Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Sagolandsvägen 6
Eriksberg – Göteborg

Pris
2 610 000 kr
Avgift
3 956 kr/mån
Boarea
53,9 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme

Optimal 2:A med stor delvis inglasad balkong i populära Eriksberg!

I bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsytor. Från hallen når man det öppna och trevliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet är rymligt och här får man enkelt plats med stor soffgrupp, tv-möbler samt matsalsmöblemang för större sällskap. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Från vardagsrummet når man den mycket generöst tilltagna delvis inglasade balkongen som ligger i ett fantastiskt läge mot grönska och skog. Här finns gott om plats för utemöbler, grillmöjligheter samt gröna växter. Bostadens sovrum är väl tilltaget och rymmer dubbelsäng och har bra förvaring med en stor klädkammare och garderober. Helkaklat och fräscht badrum i tilltalande färger och är utrustat med dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare, handfat samt en spegel med förvaring.Bostaden disponeras idag som en två rum och kök med är enligt förvaltaren än ett rum och ett halv rum och kök

Föreningen är en välskött bostadsrättförening som har gemensamma utrymmen så som, barnvagnsrum, cykelrum och övernattningslägenhet. Föreningen har 30 p-platser och det finnas möjlighet att hyra garageplats i området.

På Norra Älvstranden ligger Lindholmen och Eriksberg. De gamla hamn och varvsområdet har de senaste decennierna förvandlats till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där du kan roa dig eller njuta av kulturlivet. Bebyggelsen runt Eriksberg består främst av flerfamiljshus som får ett lugn av havet. Du hittar ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker, restauranger, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer och en idrottshall. För den idrottsintresserade ett stort utbud av träningsmöjligheter då många gymkedjor och mindre lokala aktörer har valt att etablera sig här.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas du av en rymlig hall med inbyggd garderob som har bra användningsmöjligheter för ytterkläder och diverse förvaring. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna går i en ljus ton.

Badrum
Strax intill den välkommande hallen ligger bostaden helkaklade badrum. Här finns det en duschhörna, kommod, spegelskåp, handdukstork, samt vägghängd wc. Rummet har även en separat del med tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum och Kök
Stort vardagsrum och kök i en helt öppen planlösning. Utgång till delvis inglasad balkong med fritt läge mot grönska. I anslutning till flertal stora fönster med uppfriskande utsikt, som gör att bostadens sällskapsytor badar i ett naturligt ljusflöde. Här får man enkelt plats för en rejäl soffgrupp med tillhörande möblemang utan att sitta i köket och avskilt från vardagsrummet får man plats för ett matbord för upp till 6–8 personer. Kök av hög standard, med en full maskinell utrustning. Köksbänk i slitstark form och skydd av kakel. Utrustning; Kyl, frys i halvhöjd, spisfläkt, spishäll, diskmaskin och varmluftsugn i rostfritt.

Balkong
Från vardagsrum och kök når man bostadens uteplats här ute är det minst sagt mingelvänligt med gott om plats för flera olika möblemang samt att den är delvis inglasad balkong som blir som ett "extra rum".

Sovrum
Master bedroom är rymligt och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om förvaringsutrymme i form av inbyggd garderob. Även här finner man det härliga parkettgolvet och dem ljusa fräscha väggar.

Walk- in closet
Från sovrummet når man en rymlig och en alldeles egen ”walk-in closet”, eller klädkammare som är för många ren lyx. Här är det rymligt och finns det gott om plats för förvaring samt kläder.

Föreningen

Lanternan är en lugn och välskött bostadsrättsförening som ligger på Norra Älvstranden, Östra Eriksberg. Lanternan består av 37 lägenheter och 1 affärslokal som färdigställdes 2007.

Försäkringar
Alla lägenheter ska ha en hemförsäkring. Det är medlemmens ansvar att bostaden är försäkrad. Föreningen har en fastighetsförsäkring i Moderna försäkringar med tillhörande kollektivt bostadsrättstillägg. Det är normalt medlemmen som tecknar ett bostadsrättstillägg. I och med den kollektiva försäkringen hos Brf Lanternan är det inte nödvändig.

Parkering och gästparkering
Föreningen har p-platser vid Sannegårdshamnen (mittemot Nordviksgatans busshållplats) som hyrs ut via HSB-kontoret. Lediga platser för uthyrning finns. Det kan också finnas möjlighet att hyra garageplats i området. Kontakta HSB Boendeservice som hanterar parkering 010-442 20 00/ boendeservice.gbg@hsb.se. 

TV/Bredband
Telia är leverantör av Bredband, TV och Telefoni. Det tillkommer en kostnad om 250 kr för bredband. 

Renoveringar
2018 utfördes reparationsarbete på fasaden.

Gemensamma utrymmen
Vår gemensamma föreningslokal har fått sig ett ansiktslyft. Lokalen har både fått ny modern inredning, internet samt en uppgraderad projektor. Lokalen är till för alla som bor i huset både för övernattningar, filmkvällar och kalas.

Tvättstugan finns i källaren mellan 2an och 4an och kan bokas på 3 sätt: Aptusportalen via hemsidan. App på nätet - Aptus bokning (Ladda ner, använd uppgifter från Aptus portalen). Direkt på displayen utanför tvättstugan.

Tänk på att hålla god ordning i cykelrummet och att flertal använder sina cyklar dagligen. Försvåra ej för de som är frekventa cykelanvändare. Barnvagnsrum finns i källaren på Sagolandsvägen 4. Här skall endast barnvagnar förvaras!

Soprum
I nedkasten i soprummet får bara vanligt hushållsavfall kastas. Stora skrymmande föremål, som t.ex pizzakartonger, brädor och annat, orsakar stopp i systemet. Följ anvisningarna i soprummet, för respektive nedkast.

Trivselregler
Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi bor. Vid all gemenskap måste det finnas vissa regler för att allt skall fungera och därför har vi trivselregler. Om alla följer trivselreglerna bidrar man till en fin gemenskap, vårt område ser snyggt ut och vi slipper onödiga kostnader. Några viktiga exempel enlig nedan. När det gäller väsentlig förändring av lägenheten måste vi få styrelsens godkännande. Detta gäller även om vi till exempel vill sätta upp en egen parabolantenn eller byta ut dusch mot badkar. Tänk på att ditt golv är din grannes tak. Det är därför du inte låter TV, radio eller stereo stå på för högt, inte går med träskor inomhus eller gör något annat som stör. Detta är särskilt viktigt mellan kl. 22.00 och 07.00. När vi anordnar fest bör vi meddela grannarna och visa hänsyn. Vi vill alla ha det fint i lägenheten. Då behövs det ibland att borra, spika och såga. Men gör detta gör mellan kl. 08.00 och 20.00, för att undvika buller utanför dessa tider. Parabolantenner får inte monteras på fastigheternas fasadväggar. På balkongerna är det EJ tillåtet att grilla. För montering eller byte av markiser har vi färgregler. Enbart grå markiser är tillåtna. Kontakta styrelsen om du behöver vägledning.

https://www.hsb.se/goteborg/brf/lanternan/

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer25
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2007
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTelia Triple Play
 • Avgift3 956 kr
 • Ingår i avgiftenVärme samt triple play
 • Andelstal, förening2.21130%
 • Andelstal, ägande1.83414%
 • Nettoskuldsättning401 384 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Sagolandsvägen 6, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Sagolandsvägen 6, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*