Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Marklandsgatan 69
Högsbo – Göteborg

Pris
1 650 000 kr
Avgift
1 880 kr/mån
Boarea
28 m²
Rum
1 rum och kokvrå
Våning
4 av 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme

Smakfull 1:A med låg avgift och stor inglasad balkong!

Välkommen till denna optimala 1:A belägen i ett högt insynsfritt läge med en rymlig inglasad balkong. Med sina stora fönsterpartier förses denna bostad med gott om ljusinsläpp vilket skapar en genomgående trivsam och luftig atmosfär. Tack vare den välplanerade planlösningen blir bostaden lättmöblerad och det finns en naturlig plats för såväl soffa som säng. Vidare in i den separata köksdelen finns plats för köksbord och här finner ni även utgång till den rymliga inglasade balkongen som ger lägenheten ett extra rum större delen av året. Badrummet är helkaklat i moderna färger och praktisk förvaring finner ni i den separata klädkammaren.

Här bor du i en ekonomiskt stabil förening som erbjuder tillgång till en trevlig innergård, många gemensamhetsytor samt internet & TV inkluderat i den låga avgiften. I närheten finner ni mataffärer, gym och tillgång till bra kommunikationer med både buss och spårvagn. Cykelavstånd till Göteborgs centrum, högskolor/universitet, Slottsskogen och havet.

På Marklandsgatan bor du i ett trevligt och stadsnära läge i väster. I närheten hittar du matbutiker, restauranger, frisersalonger, gym och lekplats. Du bor också med närhet till grönområden så som Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården. Marklandsgatan är en knytpunkt för kollektivtrafiken där du på bara några minuter kan ta dig till centrala Göteborg, Linnégatan eller Frölunda torg.

Rumsbeskrivning

Hall
En öppen och välkomnande hall med plats för avhängning samt garderob, här finner ni även en praktisk klädkammare för extra förvaring.

Allrum
Vidare kommer ni in i det luftiga allrummet med stora fönsterpartier som släpper in mängder av ljus. Här finner ni en naturlig plats för säng samt gott om utrymme för både soffa, TV-möbel och skrivbord utan att det känns trångt. Allrummet har vita väggar och golv i en ljus nyans som skapar en enhetlig och trevlig känsla genom hela lägenheten.

Kök 
Charmigt och uppfräschat orginalkök med gråa skåpluckor och bänkskiva i rostfritt. Köket är ljust och har vita väggar samt samma genomgående golv som resten av lägenheten. Köket är försett med kyl/frys, ugn med spisplattor och plats för en mindre matgrupp vid fönstret.

Balkong 
Från köket nås den stora inglasade balkongen som ger lägenheten ett extra rum samt en chans att förlänga sommarsäsongen. Här kan du njuta av solen och utsikten utan insyn från grannar. Här finns gott om plats för soffgrupp och möblemang. 

Badrum 
Rymligt och helkaklat badrum i moderna färger utrustat med dusch, handfat/kommod, spegelskåp och vägghängd WC. Stambyte genomfördes 2003.  

Föreningen

Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i Västra Göteborg. Föreningen består av 376 lägenheter fördelade på 48 stycken 1:or, 176 stycken 2:or, 112 stycken 3:or och 40 stycken 4:or. Husen byggdes 1961. Antalet lägenheter i Marklandsgatan 43 - 49 är 88 stycken, i Marklandsgatan 51 - 57 finns 96 lägenheter och i den största byggnaden. Marklandsgatan 61 - 71 finns 192 lägenheter.

Renoveringar

2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes även el-stigare och mekanisk frånluftsventilation installerades.
2008 byttes samtliga fönster ut.
2012 utfördes radonmätning med godkänt resultat.
2013 ventilationsfläktar uppdaterades till behovsstyrt ventilationssystem
2013-2014 slutfördes renoveringsarbete av avlopp under A-huset, B-husets entréer färdigställdes och stigarledningar i trapphusen samt rökluckor till d:o byttes ut. Gammal utrustning och aggregat i tvättstugorna byttes, ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt efter lagkrav i C-huset utfördes samt tre stycken cirkulationspumpar byttes ut.
2014 bastun i A-huset byggdes om samt relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset gjordes.
2015-2016 färdigställdes renovering av samtliga hissar. Renovering av vissa garage inkl. byte av garageportar utfördes. Entrén till Marklandsgatan 43 åtgärdades pga sättningar i marken.
2017 installerades nytt värmesystem med uppvärmning genom bergvärme i fastigheterna genom ett stort energiprojekt. Även postboxar och rörelsestyrda armaturer i trapphus installerades.
2018 genomfördes relining av avloppsledningar i bottenplatta och källare under A- och C-husen. Byte av entré- och källardörrar. Tak, hängrännor och stuprör besiktigades med godkända resultat.
2019 utfördes en OVK i samtliga fastigheter och nya cykelgarage byggdes.
2020 utfördes rivning av gamla trappor, schaktning, pålning, uppförande av stödmurar, asfaltramper, trappor, asfaltering och iordningställande av nya planteringar. Arbetet slutbesiktigades i början av december.
2021 byggdes flera cykelgarage och gästrum renoverades. 78 laddstolpar installerades även på utomhusparkeringarna och hälften av lägenheterna fick nya termostater.
2022 installerades laddningspunkter på 78 stycken av föreningens parkeringsplatser.
Just nu pågår digitalisering av låsen i de gemensamma utrymmena och planeras vara klart till sommaren 2023.

Parkering

Föreningen förfogar över 195 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 114 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 580 kr/månad. Det finns även 5 husbilsparkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 580 kr/månad samt parkeringsplats med laddningspunkt om ca 500 kr/månad samt kostnad för använd el. I dagsläget är det några månaders kö till både garageplats och parkeringsplats.

Bredband, telefoni och tv

Föreningen har ett gruppavtal med Telenor (Bredbandsbolaget). Avtalet omfattar: Bredband, 500/500 Mbit, TV, TV Flex med för närävarande 19 kanaler i grundutbudet och möjlighet att välja till ytterligare 8 kanaler.

Gemensamma utrymmen

Lokalen får hyras av medlemmar i Brf Göteborgshus 26. I övrigt är lokalen avsedd för föreningens fritidsverksamhet. I samtliga hus finns både 2-timmars och 4-timmars tvättmaskiner.
Utanför varje tvättstuga finns tavlor där du kan boka tvättid med hjälp av en låscylinder. Föreningens bastu ligger i A-huset, i gången mellan 61:an och 63:an. I källargången mellan 55:an och 57:an finns ett hobbyrum som är till för mindre och enklare arbeten. Det finns ett par snickarbänkar och bord i lokalen. Det finns två gästrum; det mindre gästrummet - ”4-an” till höger mot entréen till Marklandsgatan 47 - med plats för fyra sovande (två våningssängar) och ”6-an” till vänster med plats för sex sovande (tre våningssängar). ”6-an” har ett badrum anspassat för rörelsehindrade.

Visa hela beskrivningen

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Värdering

Daniel Knutson

Fastighetsmäklare

073-541 05 18

Oliver Palmqvist

Mäklarassistent

073-507 48 70
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeHögsbo
 • Rum1 rum och kokvrå
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer045
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1961
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • Våning4 av 8
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelenor
 • Avgift1 880 kr
 • Ingår i avgiften vatten, bostadsrättstillägg, TV, bredband, telefoni.
 • Ingår ej i avgiftenObligatoriskt värmetillägg 233 kr
 • Andelstal, förening0.14630%
 • Andelstal, ägande0.14630%
 • Nettoskuldsättning97 390 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Marklandsgatan 69, Göteborg – Högsbo

Visningsanmälan

Marklandsgatan 69, Göteborg – Högsbo

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*