Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Norra Skeppspromenaden 5
Eriksberg – Göteborg

Pris
4 600 000 kr
Avgift
5 940 kr/mån
Boarea
106 m²
Rum
4 rum och kök
Våning
2/8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme

Modern 4:a omgjord till 3:a med generösa ytor, kvalitetskök och fantastiska balkonger i söderläge!

Låt oss presentera detta underbara hem för dig på populära Norra skeppspromenaden i Eriksberg.
Denna ljusa och välkomnande bostad erbjuder en smart och effektiv planlösning med 3 rum och kök och ca 106kvm, men kan också disponeras som 4 rum och kök om så önskas. Vardagsrummet och köket smälter samman i öppna och sociala ytor, perfekta för både umgänge och avkoppling. Genomgående parkettgolv och vita väggar ger en tidlös och stilren känsla, samtidigt som det generösa ljusinsläppet skapar en harmonisk atmosfär.

Inte nog med det, för dig som älskar soliga dagar finns även en öppen balkong i söderläge.

På Norra Älvstranden ligger Eriksberg, Sannegårdshamnen, Lindholmen, Lundbystrand, Frihamnen och Ringön. Här får ni en lagom dos av allt såsom lugn, myller, spektakulära utsikter, sköna promenadstråk, restauranger, butiker och kaféer. Strax utanför din dörr har du både buss och Älvsnabben som tar dig in till centrum på bara 10–15 min.

 

Välkomna på visning på Norra skeppspromenaden 5!

Rumsbeskrivning

Hall

När du kliver in i hallen välkomnas du av ljusa vita väggar som ger en fräsch och inbjudande atmosfär. Golvet börjar i klinker som sedan övergår i en vacker ekparkett. Här finns gott om plats för att hänga upp din jacka och ställa dina skor på ett skoställ eller hatthylla. Dessutom finns det plats för att möblera med byrå för extra förvaringsutrymme.

Vardagsrum

Vardagsrummet har fortsatt de ljusa vita väggarna och den vackra ekparketten som ger en tidlös och stilren känsla. Med fönster i flera väderstreck får du gott om naturligt ljus och en härlig utsikt. Vardagsrummet har en öppen planlösning som skapar en luftig känsla. Härifrån når du lägenhetens inglasade balkong i sydostläge där du kan njuta av soliga morgnar och eftermiddagar.

Kök

Köket är i vitt utförande från Myresjökök och ger en modern och fräsch känsla.

Bänkskivan i trä och de vita stänkskyddet i kakel bryter av snyggt och skapar en fin kontrast. Köket erbjuder också gott om utrymme för matbord.

Sovrum

Det första sovrummet har vita väggar och en mönstrad tapet som fondvägg, vilket ger karaktär. Här finns flera garderober för förvaring, samt gott om plats för en dubbelsäng. Dessutom når man lägenhetens andra balkong i söderläge från detta sovrum.

Det andra sovrummet erbjuder plats för både säng och skrivbord och har ljusgråa väggar som ger en lugn och avslappnad atmosfär.

Badrum:

Badrummet har klinker på golv och kakel på väggar, vilket ger en snygg och lättskött yta. Här finns handfat med kommod, spegelskåp med led belysning, wc och tvättmaskin. Dessutom finns en arbetsbänk och överskåp för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Gästtoalett

Gästtoaletten har spegelskåp och handfat samt klinker på golv och väggar i en vacker beige kulör.

Förening

Allmänt

Brf Fyrtornen. Föreningen registrerades 2002. Till föreningen hör adresserna: Norra Skeppspromenaden 1,3,5,7 med 58 st lägenheter. Föreningen är en äkta förening och äger marken.
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Eriksbergs Samfällighet, Fyrvaktarens Samfällighet, Sköljestensgrändens Samfällighet. Samfälligheten förvaltar bryggor, garage.

Parkering

Föreningen är medlem i en samfällighet för garaget som ägs av Brf Fyrtornen och Brf Fyrskeppet. Här finns 60 platser till en kostnad om ca 850 kr /månad, varav 6 platser med laddstolpe. Platserna med laddstolpe kostar 800 kr/mån extra för närvarande.

Det finns även 3 st parkeringsplatser bakom busshållplats som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/mån. Föreningen är även medlem i Sköljestensgrändens samfällighet, dvs Sörhallsbergets kallgarage - där har föreningen 10 platser till en kostnad om ca 750 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga är belägen på markplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Det finns även en gemensamhetslokal, övernattningslägenhet samt två cykelrum att nyttja. Gemensam innergård med tillgång till utemöbler.

Tv och internet

Föreningen är ansluten till kabel-TV och internet via Tele2.

Utfört / Planerat underhåll
2019 genomfördes installation av nya kameror i garaget, ny dator för uppdateringar av portkoder och telefonnummer, energideklaration utfördes i samtliga hus, spolning av samtliga lgh under hösten genomfördes, dammbindning har utförts i samtliga källargångar, nya brandvarnare har installerats i källarutrymmen, filter till samtliga radiatorer inköpta och utdelade till medlemmarna, bytt ut samtliga lampor till led-lampor i trappuppgångarna. Även lamporna på gården är utbytta till led-lampor.
2022 lades garagegolvet om. Föreningen har infört IMD av el.

Pågående arbete med målning av samtliga hus. Även omläggning av taken är ett pågående arbete.
Föreningen planerar att installera fler laddstolpar i garaget. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Information är hämtat från styrelsen, årsredovisning samt föreningens hemsida.

https://fyrtornen.bostadsratterna.se/

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering
Visa alla 31 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum4 rum och kök
 • Badrum1
 • GästtoalettJa
 • Lägenhetsnummer222
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2003
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådFörråd
 • Våning2/8
 • Tv- internetutbudTele2
 • Avgift5 940 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Andelstal, förening1.85110%
 • Andelstal, ägande1.37061%
 • Nettoskuldsättning700 901 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Norra Skeppspromenaden 5, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Norra Skeppspromenaden 5, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*