Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Lodjursstråket 1
Lindholmen – Göteborg

Pris
4 250 000 kr
Avgift
4 126 kr/mån
Boarea
55 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
20 av 73, hiss finns
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Bo i Karlatornet på våning 20!

Nu har Du chansen att bli en utav de första som flyttar in i Nordens högsta byggnad på våning 20!
I denna härliga gaveltvåa kommer du att njuta av en fantastisk utsikt som sträcker sig åt två olika väderstreck mot läppstiftet och ramberget.

Exklusiv inredning unikt framtagen för just Karlatornet bor du här med högsta nyproduktionsstandard i form av ett stilsäkert HTH-kök med integrerade vitvaror, genomgående vitlaserad ekparkett och ett helkaklat badrum med spakänsla. Fullt utrustat hem med vitvaror från Electrolux.

Här kommer du ha möjligheten att kunna bo i ett helt nytt och otroligt spännande område med allt från restauranger och caféer till bio och spa i samma byggnad! Ni finner även Karlatornets skybar på våning 69 där du kommer ha en otrolig utsikt över hela Göteborg, där det även kommer att finnas restaurang, lounge och utsiktsplats som kommer att vara en unik miljö för speciella tillfällen.

Tänk dig hotell, fast hemma.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Föreningen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2016. I föreningen finns 257 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt, och ligger på våning 5-27 i Karlatornet.

Föreningen köpte fastigheten Lindholmen 2:19 år 2017 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Sommaren 2021 byggs utriggarvåningarna som ger tornet sin stabilitet. Dessa våningar tar (precis som planerat) betydligt längre tid att slutföra än övriga våningsplan. Fram till juli kommer därför tornet växa med fyra våningar, för att i slutet av sommaren växa med en våning i veckan. I december 2020 förvärvade Balder 50 % av aktierna i Karlatornet AB, och blir därmed delägare i projektet.

På våning två kommer ett gym byggas för boende att tillgå. Medlemmar kommer även ha möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa. Karlatornet kommer även att erbjuda lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen, skötselrum för hunden samt bio-/aktivitetsrum. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

RENOVERINGAR

Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.

PARKERING

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.

BREDBAND

TV/bredband/telefoni är uppskattad till 175 kr/månad.

Fastigheten kommer vara ansluten till fiber för TV och bredbandleverans och i månadsavgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, utvändig fönstertvätt, tillgång till gemensamma faciliteter samt gym i hotellet. Tillgång till hotellservice och spa erbjuds mot tilläggskostnad.

Tillträde beräknas ske under 2023/2024.

 Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

 

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

 Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Bostaden erbjuder genomgående vitlaserad ekparkett och ljusa väggar. Säkerhetsdörr och infällda spotlights i tak.

Kök

Kvalitativ köksinredning från HTH i projektunik varmgrå kulör och både bänkskiva samt stänkskydd i kvartskomposit. Den maskinella utrustningen består av helintegrerad kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd kombinerad varmlufts- och mikrovågsugn i rostfritt utförande samt inbyggd kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är av Electrolux. Matplats för cirka 2-4 personer i den öppna planlösningen och i vardagsrumsdelen ryms en soffgrupp och säng.

Badrum

Stilrent badrum med hotellkänsla. Ljusgrått klinkergolv i granitkeramik med golvvärme för extra vardagslyx och helkaklade väggar i samma material. Badrumsinredningen består av WC, handfat med handduksstång i underkant, spegelskåp med belysning nedtill, dusch med glasvägg, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Electrolux). Infällda spotlights i tak. Badrummet kan nås både via walk-in-closet och från hallen.

 

Vardagsrum:

Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum som passar perfekt för er som gillar att ha sällskap över. Med plats för både köksbord, soffgrupp och tillhörande möblemang. En fantastisk utsikt mot både ramberget samt mot läppstiftet med vardagsrummets panoramafönster i två olika väderstreck.  

 

Sovrum/ Walk-in-closet

Via vardagsrummet når man det rymliga och härliga sovrum med ett panoramafönster. Från sovrummet nås även den perfekta walk-in-closeten som även har infällda spotlights för bästa ljus, härifrån kan man även ta sig smidigt in direkt till badrummet.

 

Förråd

Förrådsyta finns i lägenheten.

Visa hela beskrivningen

Alexander Vasic

Försäljningschef & Fastighetsmäklare

073-514 55 22
Värdering

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Visa alla 5 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

  • KommunGöteborg
  • OmrådeLindholmen
  • Rum2 rum och kök
  • Lägenhetsnummer3007
  • ByggnadstypFlerfamiljshus
  • Våning20 av 73, hiss finns
  • HissJa
  • Avgift4 126 kr
  • Andelstal, ägande0.419%

Karta

Intresseanmälan

Lodjursstråket 1, Göteborg – Lindholmen

Visningsanmälan

Lodjursstråket 1, Göteborg – Lindholmen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*