Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Ostindiefararen 5
Eriksberg – Göteborg

Pris
4 850 000 kr
Avgift
4 317 kr/mån
Boarea
83 m²
Rum
3 rum och kök
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft.

Ljus och välplanerad trea med två balkonger!

Påkostad och smakfull trea med två balkonger. Här njuter ni av sol från förmiddag till sen kväll när den går ner bakom Krokängsparken. Två lättmöblerade sovrum varav det största med en härligt rymlig klädkammare, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter via buss och båt. Varför inte ta en njutbar promenad längst kajen och längs vägen slå er ner på något mysigt café?

Underbar utsikt över Eriksbergsdockans
småbåtshamn, Bockkranen och i fjärran över Göta Älv syns Klippan och Majorna. I närheten ligger den grönskande Färjenäsparken.

Förening

Brf Skeppsbyggaren övergripande information, Mäklarinformation.

Föreningen är ägare till fastigheten Sannegården 64:1 i Göteborgs kommun.

Föreningen har organisationsnummer 769626-1101.

På föreningens fastighet finns två flerbostadshus i nio våningar med totalt 89 bostadsrättslägenheter, total boarea 6 864 m2, och två lokaler med en total area om ca. 200 m2. En hokal hyrs idag av restaurang PIGA, den andra lokalen är under renovering och hyresgäst sökes.

Föreningens garage har 67 parkeringsplatser, låsförsett utrymme för c:a 50 cyklar samt två platser för motorcyklar. Kö råder till parkeringsplatser för såväl bil som motorcykel, kötiden till bilparkeringarna är vanligtvis någon eller några månader.

Tolv av platserna är försedda med möjlighet att ladda elfordon. Dessa platser har en separat kö

Gemensam innergård med sittplatser, cykelställ och låsbart cykelförråd, grönytor och diverse buskar och blommor.

Avgiften höjdes med 4,5% from april 2019. Under 2021-2022 ser styrelsen inget behov av att höja avgiften. Eventuella framtida justeringar beror bl.a. på ändrade räntor för föreningens lån, ändringar i avsättningar till underhåll samt allmänt ändrad prisbild.

Föreningen avsätter medel till framtida underhåll enligt en 30-års underhållsplan. Tom 2019 var denna avsättning 30kr/m2. Avgiften höjs till 60 kr/m2 from 2020. Framtida ändringar beror därefter på faktiskt utfall samt balansering mot amorteringstakten.

Köparen betalar en överlåtelseavgift vi köp av lägenhet. En bedömning av betalningsförmågan görs av styresen inför godkännandet av nya medlemmar.

Under 2018 installerades ett fysiskt inbrottsskydd på samtliga dörrar till föreningen förrådslokaler. Under 2018/2019 installerades 12 laddstationer för elbilar.

Våren 2020 utfördes en 5-årskontroll av ventilationssystemet (OVK).

 I avgiften ingår värme, vatten, Telia Triple Play (särredovisas på avgiftsavin) samt soptömning för hushållssopor, komposterbart material samt tidningar. Varmvatten avläses för varje lägenhet och debiteras i efterhand på avgiftsavin.

Föreningens parkeringsplatser kostar 1045kr/månad (from april 2019). 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el. Förbrukad el debiteras i efterhand. Parkeringsplatserna fördelas i enlighet med ett kösystem. Elbil eller rörelsehinder ger inte förtur till parkeringsplats. Vissa platser bättre lämpade för rörelsehindrade personer och fördelas i enlighet med detta.

Kommunal avgiftsbelagd parkering på grusat område samt parkeringshus finns vid Monsungatan finns. Föreningen är inte behjälplig med att få tillgång till dessa parkeringsplatser.

Busshållplatser finns bl.a. vid Eriksbergstorget samt färja vid Eriksbergs färjeläge, båda c:a 500m från fastigheten.

I fastigheten finns fyra entréer med trapphus och hissar liksom cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd etc.

Föreningen är ansluten till en sopsugsterminal för hushållssopor, komposterbart material samt tidningar. Denna gemensamhetsanläggning förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. Annat avfall som glas, plast, papper lämnas på en kommunal miljöstation vid Eriksbergstorget, på ett avstånd om c:a 500m. Övrigt avfall hanteras inte på plats av föreningen eller kommunen utan lämnas på någon av kommunens återvinningsstationer.

Triple Play inkluderar fiberdistribuerad tv, telefon, samt internet med total hastighet på upp till 100Mbit.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och i försäkringen ingår bostadsrättsförsäkring samt styrelseansvarsförsäkring. 

Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts av GUAB AB och den ekonomiska förvaltningen Husjuristerna på Klippan i Göteborg. 

Bostadsrättsföreningen registrerades den 25 mars 2013 hos Bolagsverket och föreningens ekonomiska plan registrerades den 24 februari 2014. Föreningens nu gällande stadgar registrerades 15 juni 2016.

Källa: https://brfskeppsbyggaren.se

Rumsbeskrivning

Lägenhetens disponeras enligt följande,

Hall
Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Möblerbar hall och platsbyggda skjutdörrsgarderober med spegeldörrar som rymmer mycket förvaring. 

Vardagsrum
Parkett i ek och vitmålade väggar. Trevligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, vitrinskåp och TV-möbel. Rummet mynnar ut i en stor härlig inglasad balkong på ca 7 kvm. Alla glaspartier är fullt öppningsbara och det finns plats för loungemöblemang. Balkongen har framdragen el vilket gör det möjligt att installera infravärme.

Kök
Ekparkett och vitmålade väggar. Köksinredning från Marbodal i vitt med handtag i rostfritt stål. Ovan bänkskivan i behandlad ek sitter kakel i vit nyans. Gott om förvaringsutrymme i både bänk- och väggskåp. Köket är utrustat med varmluftsugn och mikro i högskåp, induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Matplats för ca 6-8 personer. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Sovrum 1
Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring sker i fyra skjutdörrsgarderober. Ett fönster skänker rummet behagligt med ljus.

Sovrum 2
Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Rummet kan användas som gästrum, kontor eller barnrum utefter behov. Förvaring sker i två skjutdörrsgarderober. Ljusinsläpp genom ett fönster som vetter ut mot balkongen.

Badrum
Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC och handfat med kommod. Ovan sitter spegelskåp med belysning, samt praktiskt eluttag. Dusch med vikbara duschdörrar och vägghängt torkställ för tvätt. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer31103
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2015
 • UppvärmningFjärrvärme och värmepump-frånluft.
 • Ventilation och kylaFrånluft med återvinning
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong samt en inglasad balkong
 • HissJa
 • Tv- internetutbudFiber
 • Avgift4 317 kr
 • Känd avgiftsförändringNej
 • Andelstal, ägande1.18811%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Ostindiefararen 5, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Ostindiefararen 5, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*