Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

sagogången 47
Hisings Backa

Avgift
3 682 kr/mån
Boarea
45 m²
Rum
1 rum och kök
Våning
BV
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Välplanerad 1:5:A perfekt för sol och samvaro med söderläge!

Hjärtlig välkomma till sagogången 47.

Äntligen har vi äran att förmedla en optimal bostad med väl planerade kvadratmeter. Ett välkomnande vardagsrum, välplacerad matbordsyta och ett fantastiskt ljusinsläpp. Om detta inte vore nog så bjuder även bostaden på en rymlig balkong i söderläge som via några trappsteg leder dig direkt ut till lägenhetens stora uteplats, en av hemmets absoluta höjdpunkter. Här kan du njuta av soliga dagar och skapa minnesvärda stunder med familj och vänner. Den perfekta platsen för avkoppling och sociala sammanhang.

Sovrummet är en fristad för avkoppling och vila, inrett med tillräckligt utrymme för en bekväm dubbelsäng och en generös yta för klädförvaring. Här kan du skapa din egen personliga oas och sova gott varje natt.
Badrummet har genomgått en stamrenovering och är nu mycket trivsamt med moderna färgval.

Du kan vara säker på att det praktiska behovet är väl tillgodosett med gott om förvaringsmöjligheter, eget förråd samt en rymlig tvättstuga i föreningen som gör vardagen smidigare och bekvämare.

Beläget bara en kort promenad från Selma Lagerlöfs torg, har du tillgång till alla vardagliga bekvämligheter du behöver. Dessutom finns det flera bussar med frekventa avgångar som tar dig till centrala Göteborg på bara ca 15 minuter.

Föreningen är stabil och erbjuder grönskande gårdar, lekplatser, bastu och ett eget gym för dess medlemmar. Dessutom finns det en mataffär alldeles intill, vilket förgyller vardagen ytligare. Missa inte chansen att bli ägare till denna perfekta lägenhet på Hisingen.

I detta hem får du all den plats du behöver för att trivas.
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för en privatvisning!

Förening

FÖRENING

Riksbyggen Brf Sagogången

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1972. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Avgift

I avgiften ingår vatten, källarförråd och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för värme och kabel-tv/bredband tillkommer på månadsavgiften.

Gemensamhetslokaler

I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum och vävkammare samt miljöhus för avfall. Till alla lägenheter hör ett källarförråd, bortsett från de lägenheter som har ett hobbyrum. Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra hobbyrum (extra förråd i storlek mellan 11-23 m²).

TV/Internet

 Kabel-tv och telefoni levereras av Tele2. Fiberbredband levereras via Bahnhof sedan 2023-08-31. Hastigheten kan ökas från dagens 250/250 till 1000/1000 beroende på router, även IP-telefoni är möjligt. Se information på föreningens hemsida. Avtalstid 10 år.

Parkering

Parkeringsplats utan el kan hyras för 190 kr/mån, garageplats (kallgarage) kan hyras för 325 kr/mån. MC-garage 180 kr/mån. Det finns även 4 st p-platser med laddstolpe för el/hybridbil för 950kr/mån ink el. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860.

Ekonomi och renoveringar

 2013: Reparerades läckande vattenledningar, avloppsrör och trasiga golvbrunnar. Nya garageportar sattes upp vid parkeringsdäcken vid Klintåsgatan och vid Backa kyrkogata, även garaget för traktorn och redskap fick nya portar. 2014-2015: En renovering av föreningens tak startade. Hälften av taken renoveras 2014 och andra hälften 2015. 2014/2015: Reparation av betongfundament samt ommålning av garage och p-däck. Arbete med förstärkning av grunden har skett i tre fastigheter, orsaken är förändringar i leran som utgör fastigheternas grundfundament. Huruvida det blir fler är beroende på de geotekniska undersökningar som sker efterhand. Föreningen har påbörjat pålning av tre fastigheter som har flytgrund. Arbete med stambyte påbörjades i januari 2019 och avslutades 2020. Fasadprojektet skjuts på 2-3 år pga ränteläget. Betongarbete i trappuppgångarna kommer inledas inom kort. Föreningen har fast elavtal fram t.o.m. år 2026.

Avgiftshöjning med 6% 2023-05-01. Eventuellt kan det bli aktuellt med en ytterligare höjning under hösten beroende på ränteläget, inget beslut finns i dagsläget.

För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida www.sagogangen.se och www.renoveringsagogangen.se

 

Visa hela beskrivningen

Johanna Walldorf

Fastighetsmäklare & Partner

076-061 97 23
Intresseanmälan Värdering
Visa alla 29 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • Område Hisings Backa
 • Rum1 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer180
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1968
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong, egen uteplats
 • VåningBV
 • Tv- internetutbudBahnhof
 • Avgift3 682 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Andelstal, förening0,12924%
 • Andelstal, ägande0,12924%
 • Nettoskuldsättning371 974 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

sagogången 47, Hisings Backa

Visningsanmälan

sagogången 47, Hisings Backa

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*