Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Masthuggsliden 16
Masthugget – Göteborg

Pris
2 140 000 kr
Avgift
2 513 kr/mån
Boarea
38,5 m²
Rum
1 rum och kök
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Etta om 38 kvm med modern inredning och en ljuvlig utsikt över den grönskande innergården

Välkommen till Masthuggsliden 16 en 1:A som ger dig allt du behöver på 38 kvm. Det fina köket med bänkskiva i mörkt trä ger en exklusiv känsla och gör matlagningen till en riktig upplevelse. Med stora fönster och ett bra ljusinsläpp blir vardagsrummet ljust och luftigt, vilket bidrar till en härlig stämning. Här får du plats med både soffa som väl säng. Dessutom har lägenheten en fantastisk utsikt över en grönskande innegård - en perfekt plats för att koppla av och samla ny energi. De fräscha och ljusa vita väggarna ger en modern och stilren känsla som genomsyrar hela lägenheten.
BRF Masthugget är Sveriges största bostadsrättsförening och är väldigt populär.

Sammanfattningsvis är den här lägenheten verkligen en pärla som du inte vill missa!

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Hallens välplanerade och organiserade design ger en ren och fräsch känsla. De vita väggarna ger ett ljust och luftigt intryck, medan klinkergolvet är en praktisk lösning som är lätt att städa och tål slitage. Den platsbyggda garderoben ger bra med förvaringsutrymme, det finns också ett separat rum för garderob som ytterligare bidrar till ordning och reda.

 

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt med stora fönster som släpper in mycket naturligt ljus. I rummet finns gott om plats för både en bekväm soffa och en mysig säng, vilket gör rummet perfekt för att koppla av och ta det lugnt. Väggarna är vita och ger en känsla av rymd och lugn, samtidigt som utsikten över den grönskande innergården skapar en avslappnande atmosfär.

 

Kök

Det moderna köket är välplanerat och har gott om förvaring och en vacker träbänkskiva. Det finns plats för ett köksbord med två stolar. Spotlight-lamporna i köket skapar en varm stämning samtidigt som de underlättar matlagningen.

 

Toalett

Toaletten är modernt och stilrent utformat med helkaklade väggar som ger en ren och fräsch känsla. Här finns alla nödvändiga bekvämligheter såsom WC, dusch och handfat med kommod. Bra med förvaringsutrymme i form av vägghängt skåp med spegel, men även plats för ett skåp om så önskas.

Föreningstext

Allmänt
Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Ekonomi
Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta: 99 kr/kvm (2021). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2022 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig fram till 4 augusti 2025. De årliga höjningarna av årsavgifterna beräknas till 3%. Ersättningen för värme beräknas med start 2023 att årligen höjas med 3%. I det fall att tomträttsavgälden fastställs till den högre nivån enligt alternativ 2 beräknas årsavgifterna under en period och med start 2026 behövas höjas med 5%.

Renoveringar
Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov).
Föreningen håller på att utföra en rörinfodring (relining) av stammarna. Etapp 1 och etapp 2 är klar, medan etapp 3 (Klamparegatan 3-17 och Skepparegången 2-30) kommer att slutföras under 2023.
2023-2025 planerar man att lägga om taken.
2024-2027 planerar man att renovera trapphusen.
2023-2027 planerar man att renovera tvättstugorna.

Urval av utförda renoverigar:
2002-2003: Ombyggnation av lekplatser
2009-2012: Betongrenovering i garage
2011-2014: Hissombyggnad
2011-2020: Ventliationen görs om med nya fläktar och aggregat samt värmeåtervinning.
2013-2017: Fasader och entrépartier och balkonger renoveras.
2014-2015: Nyproduktion av radhuslägenheter på Masthuggsterrassen.
2017: Fasadbyte på Andra Långgatan 44-48.

TV och Bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och Internet via iTUX.
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet. Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns.

Parkering
Föreningen har fem varmgarage med totalt 1 488 platser, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan. Kostnad för att hyra en vanlig plats är 625 kr/mån och en plats med laddning 945 kr/mån. Det finns också 79 MC-platser som kostar 250 kr/mån. Föreningen bygger ut antalet elbilsplatser för att möta behovet. Målet är ett en fjärdedel av platserna skall förses med laddningsenheter. I två av garagen finns besöksparkeringar med parkeringsautomat. Kontakta Marianne Tellström på 031-85 03 02 angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Adam Preducic

Fastighetsmäklare

073-541 06 77
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeMasthugget
 • Rum1 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer0684
 • ByggnadstypFlerbostadshus
 • Byggnadsår1969
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • FörrådKällarförråd
 • Tv- internetutbudFöreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och Internet via iTUX.
 • Avgift2 513 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår, varmvatten, värme och kabel-tv.
 • Andelstal, förening0.0005371%
 • Andelstal, ägande0.0005371%
 • Nettoskuldsättning79 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Masthuggsliden 16, Göteborg – Masthugget

Visningsanmälan

Masthuggsliden 16, Göteborg – Masthugget

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*