Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Masthuggsterrassen 8G
Masthugget – Göteborg

Pris
2 200 000 kr
Avgift
2 113 kr/mån
Boarea
31 m²
Rum
1 rum och kök
Våning
BV
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1967-1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Välplanerad och ljus etta i perfekt läge

Missa inte möjligheten att förvärva denna välplanerade och mysiga lägenhet i attraktiva Masthugget. Här har varje kvadratmeter tagits väl tillvara på. Det finns plats för soffgrupp, matbord och säng i en upphöjd sovalkov. Nyrenoverat kök med praktisk arbetsyta samt ett fräscht och rymligt badrum. Bostaden är belägen i perfekt läge med ett stenkast till Linnéstadens rika utbud med restauranger och uteliv. På kort promenadavstånd nås även Slottsskogen och Majornas mysiga kvarter. Du tar dig enkelt in till Göteborgs stadskärna och centralstation via kollektivtrafik från Fjällgatan.

Här bor du med låg avgift (där dessutom el ingår) i BRF Masthugget, som är Sveriges största bostadsrättsförening. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi samt erbjuder många gemensamma faciliteter som bland annat gym, bastu, övernattningslägenheter och grillplatser. Här finns alla attribut för att bo riktigt bra!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare redan idag!

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera. Tvättstuga med digitalt bokningssystem via app. Brf Masthugget har ca. 1 172 bostadsrättslägenheter, studentbostäder som upplåts med hyresrätt, hyresrätter och 64 lokaler. 

Renoveringar
2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)

Parkering
Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan. Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö. Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan. Går att hyra för ca 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), bordtennis och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida. Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna håller sig fina.

Avgift
Ekonomin i föreningen är mycket stabil med en belåningsgrad på 543kr/ kvm enligt årsredovisning från 2019, ekonomiska relationstal. Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göteborgs kommun via tomträtt. Dessa avtal kommer att omförhandlas år 2025, och i samband med detta valde föreningen att göra en avgishöjning om 2 % vid årsskiftet 18/19 och planerar på avgishöjningar på ca 3% per år framåt.

Ägande
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen. Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Rumsbeskrivning

KOMBINERAT ALLRUM - VARDAGSRUM & KÖK 
Öppen yta mellan vardagsrum och kök. Här har du ett härligt ljusinsläpp från lägenhetens fönster. Rummet har vitmålade väggar och parkett vitlaserad medmassiv ekparkett från Kährs på golvet. Direkt till höger i hallen finns utrymme för avhängning och möjlighet till avlastningsmöbel. Med sin välkomnande planlösning bjuder lägenheten på olika möbleringsalternativ med soffa, säng och matbord. Här har man byggt upp en väldigt fin lösning med en sovalkov på en platå som skärmar av sängen från resten av rummet. Under hela ytan av platån finns utrymme för förvaring, en riktigt smart lösning för att nyttja varje kvadratmeter. 

Rummet är kombinerat med köksdelen. Inredningen går i vitt med släta luckor och högblank laminatbänkskiva samt diskho i kvartskomposit. Vitvarorna består av en inbyggd microkombougn från Electrolux, häll och integrerad kyl och frys. Här finns även utrymme för att sätta in en integrerad diskmaskin om så önskas. Intill köket finner ni även bra förvaringsmöjligheter i form av två garderober.

BADRUM
Badrummet har ljus färg på väggarna och mörkgrått golv. Här finns möjlighet att sätta in en extra badrumsmöbel om man vill åt ytterligare förvaring eller en avlastningsyta.

 

Visa hela beskrivningen

Sofia Kraft

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Värdering

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeMasthugget
 • Rum1 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer4121
 • ByggnadstypFlerbostadshus
 • Byggnadsår1967-1972
 • UppvärmningFjärrvärme
 • VåningBV
 • Avgift2 113 kr
 • Ingår i avgiftenInkl. värme, vatten, el och kabel-tv
 • Andelstal, ägande0.0004256%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Masthuggsterrassen 8G, Göteborg – Masthugget

Visningsanmälan

Masthuggsterrassen 8G, Göteborg – Masthugget

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*