Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Monsungatan 71
Eriksberg – Göteborg

Pris
4 100 000 kr
Avgift
2 842 kr/mån
Boarea
60 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme och El

* Magisk utsikt över vattnet
* Balkong i sydvästläge
* Moderna & påkostade materialval
* Låg avgift som inkluderar värme, varm- & kallvatten, Telia Triple Play & bostadsrättstillägg
* Hiss direkt till garaget

Monsungatan 71 välkomnar er till ett högkvalitativt boende på en av Norra Älvstrandens mest efterfrågade adresser. En tvåa på pappret men så mycket mer i verkligheten – 60 perfekta kvadratmeter. Fjärde våningen innebär att du bor högt upp i huset samtidigt som du inte bor för långt upp från älven, en magisk vy du aldrig tröttnar på. Här erbjuds ett hem med nyskickkänsla som är varsamt nyttjat av nuvarande och enda ägare.

Ta hissen från fastighetens vackra entré eller direkt från garaget upp till fjärde våningen. Där äntrar du hallen och möts av genomgående slipat parkettgolv, utmärkta förvaringsytor och noggrant utvalda detaljer och materialval som har resulterat i perfektion. Lägg därtill ett Marbodalkök som är utrustat med allt tillhörande en modern vardag och ligger i öppen planlösning med hemmets sociala vardagsrum. Härifrån når du den inglasade balkongen där du får sällskap av sol större delen av dagen och en av Göteborgs vackraste vyer. Utöver det erbjuds ett harmoniskt sovrum och fräscht badrum med alla bekvämligheter. Hemmet har ovanligt bra förvaringsmöjligheter med en walk-in closet samt stora inbyggda skjutdörrsgarderober i hallen.

Strax utanför porten väntar mysiga Färjenäsparken, flertalet caféer, restauranger och inte minst härliga promenader längs den långa kajpromenaden. Både båt- och busskommunikationer avgår runt husknuten vilket gör det smidigt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 15 min.

Brf Kajpromenaden är en trygg och stabil förening med god ekonomi. Garage finns under husen/gårdarna och samtliga platser har el framdraget för el eller hybrid bil. I föreningen finns miljörum med källsortering, cykelförråd, barnvagnsrum, mötesrum samt övernattningsrum att hyra. Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler. Till bostaden hör ett källarförråd.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen till en praktisk hall med vitmålade väggar och stengolv. I hallen finns det gott om plats för avhängning samt förvaring i form av skjutdörrsgarderober. Direkt från hallen når ni en väl tilltagen klädkammare som är perfekt för förvaring av kläder och extra tillhörigheter.

KÖK & VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning med moderna och påkostade materialval. Här är ljusinsläppet rikligt från de stora fönsterpartierna. Köket går i vitt med rostfria beslag och ovanför arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel med köksinteriör signerad från Marbodal. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, mikro, kombinerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Här finns en naturlig yta för ett matbord för ca 4–6 personer.

I vardagsrummet finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Från vardagsrummet når ni den ljuvliga inglasade balkongen i sydvästläge, njut av solen mestadels av dagen. Ett fint läge mot gården där ni blickar ut över vattnet och den ståtliga Eriksbergskranen. Plats för loungegrupp, odlingar och grill, låt fantasin flöda. Inglasningen möjliggör njutning från tidig vår till sen höst.

SOVRUM
I anslutning till hallen finner ni ett rymligt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Gråmålade väggar och genomgående parkettgolv vilket förstärker den sköna känslan av nybyggt.

BADRUM
Helkaklat modernt badrum i vitt och med klinkergolv, kakel, spotlights i taket och golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara väggar samt handdukstork. En egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp.

Förening

Brf Kajpromenaden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2013. I föreningen finns 61 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Monsungatan 71 och 98. Föreningen köpte fastigheten 2015 (dem äger marken).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns miljörum med källsortering, cykelförråd, barnvagnsrum, mötesrum samt övernattningsrum. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning. Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler. Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggningen Göteborg Sannegården ga:10, vilken omfattar en sopsugsanläggning som förvaltas av Eriksbergs Samfällighetsförening.

PARKERING
52 parkeringsplatser finns i garage under husen/gårdarna (39 platser i nr 71 och 13 platser i nr 98) samt 4 MC-platser (3 i nr 71 och 1 i nr 98). Platserna hyrs ut med separat kö och hyresavtal. Pris för garageplatserna är 900 kr/mån för bil och 300 kr/mån för MC. I dagsläget är det kortare kö till samtliga platser. Samtliga P-platser har el framdraget för el eller hybrid bil.

TV & BREDBAND
Föreningen är ansluten till fibernät och har tecknat kollektivt avtal med Telia för leverans av TV, bredband och telefoni. I dagsläget ingår kanalpaketet Lagom, bredbandet har en hastighet på 250 Mbit/s och grundavgiften för Telias bredbandstelefoni. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet tv-kanaler är möjlig.

EKONOMI & DRIFT
I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten, Telia triple-play, sophantering, fastighetsskötsel, ekonomisk förvaltning, fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg med mera Det finns möjlighet för föreningen att sätta in mätare för individuell mätning av förbrukning avseende varmvatten. Skulle styrelsen ta det beslutet så aviseras kostnaden ut i efterskott. Elcentral med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet. Varje bostadsrättshavare tecknar själv abonnemang för elnät och förbrukning.

Huset är anslutet till Göteborg Energis fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburen värme via radiatorer. I de flesta våtutrymmen finns dessutom en handdukstork kopplad på värmesystemet, samt elburen komfortgolvvärme. Ventilationen är av typ FTX, från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning. Med ett FTX-system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria.

BYGGFELSFÖRSÄKRING
Föreningens byggnad omfattas av en 10-årig byggfelsförsäkring omfattande fel i husets konstruktion, material och utförande räknat från maj 2016. Följer villkoren i ”Lag om byggfelsförsäkring”. NCC Boende AB ställer en 5-årig garanti på utfört arbete, räknat från godkänd slutbesiktning. Under våren 2018 genomfördes en garantibesiktning med syftet att samla upp eventuella fel som kan anses hänförliga till byggnationen.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är full värdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar och inkluderar bostadsrättstillägg. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

RENOVERINGAR
2018 utfördes tvåårsbesiktning av huset. Föreningen har inga större renoveringar planerade. De följer en underhållsplan som sträcker sig till 2058.Finns inga planerade renoveringar.

Information fr. 2022.09.09
För mer information om föreningen, besök gärna hemsidan: https://egrannar.se/kajpromenaden/

Visa hela beskrivningen

Sofia Kraft

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Värdering
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • LägenhetsnummerB1304
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2016
 • UppvärmningFjärrvärme och El
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning4
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelia
 • Avgift2 842 kr
 • Ingår i avgiften Värme, varm- och kallvatten, bredband via Telia triple-play och bostadsrättstillägg.
 • Andelstal, förening1.23409%
 • Andelstal, ägande1.2341000%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Monsungatan 71, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Monsungatan 71, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*