Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Ostindiefararen 19
Eriksberg – Göteborg

Pris
4 295 000 kr
Avgift
3 601 kr/mån
Boarea
76 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
1 av 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme

Unikt och lyxigt boende med pool på gården

Har ni som många andra drömt om ett boende med pool under somrarna? Nu behöver ni inte drömma längre - här är det bara att ta på sig badrocken och bege sig dit. Här finns nämligen en innegård med både stor pool och bastu för föreningens medlemmar att nyttja. I ett av Eriksbergs mest eftertraktade bostadskvarter hittar ni detta optimalt planerade och genomgående tilltalande hem. Denna bostad låter varje kvadrat tjäna sin fulla rätt! Hemmet har fantastiska sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tilltagen och privat uteplats mot poolen. Två sovrum, båda i bra storlek och lugnt placerade. Hallen bjuder på en rymlig klädkammare. Badrummet är helkaklat och fräscht med tvättmaskin och torktumlare.

Bostaden är belägen närmast den vackert vävda Eriksbergsdockan, med båtbryggor och fina promenadstråk utmed den breda kajkanten och trevliga restauranger/kaféer. Gångavstånd till allt man kan tänkas behöva -matbutiker, gym, kommunikationer.

*Snabbt tillträde möjligt*

Rumsbeskrivning

HALL
Bostaden har en välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter samt suveräna förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare, smart placerad intill hallen. På golvet ligger parkettgolv som fortlöper vidare i övriga rum i lägenheten.

KÖK & VARDAGSRUM
Köket bjuder på en social yta. Utrustningen i rostfritt samspelar väl med mörka ytskikt, bänkskiva i mörk ton och kakel i rött ovan arbetsytan. Fullt utrustat kök med induktionshäll, ugn, vit kyl & frys i fullhöjd, diskmaskin samt inbyggd mikro. Öppen social planlösning mellan köket och vardagsrummet. Väggarna är vitmålade med en vägg målat i rött som bryter av. Här finns stora fönster och utgång till uteplatsen.

BADRUM
Badrummet klär i vitt kakel på väggarna och mörkgrå klinker på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, dusch med glasvägg (finns en till glasvägg att sätta in om så önskas) samt tvättmaskin och torktumlare och över dessa har du en vit bänk som kan användas som arbetsyta samt att du dessutom har ett skåp över för förvaring.

SOVRUM 1
Det första sovrummet finner ni direkt till höger i hallen. Här är väggarna i en härlig grön nyans. Rymligt rum med plats för dubbelsäng. Förvaring i två inbyggda garderober.

SOVRUM 2
Det större sovrummet är rymligt och här får det plats med dubbelsäng samt annat möblemang. Här finner ni gott om förvaring i en inbyggd garderobsvägg med tre garderober och ett linnéskåp. Väggarna är vitmålade.

UTEPLATS
Stor uteplats som vetter mot innergården. Här finns gott om plats för önskat möblemang och stora möjligheter att göra det till en riktigt mysig plats.

Brf Ängön

Att bo i Brf Ängön har många fördelar. Här bor ni i miljöcertifierade hus med en välskött innergård med fina planteringar. Ni bor i direkt närhet till kajpromenaden med trevliga restauranger och caféer. Föreningen sticker minst sagt ut från mängden med sin uppvärmda utomhuspool med soldäck. Intill poolen finns även en bastu som har utsikt över Eriksbergsdockan. 

Föreningen omfattar 103 moderna yteffektiva lägenheter i Eriksberg, Göteborg. Hösten 2013 stod de två lamellhusen om nio våningar vardera färdiga för inflytt. Föreningen erbjuder bostadsrätter från 1,5 rum till 5 rum. Fyra trapphus finns med individuell hiss. 

Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som ligger för fastigheten. Då föreningens fastighet är så pass ny finns inga större planerade renoveringar.

Parkering
Föreningen har 29 platser i garaget under huset. Dessa kan hyras för 1000 kr/mån, 1100 kr/mån (med förråd), till dessa platser är det lång kö, upp till 7 år i dagsläget. Mc-plats för 500 kr/mån. Till dessa platser är det lång kö i dagsläget. Föreningen har också 54 platser i granngaraget Monsungatans p-hus (tvärs över dockan) här kan det gå snabbare att få p-plats. Dessa kostar 1 000 kr/mån. Här får man plats oftast efter en månad. För mer information och kö-tid kontakta Apcoa.

Båtplats
I dockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar. Kontakta kundservice@grefab.se för mer information och ansökan om båtplats.

TV/Bredband
Föreningens fastighet är ansluten till fibernät, Telia Triple Play, vilket innebär IP-telefoni, Kabel-TV och bredband med hastighet 100/100.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar. Bostadsrättstillägg är avtalat för föreningens medlemmar, vilket betyder att du själv inte behöver teckna detta tillägg på hemförsäkringen.

Gemensamma utrymmen
Den gemensamma innergården består av ett gårdshus, två övernattningsrum, en sopcentral och en uppvärmd utomhuspool. I källaren finns parkering för cykel, motorcykel och bil. En gemensam tvättstuga finns. Samtliga lägenheter har individuella förråd i källaren. Separata förråd finns för barnvagnar i trapphusen och även två cykelförråd i källaren. Husen är miljöklassade och handikappsanpassade. 

Avgift
I avgiften ingår värme, TV, bredband och IP-telefoni. Kall och varmvatten, samt el debiteras utefter individuell förbrukning och läggs på avin. Kostnaden för TV, bredband och telefoni redovisas som en separat post på avin. Driftdelen av månadsavgiften höjs med 10% från 2022, elavgiften höjs med 6%.

 

Visa hela beskrivningen

Sofia Kraft

Fastighetsmäklare

073-514 55 79
Värdering
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer212
 • ByggnadstypFlerbostadshus
 • Byggnadsår2013
 • UppvärmningFjärrvärme
 • BalkongUteplats
 • FörrådKällarförråd
 • Våning1 av 8
 • HissJa
 • Avgift3 601 kr
 • Ingår i avgiftenvärme, TV, bredband och IP-telefoni.
 • Andelstal, ägande0.90966%
 • Överlåtelseavgift1 190 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Ostindiefararen 19, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Ostindiefararen 19, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*