Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Ostindiefararen 5
Eriksberg – Göteborg

Pris
3 050 000 kr
Avgift
3 528 kr/mån
Boarea
55 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
6 av 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ljus och modern lägenhet med inglasad balkong på vån 6 i attraktiva Eriksberg!

Välkommen till denna fantastiska lägenhet belägen på våning 6! Med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum känner du omedelbart av känslan av rymlighet, optimalt för umgänge med vänner och familj. Kvalitativt kök från Marbodal i en modern och stilren vit design vilket minst sagt förenklar tillvaron. Men en av de bästa delarna i denna lägenhet är den inglasade balkongen som ger dig möjlighet att kunna vistas på året om. Lägenheten har stora fönster som släpper in massor av naturligt ljus, vilket ger en härlig atmosfär.

Lägenheten är en del av Brf Skeppsbyggaren som fått betyg A av allabrf. En välskött förening med god ekonomi.

Eriksberg är ett attraktivt och omtyckt område där ni har nära till allt man kan tänkas behöva. Kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn. Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven

Så om du letar efter en lägenhet som ger dig den ultimata kombinationen av modern stil i ett attraktivt och expansivt område, då är denna lägenhet helt rätt för dig. Missa inte chansen att uppleva detta hem.
Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Här välkomnas man av vita väggar som ger ett ljust och luftigt intryck. Golvet är i svart klinkers, vilket bidrar till en modern och inbjudande atmosfär. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med flera garderober med skjutdörrar som gör det enkelt att hålla ordning och reda.

Vardagsrum/kök

Det här är lägenhetens hjärta - ett modernt och ljust rum med öppen social planlösning mellan köket och vardagsrummet. Köket är av hög kvalitet från Marbodal i ett vitt utförande samt stänkskydd i vitt kakel. Det finns gott om plats för både en soffa och matbord för en bekväm livsstil. Rummet har också bra ljusinsläpp som ger en ljus och trivsam atmosfär. Härifrån når man den inglasade balkongen det här är den perfekta platsen att koppla av och njuta  efter en lång dag på jobbet oavsett tid på året.

Sovrum

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och har en garderob med skjutdörrar för förvaring av kläder och personliga tillhörigheter. Väggarna är vita, som ger rummet en ljus känsla.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggar och  svart klinker på golvet. Det finns en duschvägg i klarglas, ett vägghängd spegelskåp med led-belysning, tvättmaskin med arbetsbänk och överskåp. Badrummet har hög standard och är utrustat med allt som behövs för en bekväm vardag.

Förening

ALLMÄNT

Brf Skeppsbyggaren

Föreningen är ägare till fastigheten Sannegården 64:1 i Göteborgs kommun. På föreningens fastighet finns två flerbostadshus i nio våningar med totalt 89 bostadsrättslägenheter, samt två lokaler med en total area om ca. 200 m2. Lokalerna hyrs idag av restaurang PIGA och Makka Ölkaffé.

PARKERING

Föreningens garage har 67 parkeringsplatser, låsförsett utrymme för ca 50 cyklar samt två platser för motorcyklar. Kö råder till parkeringsplatser för såväl bil som motorcykel, kötiden till bilparkeringarna är vanligtvis någon eller några månader. Tolv av platserna är försedda med möjlighet att ladda elfordon. Dessa platser har en separat kö. Föreningens parkeringsplatser kostar ca 1045kr/månad .12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om ca 375kr/månad + förbrukad el. Förbrukad el debiteras i efterhand.

Det finns även lediga parkeringsplatser i Deckshuset på Östra Eriksbergsgatan 77 som ligger i närområdet. För ansökan om abonnemang och mer information, vänligen se www.deckshuset.se

I området finns avgiftsbelagda besöksplatser, för mer information se www.parkeringgoteborg.se. Tidsbegränsade avgiftsfria platser finns även i området.

Båtplatser: Det finns totalt 116 båtplatser i Eriksbergsdockan. All uthyrning och köhantering går via Grefab, Göteborgsregionens Fritidshamnar AB, som är ett kommunägt bolag som förvaltar en rad hamnar för fritidsbåtar i Göteborgsområdet. 

EKONOMI

Föreningen avsätter medel till framtida underhåll enligt en 30-års underhållsplan. Köparen betalar en överlåtelseavgift vi köp av lägenhet. En bedömning av betalningsförmågan görs av styrelsen inför godkännandet av nya medlemmar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och i försäkringen ingår bostadsrättsförsäkring samt styrelseansvarsförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam innergård med sittplatser, cykelställ och låsbart cykelförråd samt barnvagnsrum.

UNDERHÅLL

Under 2018 installerades ett fysiskt inbrottsskydd på samtliga dörrar till föreningen förrådslokaler. Under 2018/2019 installerades 12 laddstationer för elbilar. Våren 2020 utfördes en 5-årskontroll av ventilationssystemet (OVK).

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Det är ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer och samtidigt ett mycket tilltalande sätt att få se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till Göteborgs olika delar. Föredrar du bil går det enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering
Visa alla 30 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer31501
 • ByggnadstypFlerafamiljshus
 • Byggnadsår2015
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft med återvinning
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning6 av 8
 • Tv- internetutbudTelia Bredband 250/250, TV Telia Play
 • Avgift3 528 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg.
 • Ingår ej i avgiftenUtöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 250 kr/mån för bredband/TV
 • Andelstal, förening0.87402%
 • Andelstal, ägande0.87402%
 • Nettoskuldsättning494 100 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Ostindiefararen 5, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Ostindiefararen 5, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*