Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Monsungatan 88
Eriksberg – Göteborg

Avgift
3 294 /mån
Boarea
116 m²
Rum
4 rum och kök
Våning
5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Svårslaget läge högt upp i huset med front view över älven!

Nu ges chansen att förvärva denna lyxiga och moderna 4-rummare med två balkonger och utsikt över både vatten och Göteborgs kanske mest kända landmärke - Eriksbergsdockan.

Med ett slående läge invid Eriksbergs hamnbassäng finner ni denna välplanerade bostad på våning 5 där den fantastiska utsikten gör sig påmind från samtliga fönster. Interiört möts ni av en planlösning i perfekt disposition med kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning, där möbleringsalternativen är flertalet. De stora fönsterpartierna bjuder på gott om ljusinsläpp samtidigt som vattnet ständigt är närvarande. Vardagslyxen med två balkonger varav en inglasad vilket möjliggör njutning året om, samt den andra i österläge där morgonkaffet kan intas med en utsikt man aldrig tittar sig trött på. Bostaden har tre rymliga sovrum och två badrum varav det ena har tvättutrustning. Stilrena materialval genomgående med ekparkett och ljusa väggar.

En bostad ni inte vill missa!

Allmänt om föreningen: Brf Porthuset består av 15 bostadsrättslägenheter, alla med ett magnifikt läge precis vid vattnet. Till fastigheten hör också en lokal. Bostäderna stod klara för inflyttning 2012. Byggföretag var NCC Boende. Föreningen äger fastigheten Sannegårdshamnen 59:1.

På Norra Älvstranden ligger Lindholmen och Eriksberg. De gamla hamn och varvsområdet har de senaste decennierna förvandlats till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där du kan roa dig eller njuta av kulturlivet. Bebyggelsen runt Eriksberg består främst av flerfamiljshus som får ett lugn av havet. Du hittar ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker, restauranger, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer och en idrottshall. För den idrottsintresserade ett stort utbud av träningsmöjligheter då många gymkedjor och mindre lokala aktörer har valt att etablera sig här.

Närmast Älvsborgsbron i väster är det istället den gröna naturen som får ta plats. Färjenäsparken består till stora delar av promenadstigar, grillplatser och odlingar. En del av fruktträden och bärbuskarna är lämningar från tidigare husbebyggelse. I anslutning till parken finns dessutom två stora lekplatser, ett utegym och många motionsmöjligheter. De stora gräsytorna som brer ut sig hela vägen ned till älven kommer att utvecklas med än fler inslag när kommunen fortsätter sin upprustning. Här ligger även Färjenäs kafé med en intilliggande konstverkstad och ateljé.

Inom en radie på 15–20 minuters gångväg (går bra att nå med buss) finns ICA och Coop samt Systembolaget, apotek, bank, restauranger och snabbmatskedja samt butiker med varierande utbud.

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Det är ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer och samtidigt ett mycket tilltalande sätt att få se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till Göteborgs olika delar. Föredrar du bil går det enkelt att ta sig ut på de stora lederna. Med bil tar man sig snabbt ut på Lundbyleden och vidare in mot Göteborg eller via någon av de andra stora lederna vidare i alla väderst

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas man av en rymlig och ljus hall med plats för både avhängning med praktisk skjutdörrsgarderob samt sittyta. Golvet har en välbevarad ekparkett som kompletteras med ljusa väggar något som är genomgående i hela bostaden.

Kök/Vardagsrum
I bostaden finner man en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna i två väderstreck med vattnet närvarande hela tiden. Här finns gott om plats för större soffgrupp, fåtölj och tv-möbel. Köket har en gedigen plats för matsalsbord för större sällskap. Det stilrena köket håller en hög standard och präglas av tidlösa materialval, har gott om förvaring genom flera över- och underskåp i ek. Gott om arbetsyta på den svarta stenskivan och det ovanstående smakfulla mosaikkaklet som stänkskydd. Alla bekvämligheter finns i form av induktionshäll, ugn, inbyggd mikro, spisfläkt, kyl, frys samt diskmaskin.  I anslutning till vardagsrummet nås även balkongen med en rofylld utsikt i österläge mot hamnbassängen, båtar och Stena linefärjan. 

Balkong
Dubbeldörrar från vardagsrummet leder dig ut till bostadens magnifika balkong med front view utsikt mot vattnet. Här får det plats med mindre möblemang tillsammans blomsterarrangemang och grönska. Här ska morgonkaffet intas i solen, när du hör båtarna som kluckar i hamnen.

Sovrum 
Vidare från vardagsrummet når du ett av bostadens sovrum som är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och sängbord. Genom rummets fönster har du den underbara kontakten till vattnet. Plats för förvaring i form av garderob möjlig.

Badrum x 2
Bostaden har två mycket väl tilltagna badrum. Båda i modernt utförande med stilrena materialval av hög kvalité med ljusgrått klinkers på golv tillsammans med väggar i vitt kakel. I det första badrummet som ligger direkt till vänster i hallen finns handfat med kommod, spegelskåp med belysning, wc, duschhörna, tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaring med överskåp samt bänkyta.

I det andra badrummet finns även här wc, handfat med kommod, duschhörna och lite extra lyx med ett härligt badkar. Här ger fönstret ett härligt ljusinsläpp.

Master Sovrum                                                                                                                                                                    Det största sovrummet nås längst ner till höger i hallen. Här finns det plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna. Praktisk skjutdörrsgarderob för förvaring. Här finns gott om ljusinsläpp med fönster i två väderstreck.

Balkong inglasad
Bostadens andra balkong är praktiskt inglasad i syd-västläge och agerar som ett extrarum under årets varmare månader. Här har du en gedigen balkong som rymmer två olika möblemang som kan nyttjas för umgänge i goda vänners lag. Även här har du både utsikt och närhet till vattnet och verkligen en stark "varvskänsla" med dockans ena fot ett stenkast bort.

Sovrum/kontor
Även i detta sovrum finns gott om plats för säng alternativt arbetsyta med skrivbord och stol, för den som önskar jobba hemifrån. Här ryms även garderob om så önskas. 

  

Förening

Allmänt om föreningen: Brf Porthuset består av 15 bostadsrättslägenheter, alla med ett magnifikt läge precis vid vattnet. Till fastigheten hör också en lokal. Bostäderna stod klara för inflyttning 2012. Byggföretag var NCC Boende. Föreningen äger fastigheten Sannegårdshamnen 59:1.

 

Visa hela beskrivningen

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Intresseanmälan Värdering

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Visa alla 14 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum4 rum och kök
 • Lägenhetsnummer1402
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2012
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongTvå balkonger
 • FörrådFörråd
 • Våning5
 • HissJa
 • Avgift3 294 kr
 • Andelstal, förening7.08037%
 • Andelstal, ägande7.08037%
 • Nettoskuldsättning533 421 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Monsungatan 88, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Monsungatan 88, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*