Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Melodigången 175
Säve – Göteborg

Pris
825 000 kr
Boarea / Tomtarea
32 + 210 m²
Rum
2 rum och kök
Upplåtelseform
Fritidshus - Arrende
Byggår
1974
Uppvärmning
Direkt el
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Fastighetsbeteckning
Del av GUNNESBY 11:2, lott 175

Fritidshus med blomstrande hörntomt!

Varmt välkomna till Melodigången 175!

Här finner ni en stuga med charm, en utav de större trädgårdarna samt ett utav de bättre lägena i området.

Det insynsskyddade läget på hörnet i längan skapar en egen vindstilla oas med flertalet uteplatser vilket erbjuder både en plats i solen eller skuggan oavsett tid på dagen.

Ägarna har lagt ned både hjärta och själ i trädgården och här erbjuds, utöver en blomstrande plats och avnjuta sommaren i, bärbuskar och fruktträd med allt från krikon till päron! Odlingsmöjligheter både på tomten samt i det gedigna växthuset.

Vill man svalka sig lite extra tar man sig en kort promenad ner till Älvlea badplats. Det finns även ett sommarcafé, minigolf, boulebana samt lekplats i området.

Gunnesby koloniförening är en aktiv förening som anordnar till exempel linedance, bingo, barngrupper, ljusfester, midsommarfirande, kräftskivor och sportevenemang som visas på storbilds tv i samlingslokalen.

Här finns det gott om aktiviteter för alla åldra

Säljarnas egna ord!

Att köpa ett fritidshus innebär många frågor och framförallt förväntningar, nedan kan ni läsa mer om vad de nuvarande ägarna har haft för upplevelser och vad ni som nya ägare kan se fram emot!

"Året drar igång med ett årsmöte, här får man träffa grannarna och höra hur vintern varit. Vi tar ut utemöblerna från växthuset och börjar vara här på helgerna, vi kan plantera ut penséerna som är tåliga. Vi har Rödbo handelsträdgård i närheten där man kan köpa nya blommor och plantor. Caféet har öppet på lördagar samt spela minigolf och boule. Midsommar firar vi oftast här med släktingar och grannar vid den stora midsommarstången i området. Större delen av semestern spenderas här och då brukar vi åka ut till olika fina badplatser, naturreservat och samhällen i närheten. Vi har ett sommarmöte och sen anordnas det fester i kollo-salen med levande musik, trevligt umgänge. För födelsedagar eller större umgänge så kan man även hyra kollo-salen, här finns kök, scen, bardisk och ljudanläggning, för 300 kr per dygn. I början på november stängs vattnet av (men man kan hämta vatten i entrén året om) man åker ut ungefär var tredje vecka och vattnar pelargonierna i huset samtidigt som man längtar till en ny vår, sommar och höst.

En fördel om man är lite ovan med att ha hus och trädgård, är att det finns så många hjälpsamma grannar som håller en fin grannsämja. Det bästa som vi har trivts med mycket bra är att vi fått en extra stor tomt eftersom vi ligger i ett hörn läge. Stugan är bra planerad med vardagsrum, kök och inbyggd altan som går ihop och ger en större känsla. På tomten finns många olika rabatter med rabattöar i gräsmattan, det finns olika "rum" i trädgården, vi kan ha jättemånga olika sorters växter, blommor i rabatterna och krukorna. Vi brukar ofta sitta i solstolen, lyssna på radion eller musik och njuta av solnedgångarna. Vi har många olika sittgrupper på tomten, här kan vi välja vart vi vill sitta under dagen, beroende på vädret och solen. Växthuset fungerar som ett extra rum och här är det väldigt mysigt att sitta en regnig dag eller på  kvällarna, omgiven av blommor och grönt med tända stearinljus samt ljusslingor.

Något annat som är väldigt bra är att vi har gott om parkeringsplatser i området som är gratis.

Kolonin är jämfört med andra inbäddad i landsbygd, så man glömmer staden, men ändå ligger det nära staden och det finns bra bussförbindelser, man tar en tio minuters promenad på en grusad stig i skogen och kommer ner till hållplatsen Hasselbacken. Här går 37an alla dagar i veckan fram till 24 på natten, det tar med den ca 25 min till Backaplan. Vid Kornhalls färjeläge bredvid går också snabbussen 320 på morgonen och eftermiddagen. Till Kungälv går bussen 39an, vid Säve station går 35an samt 36an till Backaplan".

Visa hela beskrivningen

Pontus Pontén

Fastighetsmäklare

073-020 69 29
Värdering
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • Tomtarea210 Kvm
 • KommunGöteborg
 • OmrådeSäve
 • Rum2 rum och kök
 • ByggnadstypKolonistuga 1 plan + loft
 • Byggnadsår1974
 • UppvärmningDirekt el
 • Ventilation och kylaSjälvdrag
 • Vatten och avloppKommunalt VA
 • Plåtarb.Plåt
 • FasadTrä
 • TakTegel
 • StommeTrä
 • BjälklagTrä
 • GrundläggningPlintar
 • Fönster2-glas
 • Arrende14400
 • Försäkring, fullvärdeJa

Karta

Intresseanmälan

Melodigången 175, Göteborg – Säve

Visningsanmälan

Melodigången 175, Göteborg – Säve

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*