relax. Kostnadsfri tillgång till gym för samtliga boende. Tillgång till spa-avdelning kostnadsfritt för boende i Skylevel och Penthouse, tillgång mot kostnad för boende i High Rise och Twisten.
Våning 15. Gemensam takterrass med lummig grönska och sittytor, ca 700 kvm. Bokningsbart kök som ansluter till terrassen utrustat med kyl & frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och plats för ca 25 sittande.
Våning 38. Fitness och yoga med utsikt för boende i Skylevel och Penthouse.
Våning 69. Restaurang och utsiktsplats öppen för alla att besöka mot inträdesavgift. Access sker genom paviljongen utanför tornet via hiss från garageplan.

Parkering
Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan ca 700 parkeringsplatser som nås via två nedfarter med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplatserna samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500-3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Det finns ca 500 laddstationer för elbilar. Låst cykelrum finns i källare/garage. 

Bilpool och kollektivtrafik
Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool i närhet till tornet, kostnad för faktisk användning tillkommer. Från Karlastaden är det mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på 5-10 minuter. 

Förråd
Förråd finns inom lägenhet och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet. Möjlighet finns att hyra extra förråd mot tillkommande kostnad. 

Överlåtelseavgift och pantsättning
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.


Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

 

Visa hela beskrivningen

Sofia Kraft

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Värdering

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Visa alla 9 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeKarlastaden
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer3010
 • ByggnadstypFlerbostadshus
 • Byggnadsår2020-2024
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster3-glas
 • FörrådFörråd
 • Våning20 av 73
 • HissJa
 • Tv- internetutbudKarlatornet kommer vara anslutet till fiber via mediabolag
 • Avgift5 267 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår värme och service (bemanning entré, rondering, hotellmedlemskap och gym). Kostnad för hushållsel samt vatten och uppvärmning av vatte
 • Andelstal, förening0.555%
 • Andelstal, ägande0.555%
 • Nettoskuldsättning3 665 906 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Karta

Intresseanmälan

Lodjursstråket 1 (Karlatornet, vån 20), Göteborg – Karlastaden

Visningsanmälan

Lodjursstråket 1 (Karlatornet, vån 20), Göteborg – Karlastaden

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*