Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Monsungatan 98
Eriksberg – Göteborg

Pris
7 750 000 kr
Avgift
5 279 kr/mån
Boarea
102 m²
Rum
4 rum och kök
Våning
2 av 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme

Fånga solnedgången över Göteborgs hamninlopp – upptäck denna moderna lägenhet på Monsungatan.

Drömmer du om att bo i en lägenhet som kombinerar hög standard, vacker utsikt och ett fantastiskt område? Då har vi precis vad du söker – välkomna till Monsungatan 98!
Denna lägenhet på ca 102 kvm erbjuder 4 rum och kök med en otrolig utsikt över vattnet. Tänk att få avsluta sin dag med att njuta av solnedgångar och svårslagna vyer över älven och Göteborgs hamninlopp från den stora inglasade balkongen.
Lägenheten är utrustad med moderna materialval och ett kök från Marbodal i absoluta toppklass för att säkerställa din komfort och trivsel. Dem öppna och sociala ytorna gör det enkelt att laga mat och umgås med familj och vänner.

Monsungatan är en av de mest populära adresserna i Eriksberg med en livfull atmosfär och nära till allt du kan önska dig. Utanför porten har ni direkt access till Färjenäsparken, utomhusgym och inte minst den kilometerlånga kajpromenaden med dess populära restauranger och caféer. Kommunikationer med såväl buss som båt tar er snabbt och smidigt över älven till stadens centrum.

Byggnationen av fastigheterna till Bostadsrättsföreningen Kajpromenaden påbörjades under våren 2014. Föreningen förvärvade fastigheten 2015. Husen är ritade av Contekton Arkitekter i Fyrstad ABHusen har välisolerat klimatskal (tak, väggar, grund och fönster), energieffektiva vitvaror, sunda materialval och värmeåtervinning.

Missa inte chansen att uppleva en unik livsstil i denna drömlägenhet - boka din visning idag och upptäck allt som detta hem har att erbjuda.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Här välkomnas man av en rymlig och ljus hall med plats för både avhängning med praktisk skjutdörrsgarderob samt sittyta. Golvet har en välbevarad ekparkett som kompletteras med ljusa väggar något som är genomgående i hela bostaden.

Matplats/Vardagsrum 

Matplatsen binder smidigt samman med köket i en väldisponerad och öppen planlösning. Luftigt och socialt tack vare de stora fönsterpartierna som gör vattnet närvarande hela tiden. I dagsläget disponeras rummet som matsal, något alldeles extra för dig som värdesätter stora familjemiddagar. Här finns det absolut plats för nära och kära. I anslutning till matplatsen nås även balkongen och en magisk utsikt över älven, hamninloppet och Stena Linefärjan. Avskärmat från matplatsen finner ni vardagsrummet där det finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj och tv-möbel. Kan även disponeras som ett sovrum.

Balkong

Från vardagsrummet når du även bostadens magnifika balkong i sydvästläge med front view utsikt mot vattnet. Här får det plats med två möblemang tillsammans blomsterarrangemang och grönska. Här ska härliga kvällar avnjutas i goda vänners lag med ett grill och dryck. 

Kök

Det stilrena från köket från Marbodal håller en hög standard och präglas av tidlösa materialval, har gott om förvaring genom flera över- och underskåp i modernt ljust utförande. Gott om arbetsyta på den stilrena bänkskivan och det ovanstående smakfull komposit som stänkskydd. Alla bekvämligheter finns i form av induktionshäll, ugn, inbyggd mikro, spisfläkt, kyl, frys samt diskmaskin. 

Sovrum 2

Vidare från vardagsrummet når du ett av bostadens sovrum som är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och sängbord kompletterat med skjutdörrsgarderober. Genom rummets fönster har du den underbara kontakten till vattnet. I dagsläget disponeras rummet som vardagsrum med soffa och tv-möbel. 

Gästtoalett & Badrum

Bostaden har både gästtoalett samt gediget badrum. Båda i modernt utförande med stilrena materialval av hög kvalité med ljusgrått klinkers på golv tillsammans med väggar i vitt kakel. Gästtoaletten inkluderar wc samt handfat med kommod, spegelskåp med belysning. Badrummet har allt resterande som man kan tänkas behöva; badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, wc samt tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaring med överskåp samt bänkyta.

Sovrum 3

Det största sovrummet nås längst ner i hallen. Här finns det plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även här har du utsikt över vattnet genom det stora fönstret. Här finns lite extra lyx med en walk-in garderob, med plats för kläder, skor och annat som kan tänkas förvaras. I dag disponeras rummet som barnrum.

Förening

BRF Kajpromenaden

Byggnationen av fastigheter till Bostadsrättsföreningen Kajpromenaden påbörjades under våren 2014. Föreningen förvärvade fastigheten 2015 och inflyttning skedde under 2016 i två etapper, februari och maj. Husen är ritade av Contekton Arkitekter i Fyrstad AB och byggt av NCC Boende AB.

Husen har välisolerat klimatskal (tak, väggar, grund och fönster), energieffektiva vitvaror, sunda materialval och värmeåtervinning.

Föreningen, som äger marken, består av två flerbostadshus med varsitt trapphus om 9 resp 10 våningar och underliggande garage. I husen finns 61 lägenheter om 1-4 rum och kök, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I dagsläget finns inga planer på avgiftshöjning.
Till varje lägenhet finns förråd.

Parkering
52 parkeringsplatser finns i garage under husen/gårdarna (39 platser i nr 71 och 13 platser i nr 98) samt 4 MC-platser (3 i nr 71 och 1 i nr 98). Platserna hyrs ut med separat kö och hyresavtal. Från och med 2020 är priset för garageplatserna 900 kr/mån för bil och 300 kr/mån för MC.
Det finns inga kommersiella lokaler i fastigheterna.

Gemensamma utrymmen består av miljörum med källsortering, cykelförråd, barnvagnsrum, mötesrum, övernattningsrum samt utrymmen för el, tele, vatten och fjärrvärme.

Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggningen Göteborg Sannegården ga:10, vilken omfattar en sopsugsanläggning som förvaltas av Eriksbergs Samfällighetsförening.

Ekonomi och drift

I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten, Telia triple-play, sophantering, fastighetsskötsel, ekonomisk förvaltning, fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg m m.

Det finns möjlighet för föreningen att sätta in mätare för individuell mätning av förbrukning avseende varmvatten. Skulle styrelsen ta det beslutet så aviseras kostnaden ut i efterskott.

Elcentral med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet. Varje bostadsrättshavare tecknar själv abonnemang för elnät och förbrukning.

Försäkringar och garantier

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar och inkluderar bostadsrättstillägg. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Tv och Internet

Föreningen är ansluten till fibernät och har tecknat kollektivt avtal med Telia för leverans av TV, bredband och telefoni. I dagsläget ingår kanalpaketet Lagom, bredband 250 Mbit/s och grundavgiften för Telias bredbandstelefoni. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet tv-kanaler är möjlig.

Visa hela beskrivningen

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71

Oliver Palmqvist

Mäklarassistent

073-507 48 70
Visa alla 39 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum4 rum och kök
 • Badrum1
 • GästtoalettJa
 • LägenhetsnummerA1103
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2016
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • Våning2 av 8
 • Tv- internetutbudTelia
 • Avgift5 279 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, kall- och varmvatten, Telia triple-play, sophantering, fastighetsskötsel, ekonomisk förvaltning, fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg
 • Andelstal, förening1.83%
 • Andelstal, ägande0.018337%
 • Nettoskuldsättning816 099 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Monsungatan 98, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Monsungatan 98, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*